Bu kadar önyargılı olup sonra sınırlar niye var diyorsun @ardiles . Yazdıkların çelişkili. Sınırlar var diye bu şekilde hareket ediyorum diyorsan yine çelişkili.
Biz Suriye'ye sınırımızı açtık ne oldu? Ülkeler insanlar arası dostluk kardeşlik mi pekişmiş oldu? Yunanistan sınırını bize açsa ne olacak? Adamlar aptal mı ki bizden sorun ithal etsinler?
Sınırlar kalksın diyorsan en azından böyle bir amaca hizmet etmek istiyorsan Dünya bir köy gibi insanlar arasında zıtlıkların, uçurumların kalktığı bir yer haline dönüşmeli. Batılı kendi içinde bunu nispeten sağladı, birbirlerine sınırlarını açtı.
ön-yargı derken? böyle birşey olabilmesi için yargı cümlesi olmalı. türkiyede ırkçılık değil ters ırkçılık var dedim. bu cümlede mi yanlış var bilemedim. 3 günlüğüne hong konga gidip orada yaşayanlar hakkında yargıya varsaydım bu önyargı sayılırdı. 38 yıldır yaşadığım ülkede gördüklerime önyargı demeyeceksiniz herhalde.
bunu karşı atak olarak düşünme ama 2. satırdan itibaren çok çelişkili yazmışsın. suriyeye sınır kapısının açılmasını sınırların kalkmasına örnek gösterip yargıya varmışsın. sonraki satırlarda yunanistan ve avrupa örnekleri çok kötü be
@Onur Küçük 
bu akşam ufak bir çocuk kavgası gibi başladı herşey.
@yorgo_d(geodem) in bir bardak suda fırtına koparmasıyla devam etti. boşver arkadaşım diyerek sükunet sağlanabilirdi fakat tr de son 10-15 yıldır var olan bana göre tehlikeli ve şimdi burada uzun uzun yazmaya gerek görmediğim bazı durumlar gördüm. biz beşiktaşlıyız çözer hallederiz yarın maçta gol olunca tribünde yorgoyla sarılıp öbüşürüz

bizim açımızdan problem yok ama toplum açısından sıkıntılı neyse...
eğer gerçek ırkçılılığın ne olduğunu bir kez daha görmek isteyen varsa şunu paylaşayım.
savaş hukukuna göre zehirli gaz kullanmak yasaktır; biliyorum. amma zehirli gazı insanlara karşı kullanmak yasaktır! türkler müslüman'dır. dolayısıyla da insan sayılmaz hiçbiri! yani, türklere karşı rahatça zehirli gaz kullanabilirizwinston churchill ingiltere meclis konuşması 1915.