İşte bu nedenle Hoca'nın, Quaresma'nın diş geçiremeyeceği, takıma hemen etki edecek bir 10 numaraya ihtiyacımız var. Haklısın; Hoca'nın kafasından geçen bu takımı böylesi bir düzende oynatmaktı. Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Bu düzeni bozacak bir 10 numara (bonservisli veya kiralık) şart. Başka seçenek bırakmadı Hoca. Yöneticilerin, camianın Hocayı yaptığı yanlışlara ikna edip düzeltmesi olanaklar içinde gözükmüyor. Ancak doğru bir transfer sahada süregelen yanlışların düzelmesine fayda sağlar.
hala anlamıyorsunuz hocanın sistemi bu istediğini al oynatmaz sorun burda
değilki quaresmayı çıkarttığında takım nasıl pas oyununa dönüyor. bu takım bu haliyle en
iyisini zaten oynar ben size defalarca anlatmaya çalıştım bunu ama hoca ne kadar sabit fikirliyse
diğer insanlarda öyle kendinizi on numaraya öyle bir şartlandırdınızki başka bir şey görmüyorsunuz.
bizim ilk şampiyonluktaki pas oyunumuzun hiç bir yerinde sosa yoktu açın maçları izleyin tekrar
pas oyunu ozi atiba olcay üçgeninde dönüyordu. bazen töre ve cenk katılıyordu o tiki takalara bakın
bakalım neresinde sosa göreceksiniz bizde şu andada o oyunu oynayacak oyuncu var atiba ozi
babel rahatlıkla oynar taliscada katılır hatta. osmanlı maçındada oynadılar birde üstelik bu oyuna
katılabilecek forvetinde var. birde sosa on numara değildi bizdede on numara gibi oynamıyordu
daha çok zamanını kanatlarda geçirirdi babel tarzı ama daha gezici oynuyordu gomezde haraketli forvet
değildi.
hocanın lafları çok miğde bulandırdı. gezici forvet istediği için negredoyu çıkarttığını söyledi ama negredo zaten gezici
cenk daha durağan forvet. resmen millete neden çıkarttığınla ilgili yalan söyledi. çıkartma nedeni
quaresmaydı. zaten cenki kenarda tutmak vicdanını rahatsız ediyordu. her zaman lens ve negredoyu
oyundan alması çok kolay oldu.
Kim ne derse desin Beşiktaşın bu geniş ve çok yönlü kadrosunu kaldıramıyor. ilk sene oynadığımız pas oyunundan memnun değildi
tamamen kontrolü dışında bireysel oyuncu performansına dayanıyordu. lig bitti zaten hemen memnuniyetsizliğini
dile getirdi ve değiştirdi normal kalıplarına döndü. dünya kupasındada böyle oynuyordu karşında kazanmak için çıkan
takım olursa sorun değil takım kim olursa olsun Beşiktaş kaybeder diyemezsin ama karşında kapanan bir takım
olduğunda bu sistemle maçı kazanmak tamamen şansa kalıyor biz bunu geçen senede hissederdik gerçi ben görmüştüm
fark geçen sene dikine oynayan abou ve talisca yarayı örseliyor tıkanılan maçları açıyorlardı bir şekilde
ama serbest vuruşdan ama abou şapkadan tavşan çıkarıyordu bir şekilde kazanıyorduk bu sene serbest atışları
bile atmasına izin vermiyor hatırladığım iki yada üç serbest atış kullandı böyle böyle oyuncularda kendine
güvenini kaybediyor. osmanlı maçında bu sistem mükemmel işledi hiç gereği yokken kalktı quaresmayı soktu oyuna
çok kurnazca bir değişiklikti bu
hoca forvet ister yoksa negredoya kalacak ve bu oyun sistemiyle negredo kazan kaldırır.