Tam anlatamadım derdimi.
Bizim kuramızın 2. torba ile bir ilgisi yok.
412 olası grup arasında Real Madrid'li grup sayısının az olmasının sebebi, Real'in diğer İspanyol takımları ile eşleşememesi.
Oysa Shaktar'ın böyle bir kısıtı yok, o yüzden 412 olası grup arasında çok fazla Shaktar ve Beşiktaş'lı kombinasyon var.
Ama bu bizi ilgilendirmez, çünkü Shaktar'lı grup 1 tane olacak, Real'li grup da bir tane. 2. torba ile de işimiz yok, o takımlardan hangisi hangi gruba düşerse düşsün, bizim Shaktar'ın ve Real'in grubuna düşme şansımız eşit.
Yani Shaktar %15, Real %9 olamaz. İkisi eşit. Bizim için Chelsea ve Juventus ihtimali ise daha fazla, çünkü torbamızda aynı ülke takımları var.
Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dostum seni anlıyorum. Sen kura çekme ihtimalinden bahsediyorsun. O eşleşme ihtimalinden bahsediyor. Sen çekilme anından bahsediyorsun o aynı grupta olma olasılığından bahsediyor. Yani senin itiraz ettiğin şeyi o zaten söylemiyor.
Demiş ki 412 farklı grup var.. Ve bunun %9'unda Real Madrid var.. Bunun neresi yanlış?
2 dakikada hesapladım gerçekten Beşiktaş'ın içinde bulunacağı 412 olası farklı grup var.. Bunun:
38'inde Real Madrid var.. %9,22
48'inde Bayern var.. %11,65
62'sinde Juventus var.. %15,05
48'inde Benfica var.. %11,65
46'sında Chelsea var.. %11,17
62'sinde Shaktar var.. %15,05
54'ünde Monaco var.. %13,11
54'ünde Spartak var.. %13,11
Sen kura çekilirken 8 grup var ve o an 8'de 1 ihtimalle Real çıkacak diyorsun. Doğru. Ama o zaten bunu iddia etmiyor. O total olasılıktan bahsetmiş. Umarım anlatabilmişimdir.