Bu sezon yaşanan problemlerin nedeni Ffp'den daha çok Mitroviç transferi. Mitroviç transferinin ilk açıklandığı günlerde yine bu forumda, Mitroviç'in ne kadar düz bir oyuncu olduğunu yazmıştım. Hatta bazı arkadaşlar bana kızmıştı nereden biliyorsun diye. O günlerde bir iki hareketli hırvat forumuna girip taraftarların düşüncelerini okumuştum. Ve bir çoğu inanılmaz mutluydu. Avrupa transfer piyasasında gerçekten yetenekli genç futbolcuların binlerce scout tarafından takip edildiğini herkes bilir, nasıl olurda Mitroviç herkesin gözünden kaçmış sadece Beşiktaş uyanmış diye de söylemiştim. Zaman beni haklı çıkardı. Bir kaç maç oynadıktan sonra temel stoper bilgileri konusunda sorun yaşadığı da ortaya çıktı, Şenol Güneş'in de gözünden kaçmadı ve hemen yedeğe çekti ve sonrası düşünmedi, halen düşündüğünü de sanmıyorum.
Mitrovic kulübünde 100 bin euro civarı bir para kazanıyordu. Biz 1,2 milyon euro teklif ettik ve 4 yıllık sözleşme imzaladık. Kulübüne de 4,2 milyon euro bonservis ödedik. Ve üzerine menejer ücreti gibi extra ücretler.
Şimdi ise 1-2 milyon euronun hesabını yapar duruma geldik. Önce çuvaldızı kendimize batırıp daha sonra ffp meselesini gündeme getirmeliyiz. Böyle anlamsız bir transfer dönüp dolaşıp bizi kilitledi ve Marcelo-Pepe gibi müthiş bir ikili bize hayal haline geldi. İnsanoğlu hata yapar ama bu hatalardan ders çıkarmak önemli, kişisel görüşüm Fikret Orman ve ekibi de çok pişman olmuştur.