Bu noktada salonların boş olması veya taraftarın ilgisi bir mazeret değil. Kadın basketbolda 6 sene üst üste F4 yapan FB; kadın voleybolunda CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğundan Dünya şampiyonluğuna kadar bir dolu başarı kazanan Vakıfbank, Eczacıbaşı, FB gibi takımlar ligdeki final serileri dışında maksimum 150-200 kişiye oynuyorlar. Erkek ve Kadın voleybolundaki müessese kulüpleri ile yarışmak mümkün değil. Zira yüksek bütçe ve altyapı gerekli. Fakat kadın basketbolunda çok önemli rakipler olmasına rağmen oradaki makas voleyboldaki kadar açık değil.
Beşiktaş, dünyada en fazla branş açan ve bu branşlarda rekabet eden kulüplerden biri olabilir. Halihazırda TR'de öyle. Fakat bir-iki branş dışında ne bir istikrar ne de güçlü bir organizasyon var. Beşiktaş, 4 sene önce plaj futbolunda ŞL'de çeyrek final oynuyordu, nerede bu takım? Bir sezon e Sports, bir sezon plaj voleybolu... Şu an 4 popüler takım sporunda hizmet veren TR'deki tek kulüp. Buralara kaynak yaratmak zorundasınız. Ya da 12 branşta birden hizmet vermeyip, eldeki branşlarda en iyisi olacak ve domestic başarılar ile yetinmeyeceksiniz.
Kaynak yaratmak nasıl olacak peki?
Bu branşlar külfet, sponsorlukla yürür. Espor takımımıza İş Bankası sponsor olmuş, o zaman yola devam.
Ama kadın basketbol ve erkek voleybol sponsor bulamazsa küçülmek zorundayız.
Kadın basketbolda makas açık değil diyorsun, ama WNBA'den yıldız oyuncu getiriyor millet.
Fenerbahçe bu sene bütçe küçültmeseydi, o başabaş maçlar da farklı biterdi.
Eğer 3-4 zengin Beşiktaş'lı destek olmayacaksa, ben yönetimin kararını destekliyorum. Serdal Adalı, Hasan Arat gibiler nerede?
Hasan Arat basketbol oynamadı mı gençlik zamanında, kadın basketbola neden yardım etmiyor?
Adalı beygirlerle takılacağına, voleybola el atsa ya. Takım kötü gitse, ellerini ovuşturarak ininden çıkar ama.
Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi