Getirileri ne olur bilinmez ama Mustafa Akbaş kağıt üzerinde Mbemba ya da Semedo'dan daha kötü transfer değil. Maliyetler, roller, beklentiler önemli. Her transfer aynı kıstaslarla değerlendirilmez. Bir şeyleri savunmaya çalıştığım zannedilmesin aylardır ne yönetim ne teknik kadro hakkında söylediğim tek olumlu şey yok.
Mustafa Akbaş'ın ilk 11 için düşünüldüğünü sanmıyorum. Tl üzerinden makul bir maaş alır, kısa süreli sözleşme imzalanır. Sanıldığı kadar kötü oyuncu değil. Ts'de daha çok psikolojik problemler yaşadığını biliyorum.
@mylife1903 de yazmış. İçinden bir Tosic çıkma ihtimali var. Bunun için zarar potansiyeli az bu tür hamleler makul karşılanabilir. İlk 11 için düşünülecek olsa elbette karşı çıkılır öte yandan. Üzerine plan kurulabilecek bir yakın dönem performansı yok.
Yıllık ücret olarak 1 milyonun üzerinde alacağı kesin ve rol olarak ilk 11 olması ön görülen hamleler için çıkan isimler daha korkutucu. Hep aynı oyuncu havuzundan isimler gündemleşmeye devam ediyor. Sidnei'vari hamleler diye yazmıştım geçtiğimiz günlerde. Fena halde eski günleri çağrıştırıyor. Porto'dan Benfica'dan oyuncu alınmaz değil ama Portekiz çok riskli bir yer. En azından bu takımlarda kendini gösterebilmiş isimlerden katkı alabildiğimizi biliyoruz. Ama aynı zamanda bu bölgenin menajer ilişkileri vesilesiyle çok sıkıntılı oyuncuları pazarlayabildiklerini de. Hepsini gördük.
Semedo, Mbemba. Bunlar kariyeri tepe taklak olmuş fena düşüşte oyuncular. Yakın dönemde dikkate alınabilecek bir performansları yok. Portekiz liginde forma bulamamışlar. Mbemba ne Championship ne Pl'de düzenli oynamış öncesinde. Geleceği ön görmek zor ama kağıt üzerinde kötü transfer. Ya da Semedo. Villarreal'de dev bir hayal kırıklığı. Huesca'da ne oynadı neyini izlediniz? 8-2'lik Barcelona maçında mı beğendiniz? Bu soruları soran da belli ki yok.
Bize üst liglerde uzun süredir istikrarlı şekilde forma giymiş, büyük maç deneyimi olan, 1.5 milyon euroya ikna edilebilecek stoperler lazım. Yok mu? liste yapsak dünya kadar buluruz. Zarar da ettirmezler. Kontratından da kolay çıkılır gerekirse. Marcelo, Beck hatta Alexis bu tür transferlerdi örneğin. Hepsi doğruydu. Şimdilerde bu tür bir planlamadan çok uzaklardayız. Yabancı transferde gündeme gelen isimler hep aynı oyuncu havuzundan ve hep aynı hikayelere sahip oyuncular. Doğru hamlelerin geleceğine dair umudum bu nedenle az. Şansımızın epey yanımızda olması gerekiyor.