2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 34 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6940542 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı tangaz

Şut tekniği ve dinamiğinde bir problem görmüyorum. Özellikle ilk iki sezonda ve geçen sezon çok fazla şut üzerinden, birbirinden farklı vuruş tercihleri ile birçok gol kaydetti. Şut konusunda Talisca ile muadil olamaz zaten. Fakat Ozzy şut üzerinden oynamayı pek tercih etmiyor. Daha çok en doğru pası, ekstra pası kovalıyor. Israrla şut üzerinden asistler yapıyor. Böylelikle beklenmedik işi yapan, sürpriz oyuncu. Fakat çerçeveyi gördüğü zaman belki de biraz daha şutuna güvenebilir. Ayağının her tarafını kullanarak vuruş yapabilen bir oyuncu aslında. @tangaz

@atalay anlıyorum ama yanıt alamadım kendimce, kısaca topa güç anlamında kız gibi vuruyor  benim aklımın almadığı detay bu  :alala:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı atalay

Bunu geçen sezonun başında da yazmıştım. Şayet gelecek sezon Quaresma ve Caner'i hücumun bir numaralı opsiyonu olarak kullanma planı varsa -aslında bunu detaylandırmak lazım ama kabaca- hiç düşünmeden Llorente, Bas Dost profilinde bir santrafor tercih ederdim. Beşiktaş'ın pas, geçiş ve yerleşerek oynadığı oyunda bu iki isim hücumun ana planı olmaz. Fakat bu oyuncuların dominant oyun karakterleri ve tekdüze hücum oyunları belli. Üstüne Talisca tamamlayıcı isim olacaksa kadroda böyle bir oyuncu işleri olduğundan daha kolaylaştırabilir. Zaman zaman göğsüne, kafasına uzun atarak sırtı dönük oynayabilecek ve aldığı topları kenarlara indirebilecek bir isim kadroda olmalı. Tarif etmek gerekirse Adebayor tarzı. Hatta o kimi zaman alıp-dönüp-basıp gidebilen bir oyuncu. Fakat Abou tarzı forvet oyuncusuna da ihtiyaç var. Caner'in aksiyon bölgelerine oynadığı direkt toplar veya Quaresma'nın kenar ortaları yerine Gönül-Adriano gibi pas istasyonu dışında üçüncü bölgede koridorları iyi kullanabilecek bekler üzerinden yada merkezden dikine katedebilen Sosa - Tolgay - Oğuzhan gibi oyuncuları hücumun ana planına koyacaksanız en ileri uçta pas-iade oyununu iyi oynayabilecek bir merkez forvet veya mobilizasyonu yüksek bir santrafor tiplemesini tercih ederdim.
[ Son Düzenleme: 24 Haziran 2017, 01:18:41 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Ben de pek öyle vurmuyor, diyorum. @tangaz Daha sert vuruşlar yapmasını istiyorsan, oyuncunun şut dinamiğini değiştirmesi lazım. Sert vurmak, vuruş becerisine veya kalitesine dair bir ölçü değil. Ek: Oyuncu daha çok üst iç ve plase vuruşları tercih ediyor. Fakat Talisca'nın plase vuruşları veya kalçadan çıkardığı şutlar bile yüksek şiddette. Şut dinamiği çok farklı. Ağırlık merkezi yüksek, oturma pozisyonu kısa bir oyuncu ayak içini bile raket gibi kullanabilir. Şut dinamiğini fiziksel yapısına göre çok farklı geliştirmiş. Aynı zamanda destek ayağını da çok güçlü kullanıyor. Bunu zaten zayıf ayağını kullanma becerisinden anlayabiliriz. Vuruş tercihleri, pozisyonun gerekliliklerine göre şekil alır. Mesela Cenk'i gol repertuarı ve vuruş çeşitliği yüksek diye tanımlarım. Fakat pozisyon plase isterken çok fazla ayağının üstünü yada üst içini kullanıyor. Bu da doğru değil.
[ Son Düzenleme: 24 Haziran 2017, 01:52:56 atalay ]

Çevrimiçi murat

Gs 85 puan alsin mayokini giyerim, 75 puan alsin bikini giyerim tangali.
Gsnin aldigi isimlerde oturur, merak etme. Parayi aldiklari gibi otururlar hatta bazilari yatar
Gs ve 85 neydi o atma ziya mıydı?

Çevrimdışı tangaz

Ben de pek öyle vurmuyor, diyorum. @tangaz Daha sert vuruşlar yapmasını istiyorsan, oyuncunun şut dinamiğini değiştirmesi lazım. Sert vurmak, vuruş becerisine veya kalitesine dair bir ölçü değil.

orta yolu bulamıycaz bu hususta  :)
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimiçi Savaş

Ben de pek öyle vurmuyor, diyorum. @tangaz Daha sert vuruşlar yapmasını istiyorsan, oyuncunun şut dinamiğini değiştirmesi lazım. Sert vurmak, vuruş becerisine veya kalitesine dair bir ölçü değil. Ek: Oyuncu daha çok üst iç ve plase vuruşları tercih ediyor. Fakat Talisca'nın plase vuruşları veya kalçadan çıkardığı şutlar bile yüksek şiddette. Şut dinamiği çok farklı. Ağırlı merkezi yüksek, oturma pozisyonu kısa bir oyuncu ayak içini bile raket gibi kullanabilir. Şut dinamiğini fiziksel yapısına göre çok farklı geliştirmiş. Aynı zamanda destek ayağını da çok güçlü kullanıyor. Bunu zaten zayıf ayağını kullanma becerisinden anlayabiliriz. Vuruş tercihleri, pozisyonun gerekliliklerine göre şekil alır. Mesela Cenk'i gol repertuarı ve vuruş çeşitliği yüksek diye tanımlarım. Fakat pozisyon plase isterken çok fazla ayağının üstünü yada üst içini kullanıyor. Bu da doğru değil.

Oğuzhan'ın 2 sene önce Antep'e attığı bir frikik golü vardı. Yakın direğe vurmuştu çataldan girmişti top. O açıdan o hızla o topu oraya herkes vuramaz. Ben o gün anladım Oğuzhan'ın şut tekniğinin yüksek olduğunu fakat çok fazla vuruş tercih etmiyor. Asist yapmayı seven bir adam Oğuzhan.

Bizim takımda kalçadan şut çıkartan 3 adam var. Talisca, Cenk ve Babel. Talisca ve Cenk'ten bahsetmişsiniz ama Babel'in de kalçadan çıkardığı şutlar çok iyi. O sebeple Babel'in de hakkını yemeyin. :)

Çevrimdışı sosyalkartal

iyi geceler forum ahalisi  :tabe: Pepe Beşiktaşta Bayram hediyesine hazır mıyız ?
Bizler Tanrının kullarıyız, bize kim kafa tutabilir ki Çelik gibi bir azimle ve korkusuzca adımlarla binlerce umut altında güneşlenen kullarız. Bugün kaderimizi yazmak üzere ileri çıkıyoruz..

Çevrimiçi murat

Son iki sezonda birbirinden farklı iki oyun tavrı ve stratejisi izledik. Beşiktaş'ın mevcut oyuncular ile elbette bir hücum pratiği ve oyun hafızası var. Fakat planlamanın buna göre yapıldığını düşünmüyorum. Bu dörtlünün oyun pratiğindeki yeri önemli. Lakin bu dörtlü varken sezon başı oynadığımız oyun ile sezon sonu geldiğimiz nokta tamamen farklıydı. Oyun konusu bence belirsiz. @Samet Demir | Geçen sezon Pereira ve Rıza Çalımbay ile oynadığı iki maçın başlangıç planları da benzerdi. Onlara da pek reaksiyon veremedik. @bordele Güneş döneminde çok iyi maç önü analizleri de gördük. Mesela Lizbon'daki Sporting, kısmen Napoli maçı gibi. Fakat oyun içinde yaptığı hamleler ile yanıldığı ya da öncesinde yanılıp daha sonra oyunu ele aldığı çok maç da oldu. Mesela içerideki Sporting ve deplasmandaki Lyon maçı gibi. Zaten bu Sporting ve Lyon maçlarındaki Oğuzhan tercihlerinin hata olduğunu geçenlerde TV'de kabul etti. Fakat Başakşehir maçları genel anlamıyla hayal kırıklığıydı.
Şenol hoca basaksehir maçında 2. 3.  4. Yü belirledi.bu minvalde bir açıklaması olmustu.

Çevrimiçi murat

Kabaca 2017-2018 döneminde CL ve EL'ye katılan ve puan sıralamasında önümüzde olan takımları içeren bir liste yaptım önümüzdeki yıl bir üst torbaya girmemiz süpriz olmadıkça kesin gibi geldi.
Liste nerede?

Çevrimdışı atalay

Doğru, haklısın. Babel kalçadan iyi şut çıkarıyor. Bunu transfer olmadan önce de yazmıştım. Sadece Talisca ile mukayese ederken onu ve tercihler açısından da Cenk'i örnek gösterdim. Oğuzhan'ın Bilic döneminde ayağının üstü ile yerden ve üst iç ile tavana kapattığı, son iki yılda ise ayağının dışı ile attığı önemli goller var. @Savaş | Yanlış anlamadıysam bunu, planlı bir yenilgi olarak mı okumalıyız? @MURAT Bir de açıklama tam olarak nasıldı?
[ Son Düzenleme: 24 Haziran 2017, 02:00:15 atalay ]

Çevrimdışı Bülent Yiğitcan

iyi geceler forum ahalisi  :tabe: Pepe Beşiktaşta Bayram hediyesine hazır mıyız ?
Ağzından bal damlıyor olursa süper olmazsa seni tefe koyarlar

Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı sosyalkartal

yenisin galiba beni daha önce kaç kez çiğ çiğ yediler bu forumda :)) sevenim azdır ama düşmanlarımın ağzında 1 sene namım dolaşır  :lol:
Bizler Tanrının kullarıyız, bize kim kafa tutabilir ki Çelik gibi bir azimle ve korkusuzca adımlarla binlerce umut altında güneşlenen kullarız. Bugün kaderimizi yazmak üzere ileri çıkıyoruz..

Çevrimiçi murat

Oğuzhan'ın 2 sene önce Antep'e attığı bir frikik golü vardı. Yakın direğe vurmuştu çataldan girmişti top. O açıdan o hızla o topu oraya herkes vuramaz. Ben o gün anladım Oğuzhan'ın şut tekniğinin yüksek olduğunu fakat çok fazla vuruş tercih etmiyor. Asist yapmayı seven bir adam Oğuzhan.

Bizim takımda kalçadan şut çıkartan 3 adam var. Talisca, Cenk ve Babel. Talisca ve Cenk'ten bahsetmişsiniz ama Babel'in de kalçadan çıkardığı şutlar çok iyi. O sebeple Babel'in de hakkını yemeyin. :)
Cenk in penaltı atma becerisi çok yüksek çoğu oyuncunun topa dokunmadan önce atacağı yeri sezebiliyorum ama cenkin vurduktan sonra bile anlayamıyorum.galiba o anda kaleciyi takip ediyorum heralde :lol: beni kaleciler yanıltıyor galiba. :D

Çevrimdışı Berat

Tutturduğunu dünya gözüyle görebilecek miyiz acaba? :)

Çevrimdışı Bülent Yiğitcan

yenisin galiba beni daha önce kaç kez çiğ çiğ yediler bu forumda :)) sevenim azdır ama düşmanlarımın ağzında 1 sene namım dolaşır 
Bende eskiyim ama fazla yazmıyorum seni biliyorum

Çevrimiçi murat

Doğru, haklısın. Babel kalçadan iyi şut çıkarıyor. Bunu transfer olmadan önce de yazmıştım. Sadece Talisca ile mukayese ederken onu ve tercihler açısından da Cenk'i örnek gösterdim. Oğuzhan'ın Bilic döneminde ayağının üstü ile yerden ve üst iç ile tavana kapattığı, son iki yılda ise ayağının dışı ile attığı önemli goller var. @Savaş | Yanlış anlamadıysam bunu, planlı bir yenilgi olarak mı okumalıyız? @MURAT Bir de açıklama tam olarak nasıldı?
şampiyonluk sonrası programın birindeydi.ben öyle bir anlam çıkardım .biz kazansaydık 3. Ve 4. Takımlar 2. Lik için ümitlenecekleri tarzında birseydi.pek kimsenin dikkatini çekmedi sanırım yada ben öyle algıladım.aslında mantıken yapılmaması gereken bir açıklamaydı.

Çevrimiçi murat

yenisin galiba beni daha önce kaç kez çiğ çiğ yediler bu forumda :)) sevenim azdır ama düşmanlarımın ağzında 1 sene namım dolaşır  :lol:
Niye yiyelim.sayende neşemizi buluyoruz.yalnız bozuk saat bile günde iki kere dogruyu gösterirmiş ya sende akrep yelkovan yok yada dijital ekran ama pil bitik.

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Bunu geçen sezonun başında da yazmıştım. Şayet gelecek sezon Quaresma ve Caner'i hücumun bir numaralı opsiyonu olarak kullanma planı varsa -aslında bunu detaylandırmak lazım ama kabaca- hiç düşünmeden Llorente, Bas Dost profilinde bir santrafor tercih ederdim. Beşiktaş'ın pas, geçiş ve yerleşerek oynadığı oyunda bu iki isim hücumun ana planı olmaz. Fakat bu oyuncuların dominant oyun karakterleri ve tekdüze hücum oyunları belli. Üstüne Talisca tamamlayıcı isim olacaksa kadroda böyle bir oyuncu işleri olduğundan daha kolaylaştırabilir. Zaman zaman göğsüne, kafasına uzun atarak sırtı dönük oynayabilecek ve aldığı topları kenarlara indirebilecek bir isim kadroda olmalı. Tarif etmek gerekirse Adebayor tarzı. Hatta o kimi zaman alıp-dönüp-basıp gidebilen bir oyuncu. Fakat Abou tarzı forvet oyuncusuna da ihtiyaç var. Caner'in aksiyon bölgelerine oynadığı direkt toplar veya Quaresma'nın kenar ortaları yerine Gönül-Adriano gibi pas istasyonu dışında üçüncü bölgede koridorları iyi kullanabilecek bekler üzerinden yada merkezden dikine katedebilen Sosa - Tolgay - Oğuzhan gibi oyuncuları hücumun ana planına koyacaksanız en ileri uçta pas-iade oyununu iyi oynayabilecek bir merkez forvet veya mobilizasyonu yüksek bir santrafor tiplemesini tercih ederdim.

@atalay, sence Alexander Mitrovic diğer adaylara göre tercih edilebilir bir seçenek mi?

Çevrimiçi Savaş

Cenk in penaltı atma becerisi çok yüksek çoğu oyuncunun topa dokunmadan önce atacağı yeri sezebiliyorum ama cenkin vurduktan sonra bile anlayamıyorum.galiba o anda kaleciyi takip ediyorum heralde :lol: beni kaleciler yanıltıyor galiba. :D

Cenk normalde de iyi vuruyor abi. Kalçadan çıkarttığı plase vuruşlarını ben beğeniyorum. Hele bu seneki 5-1'lik Konya maçında son dakikalarda arkası dönerek aldı döndü uzak köşeye soktu ya topu. Bence bu seneki en güzel golüydü şahane vuruş çıkarttı orada.

Ama penaltıları da iyi vurduğunu sokuyo :D Kaçırmadı bu sene heralde. :) Ama ben en enteresan vuruşları Demba Ba'da görmüştüm. Öyle penaltı mı atılır ya :D

Çevrimdışı atalay

@atalay, sence Alexander Mitrovic diğer adaylara göre tercih edilebilir bir seçenek mi?

Ne oynayacağımızı bilmek lazım. Sırtı dönük ve pas-iade oyununda iyidir. Rakip savunma ve orta alanı arasında derinlik verip, geriye gelip aldığı toplarla oyunu kenarlara açar. Yine çevresindeki isimlere koşu kanaları açabilecek bir isim. Fakat son vuruşlar konusunda özel bir oyuncu değil. Yüksek gol sayılarına ulaşamaması sürpriz olmaz.

Çevrimiçi murat

Cenk normalde de iyi vuruyor abi. Kalçadan çıkarttığı plase vuruşlarını ben beğeniyorum. Hele bu seneki 5-1'lik Konya maçında son dakikalarda arkası dönerek aldı döndü uzak köşeye soktu ya topu. Bence bu seneki en güzel golüydü şahane vuruş çıkarttı orada.

Ama penaltıları da iyi vurduğunu sokuyo :D Kaçırmadı bu sene heralde. :) Ama ben en enteresan vuruşları Demba Ba'da görmüştüm. Öyle penaltı mı atılır ya :D
Dembanın penaltıları stres yapıyor bende :D

Çevrimdışı tangaz

Dembanın penaltıları stres yapıyor bende :D

o tottenham penaltısı ömrümü yemişti llorrisde az inat değildi yatmak bilmedi en sonunda pes etti de abu da biz de rahatladık :tabe:
+
 :lol:abu nereden çıktı yaa demba
[ Son Düzenleme: 24 Haziran 2017, 02:30:43 tangaz ]

Çevrimiçi Samet Demir

o tottenham penaltısı ömrümü yemişti llorrisde az inat değildi yatmak bilmedi en sonunda pes etti de abu da biz de rahatladık :tabe:
Abu nun rahatlaması önemli abi. 😁

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Necmi

Gs ye uefada sahip çıkıyor devlette. Spk bülteninde bedelli sermaye artırımı talebi onaylandı 108milyona çıkarılacak kayıtlı sermaye tavanı. Bize izin verilmemişti. Yakında biz de tekrar bedelli sermaye artırımı içn başvurabiliriz başkan bir röportajda söylemişti...
biz sermaye arttırımına gittik yaptık bir daha öyle bir talebimiz olmadı.
bedelli sermaye arttırımına neden izin verilmesin adı üstünde işte bedelini koyuyorsun
daha önce gs nin reddedilen bedelli değildi daha doğrusu bedelliydi ama bedelliye girmeyen
hissedarın hisselerini alma zorunluluğu getirdi ve piyasadaki hisse değeri kadar parayıda
bloke edilmesi istendi gs geri çekildi  amaçları hissedarları dolandırmaktı
fenerde bano çıkartıyor gene çıkartacaktı izin verilmedi önceki çıkardığın banoların bedelini öde dendi
ancak ondan sonra çıkarabilirsin dedi spk ödeyemediler. önceki sene sonra apar topar stadın isim hakkını
sattılar oda gitti elden naniye rvp ye :D

Etiketler: