bak dostum forumdakiler seni kırmamaya çalışıyor fakat bende benzer ev sahibi misafir anlayışı yok. yunan olduğun için fazladan kibarlık yapamam.
yunanlılar bağımsızlığını türklere karşı kazandı fakat türkler bağımsızlığını yunanlılara karşı kazanmadı. hangi kaynaktan okudun bilmiyorum türkler bağımsızlığını yunanlılara karşı kazandı diyen tarihçi aklı sıra türklerden rövanş almaya çalışıyordur. yunanistan savaşa bile girmedi. ingiltere fransa rusya amerika avustralya hindistan kanada italya... onlarca ülkeyle savaştık. savaşın bitmesine 3-5 ay kala kimin kazanacağı belli olduktan sonra yunanistan savaşa girdi. savaş bitti hepsi gitti bir yunalılar kaldı burada. en son onlarda gitti. yunanistan konusu bu kadardır.
yani ülke sınırlarını dahi kabul etmeyen bana inceden faşist diyorsun
bu ülkede ırkçılık değil ters ırkçılık var dostum. sen faşistsin sen şöylesin diyerek baskılamaya çalışmak var faşizmin farklı versiyonu var burada.
hani diyorum ya sınırları kabul etmiyorum. bu dünya insanlar için yaratılmıştır. e hani arabama atlayıp gidebilsem ya! dur çekerler burası yunanistan burası bulgaristan gürcistan... izin vermezler değil mi? bu kuralı ben koymadım. bütün dünya böyle iken "durun! siz aslında kardeşsiniz" diyemem. desem de kimin umurunda. kural bu ise türkiye türklerindir. bu ülkede yaşayan insanlarda bir şekilde birlik beraberlik içinde olmalılar milliyetçilikse milliyetçilik aksi halde böyle bir düzende iyice köleleşirler. bizim milliyetçiliğimiz budur.
bu güne kadar kimseye düşüncelerimden taviz verdimmi kırılmasın diye.
benim için üst kimlik insandır. din fil ırk kavramını asla üst kimlik şekline sokmam
benim için önce insan vardır. sınırların olması geçerken durduruluyor olmam benim bu düşüncemi değiştirmezki. Ben böyle dşünüyorum diye dünyadan milliyetçilik silinmiyor sonuçta.
bir kuralı sen koymamış olabilirsin ama her kurala uymakta hayatını birilerinin koyduğu kurallara göre
şekillendirmekte zorunda değilsin ha zorla uygulatırlar ama buna uyarken inanmak zorunda değilsin.
kimsenin umrunda olmayabilir ama senin umrundadır bu zaten böyle söyleyip sonrada benmi değiştireceğim diyorsan bu bir kabullenmedir öteside kraldan çok kralcı olmaktır. Benmi değiştireceğim banane dersen işte o zaman faşist oluyorsun hitler faşist değil bütün alman halkı faşistti
çünkü hitler yaparken onlarda müsade etti. Bu gün bütün suçu hitlerin üstüne atıp kendilerini aklıyorlar.
zaten ne düşündüğünü bilmeyen cahil insanların fikirlerine mahkum yaşıyoruz bu ülkede milliyetci vs tanımlarla işaretlediğimiz insanlara bakıyorsun bunlar aynı zamanda aşırı dinci insanlar bir insan hem dinci hem milliyetci nasıl olabilir onuda anlayabilmiş değilim. islamiyetin temel düşüncesi milliyetciliği retteder.