ön-yargı derken? böyle birşey olabilmesi için yargı cümlesi olmalı. türkiyede ırkçılık değil ters ırkçılık var dedim. bu cümlede mi yanlış var bilemedim. 3 günlüğüne hong konga gidip orada yaşayanlar hakkında yargıya varsaydım bu önyargı sayılırdı. 38 yıldır yaşadığım ülkede gördüklerime önyargı demeyeceksiniz herhalde.
bunu karşı atak olarak düşünme ama 2. satırdan itibaren çok çelişkili yazmışsın. suriyeye sınır kapısının açılmasını sınırların kalkmasına örnek gösterip yargıya varmışsın. sonraki satırlarda yunanistan ve avrupa örnekleri çok kötü be @Onur Küçük 
bu akşam ufak bir çocuk kavgası gibi başladı herşey. @yorgo_d(geodem) in bir bardak suda fırtına koparmasıyla devam etti. boşver arkadaşım diyerek sükunet sağlanabilirdi fakat tr de son 10-15 yıldır var olan bana göre tehlikeli ve şimdi burada uzun uzun yazmaya gerek görmediğim bazı durumlar gördüm. biz beşiktaşlıyız çözer hallederiz yarın maçta gol olunca tribünde yorgoyla sarılıp öbüşürüz
bizim açımızdan problem yok ama toplum açısından sıkıntılı neyse...
eğer gerçek ırkçılılığın ne olduğunu bir kez daha görmek isteyen varsa şunu paylaşayım.
savaş hukukuna göre zehirli gaz kullanmak yasaktır; biliyorum. amma zehirli gazı insanlara karşı kullanmak yasaktır! türkler müslüman'dır. dolayısıyla da insan sayılmaz hiçbiri! yani, türklere karşı rahatça zehirli gaz kullanabiliriz
winston churchill ingiltere meclis konuşması 1915.
Ters ırkçılıkla kastettiğin sanırım şu ''askerlik yaptım demişsin de hepimiz yaptık, bu ülkeyi vatan bilen herkesin yaptığı gibi. ev sahibi misafir ayrımı yok, sen ben hepimiz ev sahibiyiz. ama rum falan dersen şöyle söyleyeyim hatta bolt ve italik olsun türkiyede en çok aşağılanan yine türklerdir'' şeklindeki cümle bir ön yargıdır.
Sadece o değil Churchill'e ait '
savaş hukukuna göre zehirli gaz kullanmak yasaktır; biliyorum. amma zehirli gazı insanlara karşı kullanmak yasaktır! türkler müslüman'dır. dolayısıyla da insan sayılmaz hiçbiri! yani, türklere karşı rahatça zehirli gaz kullanabiliriz' alıntı da ön yargı örneği. 1915'te Churchill'in ettiği söz ile İngilizleri ırkçı ilan ediyorsun. O zaman İngiletere'de müslüman nüfusunun oran olarak sürekli artmasını, yaklaşık %20'lere gelmesini, İngiltere'de yaşayan kardeşimin halen zehirli gazla nasıl zehirlenmediği sorularını senin ön yargılarınla nasıl açıklayacağız?
Bu yukarıdaki örneklerin hepsinde peşin yargı var. 38 yıl Türkiye'de yaşaman ya da İngiltere'ye hiç gitmesen de İngilizler hakkında ırkçı demen yaşam deneyimlerine göre birini ön yargı yaparken diğerini taca atmaz. Ön yargılar sadece deneyimle oluşmaz algılarla da oluşur. Yıllar boyunca Türklerde de ırkçılık olabilir, İngilizler ırkçı olmayabilir şeklinde kendini ciddi sorgulamadıysan ön yargılısın demektir ki yazdıklarından bu kanıya varıyorum.
Hükümet bir karar aldı ve Suriye ile olan sınırları esnetti. Din kardeşliğine indirgeyerek iki millet arasında zıtlık, uçurum olmayacağını ön gördüler. Buna göre şu an ülkemizdeki Suriyeliler ile Türkler'in mutlu mesut yaşamlarını idame ettirmeleri lazım. Türklerle Yunanlar kahve, baklava üzerinden bile tartışmaya girişir, ayrıştırıcı her türlü argümanı kullanırsa aralarındaki sınırlar nasıl kalkacak? Milliyetçi olayım, ayrıştırıcı bir dil kullanayım ama aradaki sınırlar da kalksın diyorsun. Bu bir çelişkidir. Yunanistan dolayısıyla AB sınırını neden Suriyeli mültecilerle dolu arasında anlaşmazlık, zıtlık olan bir ülkeye açsın? Sınırların açılması bir olgudur. Birden olacak bir şey değildir. Avrupa'da Şengen vizesini de bu nedenle örnek verdim.
Kavga değil fikir anlaşmazlığı var. Medenice, karşımızdakini rencide etmemeye özen göstererek hepimiz fikirlerimizi söylüyoruz. Bazı konularda kaygılarının olmasını anlıyorum.