Selam.
@asi_kartal Yeterlilik sorusunu, transferlerden ziyade oyun ile tartmak gerek. CL'de kalite açısından rakiplere göre oluşacak farklılıklar var. Bunu salt oyuncu kalitesi ile çözmek mümkün değil. Uyum, saha içi pratiği ve organizasyon işi. Elde bir iskelet var. Fakat kritik pozisyonlara eklenen yeniler için belli bir zaman da gerekebilir.
Transferde birkaç önemli kriter olmalı. Karar kalitesinin iyi, final pozisyonlarını oynama becerisinin yüksek, ikili-üçlü oyunları oynama ve çoklu kombinasyon kurgulama becerisinin gelişmiş olmasını, pas temposu ve oyun opsiyonu yaratma becerisinin yüksek olması gerektiğini yazmıştım. Fakat her şeyden önemli seçilen isimlerin fitness data raporları iyi incelenmeli. Beşiktaş'ın atletik kapasitesi yüksek, dinamik ve tempolu oyunculara ihtiyacı var. Aynı zamanda eklenecek isimlerin taktiksel algısı gelişmiş, pozisyon ve sezgisel farkındalığı yüksek oyuncular olması lazım. Geçmiş dönemlerde bu hususta önemli seviyelerde olan oyuncular transfer edildi. Bu hususlarda çok özel olmasına gerek yok, yazılımında/donanımında ihtiyacı karşılayacak kadar olması kafi.
Ek olarak saha içi konsantrasyonu ve istikrarı mühim. Elde bu açıdan defolu birkaç oyuncu var. +Fiziksel açıdan gelişime açık genç oyuncuların göğüs kafesinin geniş olması efdal.
Gelen isimler, bunların önemli bölümünü farklı farklı karşılıyorlar veya bir bölümüne fazlasıyla uzaklar. Tempo ve dinamizm konusunda Avrupa'da bazı takımlara karşı cevap verecek seviyede değiliz. O yüzden bu ekiplere karşı başka oyunlar seçeceğiz. Bu ligin algoritması, kısa vadede yerel başarı ve bu başarıdan doğan gelirler üzerine kurulu. O sebeple eklenen isimler konusunda olumsuz değilim. Fakat halen ikinci ve üçüncü bölge arasında derinlik verebilecek oyuncu eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu, kadro içerisindeki oyuncular ile oyun üzerinden çözmek gerek. Beşiktaş'ın elinde en üst seviye organizasyonlarda yarışmış; buralarda kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenmiş, böylelikle çok şey kazanmış isimler var. Başka başka handikaplarının yanında bu kalite ve deneyim önemli. Burada mühim olan oyun kurgusu ve oyunculara verilecek olan roller. Oyuncunun öne çıkan özelliklerini ve bunun bazı oyunculara katkısını tarif etsek de saha içi organizasyonunda bunu göremeyebiliriz. Bunu zaman gösterecek. İlaveten küçük de olsa bu tarifi yapıyorum zaten.