2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 31 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6935175 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Mahmut

Tabiiki salak değiller ama bazan görüntü önemlidir. Ve bu görüntünün izah edilebilecek  bir risk faktörü var.
Bizim sorunumuz, imza parasını gösterirsek bonservis yerine geçiyor, bunu istemiyoruz bizde bunu iki biçimde çözüyoruz.
Ya Gökhan Gönül'de olduğu gibi dört yıllık sözleşme yapıyoruz, dördüncü yıl aslında imza parası.
yada maaşa yediriyoruz ve maaş yükseliyor.

Şimdi bonservissiz gelen adam önden imza parası olarak 3 verip yıllığına 2 versen görüntü bambaşka olur.
Çünkü adam bonservissiz geliyor.
Diyebilirsinizki bunu herkes yapsın, ama bu içinde bir risk barındırıyor, seneye aynı formu koruyup koruyamayacağın, sakatlanma durumunda tamamen boşta kalma olasılığı var, bazıları riski girmemek için önden uzatmayı kabul ediyor.
Adam boşta kalma riskini almış, kontrat uzatmamış, sakatlık riskini almıs, tabiiki imza parası isteyecek, seni bonservis ödemekden kurtarıyor çünkü.
Dursun özbek gibi hem bonservis hem imza parası ödeyenler konu dışı burada.

Bunun diğer futbolculara izah edilemeyecek bir yanı yok, hepsi bu hesap kitabın içinde.
ama sonuçda yıllık 3 alıyorum demekle 2 alıyorum demek arasında bir fark var.
Adam ister zaten ben ona birşey demiyorum, yeni gelen de ister ama biz adama Vida'yı alırken bonservis ödemedik, FFP vardı vs. vs, o yüzden sana
daha azını veriyoruz dersen ve daha azını teklif edersen adam da senin konudaki hakimiyetini anlayıp o yükseklikte bir maaş istemeyecektir mantıklı düşünürse, ha hala isterse vermezsin eğer başka seçeneğin varsa. Görüntü konusuna pek katılmıyorum o yüzden, o ne görürse görsün biz asıl görüntüyü gösterebilirsek sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Serbest oyuncu konusunda katılıyorum zaten, ilk düşününce neden herkes sözleşme sonuna kadar beklemiyor diyorsun ama riskleri de yüksek.
Bu işler risk yönetimi, biraz da şans işi o yüzden, önemli olan artılarını eksilerini bilip ona göre hareket etmek. Başkan pokere benzetmişti bu işleri bence de güzel bir benzetme.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Tosic ayrılsa, 1.4 verecek çok takım bulamaz. Vida ise 3 milyon verecek 20 tane takım bulur. Karşılaştırman anlamsız o yüzden.

Bomservissiz oyuncu alıyorsan, bunu göze  aalacaksın. Her transfer dönemi başında bonservissiz oyuncuları listeleyip, neden bunları almıyoruz diyenler, bonservissiz gelen Pepe ve Vida'nın maaşlarına bakabilir.

Geçen sene N'koulou, bu sene Ghezzal isimlerinden gına gelmişti. Bonservissiz adam da beleş gelmiyor yani.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Neden bulamadı da 2 senedir biz peşinde koşuyoruz? :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Kızgınlık bu kadar sürmez.

Seninki artık takıntı + nefret karışımı bir şeye dönmüş.

Kesinlikle Oguzhan'a karsi bir nefret hissetmiyorum. Biliyorum ki Besiktas icin terletiyor o formayi, karakteri duzgun bir insan.

Niye surmesin. Oguzhan'da 4 yilda tek degisen sey olgunlasmasi oldu.

Oguzhan cok genc diye savunanlar var durumu. 24 yasinda, 19 degil. Kimsenin cikipta kucuk maclarin oyuncusu diyememesi gerekiyor artik.

Oguzhan'in cok elestirilmesine kizan arkadaslar Oguzhan'dan umutlu olduklari icin savunuyorlar (bizde umutluyuz, sizin kadar sabirli degiliz). Kendileri de biliyorlar Oguzhan'in fiziken ne seviyede oldugunu.

Kendi oyuncumuz, cok sey bekledigimiz Oguzhan yeni sezona da boyle kotu bir performansla baslayinca, benim gibiler cikip gomuyor iste. Elestirileri kesinlikle hak ediyor.

Kisacasi hersey Oguzhan'in kendisinde bitiyor.

Çevrimdışı mylife1903

Oraya bi de Medel ekleyin etti 9.. Takım kuruyorsun neredeyse defans oyuncularından :D
Rodolfo ile ersanin gidisi bozdu duzeni

Çevrimdışı tuncaboylu

Takımı 10 milyon euro bonservis istediği için bulamamış olabilir mi?

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Takımı 10 milyon euro bonservis istediği için bulamamış olabilir mi?

Bizden de istedi vermedik :) Serbest  oyuncularla sadece biz mi kontrat yapabiliyoruz?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Ayberk

imza parasının maaşa eklenip senelere yayılması bizim için zorunlu, yapacak bir şey yok.
uygun fiyata cl seviyesinde stoper bulmak da neredeyse imkansız

Beşiktaş tek, siz hepiniz

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Rodolfo ile ersanin gidisi bozdu duzeni
Marcelo Rhodolfo Ersan da gitmeseydi Tam Ziya Doğan'ın efsane takımını kurabilirdik 11 tane defans ve defansif orta saha :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Egos

Doğru, takas olmaz.

Gitmek istemiyorlarsa, altyapıda antrenman yapacaklar. Milosevic ve Pedro sözleşmelerinin son senelerinde ve 500'er bin Euro alıyorlar, kalmaları bize koymaz.

Aras ve Boyko'nun maaşları 1 milyon civarında ve sözleşmeleri daha uzun süreli. Değer kaybetmeleri işimize gelmez o yüzden, gerekirse maaşlarının yarısını verip Türkiye'den bir takıma kiralamak lazım.

boyko kalsın, devre arasını beklesin, maaşının yarısını vermek büyük problem değil. kalması gelecek için problem yaratan sadece aras var, fakat onun da ermenistan'dan mutlaka alıcısı çıkar; o pazarı kollamak için bir sezon bile riske atabiliriz. sahneye çıkartmamak, oynamasını sağlamaktan daha fazla yarar getirecekmiş gibi.

ben "satmayalım da besleyelim mi?" sorusuna evet diyorum. 

Çevrimdışı tuncaboylu

Bizden de istedi vermedik :) Serbest  oyuncularla sadece biz mi kontrat yapabiliyoruz?
Normal transfer döneminde değil ara transfer döneminde serbest kalacağı için vermediler bence.

Adam Avrupa'da oynayamayacak bu sene, bu çoğu takımı için caydırıcı.

Çevrimdışı Mahmut

Zaten şu defans takıntımız evlere şenlik. Vidayla beraber kadroda 8 tane kontratlı defans oyuncumuz olacak (Pepe Tosic Mitrovic Atınç Milosevic Franco Fatih Aksoy Vida) Bozdur bozdur harca :)
Bana kalırsa Vida'ya ihtiyaç yok zaten, orada Medel'de rahatça oynayabiliyor nitekim. Atiba'yla Pepe bile aynı anda sakatlansa Mitro-Tosic-Medel gibi bir üçlü yapabiliyoruz ki hepsinin normal pozisyonu oluyor bu. Ayrıca Vida'nın gelmesi bir yabancıyı ligde kulübeye, CL'de yazılabilirse Orkan'ı devre dışı bırakıyor.
Ekstra olarak devre arası gelecek ne zaman takıma alışacak da katkı verecek belli değil, sezon sonunu beklesek bonservis sınırı da kalmayacak ve seçenekler artacak.
Ama maliyet olarak yapılan eleştirilere katılmıyorum ben, o bölge de eksik görsem o maliyetleri kötü görmüyorum demek istediğim bu genel olarak.

Çevrimdışı mylife1903

Marcelo Rhodolfo Ersan da gitmeseydi Tam Ziya Doğan'ın efsane takımını kurabilirdik 11 tane defans ve defansif orta saha :)
Ziya doganin agzinin suyu akti bu kadroya
Hurriyet ile ayman da hemen gelirdi zaten ohhh mis

Denge besiktasi

17 mac attigi 0 yedigi 0 galibiyet 0 maglubiyet 0 averaj 0 puan 17

Çevrimdışı Serhat Akkaya

boyko kalsın, devre arasını beklesin, maaşının yarısını vermek büyük problem değil. kalması gelecek için problem yaratan sadece aras var, fakat onun da ermenistan'dan mutlaka alıcısı çıkar; o pazarı kollamak için bir sezon bile riske atabiliriz. sahneye çıkartmamak, oynamasını sağlamaktan daha fazla yarar getirecekmiş gibi.

ben "satmayalım da besleyelim mi?" sorusuna evet diyorum.
Ermenistan'dan hangi takım Aras'a bonservis verebilir veya 1 milyon euro olan maaşını karşılayabilir? Toplam 6 tane takım var zaten. En güçlü takımlarının toplam değeri 1.7 milyon sterlin :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ekrembaser

Serhat bazen anlamıyorum seni gerçekten 2 senedir bonservisli almaya çalışıyoruz zaten adamın elbette talipleri vardır bizi seçmiş olamaz mı? Vallaha bazen diyorum çok mantıklı dayanıklı yorum yapıyo bu adam bazen de anlamakta güçlük çekiyorum vida olayında olduğu gibi

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Serhat bazen anlamıyorum seni gerçekten 2 senedir bonservisli almaya çalışıyoruz zaten adamın elbette talipleri vardır bizi seçmiş olamaz mı? Vallaha bazen diyorum çok mantıklı dayanıklı yorum yapıyo bu adam bazen de anlamakta güçlük çekiyorum vida olayında olduğu gibi
Olabilir de sanki 50 tane teklif varmış gibi konuşulması saçma. Ayrıca cidden Vida'ya hangi kulüp 6-7 milyon euro maaş verebilir vergiden dolayı? Bana bir iki takım örnek verebilir misiniz?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

Çevrimdışı cursedofdragon

fb ve porto maçlarını kazanamayız. diğerlerini hallederiz :bandit:

konya,ts,karabük maclarınıda kaybederiz bence.

0 puan kazanırız.

Çevrimdışı tuncaboylu

Bana kalırsa Vida'ya ihtiyaç yok zaten, orada Medel'de rahatça oynayabiliyor nitekim. Atiba'yla Pepe bile aynı anda sakatlansa Mitro-Tosic-Medel gibi bir üçlü yapabiliyoruz ki hepsinin normal pozisyonu oluyor bu. Ayrıca Vida'nın gelmesi bir yabancıyı ligde kulübeye, CL'de yazılabilirse Orkan'ı devre dışı bırakıyor.
Ekstra olarak devre arası gelecek ne zaman takıma alışacak da katkı verecek belli değil, sezon sonunu beklesek bonservis sınırı da kalmayacak ve seçenekler artacak.
Ama maliyet olarak yapılan eleştirilere katılmıyorum ben, o bölge de eksik görsem o maliyetleri kötü görmüyorum demek istediğim bu genel olarak.
Devre arasında yabancı oyuncu satışı yapılacak diye tahmin ediyorum.

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

konya,ts,karabük maclarınıda kaybederiz bence.

0 puan kazanırız.
hemen alay etme be abi :D :D :D  :evillol:

Çevrimdışı tuncaboylu

Olabilir de sanki 50 tane teklif varmış gibi konuşulması saçma. Ayrıca cidden Vida'ya hangi kulüp 6-7 milyon euro maaş verebilir vergiden dolayı? Bana bir iki takım örnek verebilir misiniz?
Bütün Premier League takımları, 5-6 tane Rus takımı, Dortmund, Bayern, Real, Barcelona, Atletico Madrid, PSG, Katar ve Çin kulüpleri.

Gerçi ben bir iki takım örnek istedim dersin şimdi de.

[ Son Düzenleme: 06 Eylül 2017, 17:09:50 tuncaboylu ]

Çevrimdışı ekrembaser

Serhat tamam bahsettiğin paraları Avrupa'da alamayabilir ama bu ülkenin rayici bu artık kulüp olarak gayet iyi bir PRımız var birazda maddi olarak iyi bir teklif yapıldığında bizi tercih ediyo adamlar. Vardır elbet teklif adama bazı kulüplerden sanki ortada kalmış da biz almışız gibi bir izlenim katıyo senin yorumun buna katılmıyorum

Çevrimdışı mylife1903

Taliska olayi gibi. Taliskaya kim 25 verir gecen oturup takimlari elemistik bi monako kaliyordu ki ozamanlar satis yapmamislardi. Vidayi da nereye kim Alir hangi paraya eleme yapmak lazim.

Vidanin tek artisi ingiltere, calisma izni problemi olmaz ortasira takimlari alabilir. Burda devreye kiev sonrasi ki kiev buyuk kuluptur kucuk takimda olmak isteyip istemeyecegi giriyor.

Askerde cok mu stopersiz kaldik nedir onu bi anlasam.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Serhat tamam bahsettiğin paraları Avrupa'da alamayabilir ama bu ülkenin rayici bu artık kulüp olarak gayet iyi bir PRımız var birazda maddi olarak iyi bir teklif yapıldığında bizi tercih ediyo adamlar. Vardır elbet teklif adama bazı kulüplerden sanki ortada kalmış da biz almışız gibi bir izlenim katıyo senin yorumun buna katılmıyorum
Hayır tabiki ortada kaldığını söylemiyorum ama getirmek için olması gerekenden fazla para verdiğimizi söylüyorum. Peki o zaman bi soru Marcelo 1.5 a oynuyordu şimdi Vida'ya 3 e çıktık bu ne kadar doğru? Oyuncu kaliteleri arasında çok fazla fark var mı? Vida bizim oyunumuza ne kadar fazla artı değer katabilir? Bunları söylemeye çalışıyorum yoksa şu an ki kadroda 1 tane defans oyuncusu ihtiyaç çünkü elinde kullanabileceğin sadece 3 tane adam var o kadar defans bolluğu arasında ve uzun maratonda 1 kişiye daha ihtiyacın var, Hoca Medel'i kullanmak istememiş orada büyük ihtimalle. Ben Vida transferine karşı değilim sevindim üstelik ama maaş dengemizin olumsuz yönde arttığını düşünüyorum sadece.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı atalay

Var. Oyuncu gereken antrenman metotlarını uyguluyordur. @sozkul
[ Son Düzenleme: 06 Eylül 2017, 17:16:59 atalay ]

Etiketler: