evet yöneticiyim abi, kendi çapımda da epey iyi şöhreti olan bir yöneticiyim. çalıştığım sektörde en genç yönetici koltuğuna oturmuş bir bireyim(28 yaşındaydım). bu nedenle yönetim organizasyon konusunda 2 çift laf edebilme yetisinde görüyorum kendimi. zincirin halkalarını doğru planlama ve seçebilme kabiliyetindeki birini ceo seçer ve atarsın hakkını da verirsin sonra doğru halkaların yerine geldiğini görürsün. bunu yaparkende az biraz acımasız olursun ve en önemlisi ahbap çavuş ilişkilerine izin vermezsen çok hızlı yol alabilmek de mümkün. paragrafında zaten açıklamaları özetle yapmışsın. kısa süreli bir düşünme ile bu doğru cümleleri sen yazdığına göre birileri de daha detaylı kafa yorarak bu işleri planlayabilir ve yönetebilir. ek olarak şu da mümkün günümüzde pekçok sektörde yönetim kurullarında yabancı çalışanlar görüyoruz. spor klüplerinde de benzeri yapılanmalara gidilebilir.
o zaman başkanın ne dediğini anlarsın bu işin yapılması gerekiyor ama yapacak yetkinlikte
eleman yok diyor. spor kültürü bambaşka bir kültür. oyuncu tarama için dışardan eleman getirirsin
bu global bir şey ama halkla ilişkiler reklam için futbolda yabancı yemez dostum ülkedeki futbol kültürünü
bilmesi gerekiyor bir ürün pazarlamıyorsun mesela türkiyede bu işi iyi yapan birini buldun başa getirdin
ülkede sorunu çözdün bu şahıs gidip çinde pazarlayamaz onun için ordan birini bulmak zorundasın
burda yabancı olmaz yerlide yetişmiş personel yok spor yöneticiliği eğitimi veren yüksek okullar olmalı
şimdi işin muhasebesine elemanmı lazım dünyanın neresinden getirirsen getir yapar scout mu lazım
işini bilen bir profesyonel pasaport önemli değil şirket ceosu oda farketmez spor yöneticiliğinden anlayan biri
yapar ama iş halkla ilişkiler reklamcılık sponsorluk vs olunca mecburi türk olmak zorunda yabancılar yapamaz
bizim sponsorlarımız hatırla geliyor bir iki global firma yakalarsan tamam başkanda buna parmak basmış
bizim yabancı sponsor bulmamız lazım diye dünya çapında bir takım olursan dediğin gibi olur bizim gerçeklerimizde olmaz
vodafone un yaptığı reklam serisini hangi yabancı yapabilir vodafone bile bünyesinde Beşiktaşlılardan oluşan bir
masa kurdu Beşiktaşla iletişimi sağlasın diye bilmiyormuydu yabancı birilerini getirmeyi Türk olması bile yetmedi
Beşiktaşlı olmak zorunda dedi sonuç ortada methiyeler düzülen önder özeni getirdik 3 gün sora ağlamaya başladı.
başkan profesyonelleşmeye karşı değilki hatta olmamasının sıkıntısını çekiyor. yapamama nedeninide yetişmiş
personel olmamasına bağlıyor şimdi senin aklına gelen onların aklına gelmiyormu en iyi yabancıyı getirirler atla deve olmaz
demekki olmayacak şeyleri görüyorlar. Bu arada kulübün bir ceosu var zaten gayette profesyonelce çalışıyor
sorun altındaki yönetici kadrolarda çünkü uzmanlık onlarda gerekiyor.