Mitroviç izlediğim maçlarda benim gözümde Marcelo'nun bir tık altı, o tıkta hava topunda Marcelo kadar iyi değil ondan.
Pozisyon bilgisi, hamle çevikliği ve topu oyuna sokma konusunda hemen hemen aynı olduklarını düşünüyorum.
Ben genç oyuncuya yapılan yatırımdan çekinmem, verdiğin maaş zaten genelde düşük oluyor, eğer yeterli görmezsen ufak zararlarla elinden çıkarabilmeni sağlıyor. Ama oturursa çok büyük bir maddi kazanç sağlıyor hem satacağın bonservis hem de oynattığın süreçteki ücret dolayısıyla.
Mesela Milosevic basarışız transfer diyoruz ama 900k ya aldık, 500k maaş veriyoruz. 200k ya kiraladık gecen sene.
En kötü ihtimalle sıfır bonservisle maaşının tamamını ödeterek 2020'ye kadar kiralasak toplam zararımız 900+500-200=1.2m oluyor.
Asıl sıkıntı benim gözümde Gökhan İnler tarzı transferlerde. Bonservisle satma ihtimalin sıfır, sonuçta bir senede 2m zarar verdi, bir sene daha kalsa bu zarar 4m olacaktı. Gökhanla Miloseviç aynı oyuncular değil, ama ikisininde sıfıra yakın katkı verdiğini düşünüyorum bu sene.
Yani genç transfere her daim varım, şu ffp bitince zaten yönetim daha çok yöneleceğini düşünüyorum.