Biz mecburuz abi ne yazık ki buna eğitim demek zorundayız. Son 15 yılda müfredatlarda yapılan değişiklikler Bölge değiştirirken lokomotif değiştiren tren seti gibi. Bölge değişiyor loko değişiyor güç değişiyor bir bakmışım dizel bir bakmışım kömürlü arada da hızlı treni koklatıyorlar
zaten eskiden eğitim ve öğretimdi şimdi sadece eğitim oldu
seni uysal düzene uyan insanlar olarak eğitiyorlar işte.
eğitmek seni bir kalıba sokmaktır öğretmek adı üstünde
sana araştırma özelliği katıyor merak katıyor. sürekli üstüne koymayı gerektiriyor
öğrenme alışkanlığı kazanan hayatı boyunca sürekli öğrenir. buda gelişim demektir.
korku bilinmeyene karşı duyulan bir çaresizliktir. öğrenen insanı korkutamazsın korkutamadığın
insanıda baskı altına alıp yönetemezsin.
futbola dönelim mesela fener kapalı kutudur bilgi sızdırılmaz hiç bir zaman o nedenle her zaman güçlü
kabul edilir korku duyulurdu. Bilinmeyene duyulan çaresizlik şimdi deşifre oldular ne olduklarını
sınırlarını görmeye başladı diğer takımlar artık gelip kendi sahalarında kafa tutabiliyorlar yeniyorlar
her zaman şeffaflık diyen arkadaşlara neden şeffaflık iyi bir şey değil sana değil rakiplerinede şeffaf oluyorsun
diyorum. Avrupadada daha fazla temas edip rakipleri daha iyi tanıyıp daha göze kestirir olacağız
city oyuncusu real oyuncusu peşinde koşuyorsun aslında almış olmakta önemli değil zihinlerde
kendini onların seviyesinde tutuyorsun ulaşılmaza bilinmeyene değil ulaşılabilir bilinire dönüyorsun
rakibinle başa baş mücadelede birinci koşul bu ondan korkmayacaksın.