biz zaten 5-6 yabancı alsak hiç yabancı kısıtlaması gündem olmazki
dertleri bizim iyi yabancı almamız ve bu sene ffp nin bitecek olması
Bu o kadar acik ki bir suru kanit var. Oncelikle yabanci siniri ne zaman kalkti? Aziz Ulkerle stadyum anlasmasi yapip butun parayi yabancilara gommeye karar verdigi zaman. Yani Ridvan'in FB 150 gol atar diye salladigi sezon. Ne oldu peki? FB'nin tarihinin en pahali kadrosunu ellerinde patlattik ve FB cukura dustu ve cikacak gibi de gorunmuyor. O sene kesin sampiyonluk planlariyla yola cikmislardi ve bundan cok eminlerdi. Besiktas'a bu plani ellerinde patlatti ve bu yuzden nefret ediyorlar bizden ve Fikret Orman'dan.
Simdi dun haber okudum UEFA GS'yi davet etmis Kasim sonunda ve yeni bir FFP plani imzalayacaklar. Ben ceza gelecek diye bekliyorum, yok eger ceza gelmezse bu iste bir bit yenidigi var demektir. Ceza gelse de gelmese de surasi kesin: GS ayni biz ve FB gibi en az 4 yillik sattigin kadar alabilirsin anlasmasi yapacak. Yani FB ve GS'nin eli bagli olacak.
Boyle bir ortamda yabanci kisitlamasi en ecok Besiktas'a zarar verir. Evet biz kaliteli yerlileri toplariz belki ama kaliteli yerlilerle onlara cok fark atamazsin. Yerlilerin durumu ortada. Fakat yabanci sinirinin olmadigi bir ortamda cok kaliteli yabancilarla FFP'den dolayi elleri bagli GS ve FB'yi tarihe gomersin. 4 sene daha sampiyon olan (toplamda 6 sene ust uste) bir Besiktas'a FFP bitse bile kolay kolay yetisemezler.
Hukumetin tutumunu da samimi bulmuyorum. FB basketbol takiminin yerlileri milli takima gelmeyecegiz diyor ve nedense basketbolda yabanci siniri konusulmuyor. Milli takim sadece futbolda mi onemli? Yani demem o ki milli takim meselesi veya yerli oyuncu meselesi bahane. Bakin suan GS'lilerde karsi yabanci sinirina ama sampiyonluktan koptuklari an onlarda baslayacak siniri savunmaya. Simdiden GS'yi de yanimiza alip guclu bir sekilde itiraz etmeliyiz buna.
Bu arada Ali Durust su asama da sinirlama gibi bir calismamiz yok dedi sabah.