D.Costa da durum şu; Conte biletini kesti, chelsea de satmak istiyor, Athletico da almak istiyor. bu iki kulüpte fiyatta anlaşırlar burada hiçbir sorun yok. tek sorun Athletico 2018 ocak a kadar futbolcunun formdan düşmesini istemiyor. çünkü daha önce dünyada yapılan bütün bu tip bekletme transferlerinde istisnasız hepsinde yarım sene anormal form düşüklüğü olmuş. bu yüzden D.costa nın iddialı bir kulüpte yarım sezonda olsa oynamasını istiyor. araya mendez i soktular ve birdenbire futbolcu Beşiktaşın gündemine düştü. belli ki mendez direkt bize önerdi. bizde yarım sezon olmaz bir sene kiralasınlar dedik. Athletico ile de chelsea ile de ilişkiler çok çok iyi.
gelinen noktada bence bu transfer bitti. A.Madrid bir sene kiralık vermeyi bence kabul etti. Beşiktaştan daha iyi ve Beşiktaşın şartları itibari ile daha uygun kulüp bulamazlar. hemde muhtemelen sembolik rakamlarla gelecek. sadece maaşını fln veririz belki. ben şimdiden hayırlı olsun diyorum. bir sene dünyanın en iyi 3-4 golcüsünden birini takımda izleyeceğiz. bir sene sonunda da FFP yi atlatıp önümüze bakacağız.

Benim burada anlamadığım bir konu var Athletico ile chelsea anlaştı diyelim. D.costa'nın sözleşmesi 6 ay sonra bitmiyor ki 2019 da bitiyor yani Athletico bu futbolcuyu devre arası chelsea'den alabilir. Hadi chelsea'de aldığı parası sıkıntı oldu diyelim 6 aylık parasını Athletico öder.
Chelsea bedavaya D.costa gibi bir futbolcuyu oynatma şansı varken ne den bir kulübe versin bunu bir türlü anlamıyorum.
Hadi şampiyonlar ligi kadrosuna almadı diyelim ligte kötü giden maçlarda son 10-20 dk oynayamayacak bir futbolcu mu costa böyle bir yedeği bedava oynatma şansı varken adamlar tutup niye başka bir kulübe versin ve Athletico 6 ay sonra alabileceği bir futbolcu için neden 1 sene beklesin.
Hala form durumu için diyorsanız onda da anlamadığım sizin deyiminize göre Athletico bir sonraki sene formda olsun diye bize costa'yı verecek.Eee adamlar bir sonraki seneyi düşünüyorsa zaten devre arası alsalar oyuncuyu oynıyarak gene bir sonraki seneye hazır olur.
Hem diyelim ki bizde oyuncu sakatlandı bunu taraftarlarına nasıl anlatacaklar 6 ay önce alabileceğimiz oyuncuyu kiraladık sakatlandı.
Yani bu transfer bana pek gerçekçi gelmiyor işin aslı ama olursa da süper olur.