Tabi ciddiye almazsak grup sonuncusu da olabiliriz. Olasılık hesaplarını severim. Hızlıca yaptığım hesaplara toplam grubumuzda 8 maç var.. 3x3x3x3x3x3x3x3 = 6561 maç sonucu olasılığı var..
Bunun %61'inde grup 1.si, %25'inde grup 2.si, %10'unda grup 3.sü, %4'ünde grup 4.sü oluyoruz. Yani matematiksel olarak kabaca %85 gruptan çıkma ihtimalimiz var.
Tabi 2'li averajlar hesap dışı. Şimdiden bunları hesaplamak imkansız 
Selam dostlar. Geçen gün yapmış olduğum olasılık hesabını genişlettim ve kesinleştirdim. 6561 maç sonucu olasılığı var önceden dediğim gibi. Üst üste 2 Monaco maçımız var yaklaşık 1 ay içinde. Bunların ilki deplasmanda ikincisi evimizde.. Bu 2 maçtan alacağımız puanlar çok önemli. Yaptığım hesaplarda tamamen kötü senaryoyu düşündüm. Puan eşitliklerinde hep en alt basamağa Beşiktaş'ı yazdım. Sonuçta aşağıdaki istatistikler çıktı ortaya.

Buna göre oynayacağımız 2 Monaco maçından;
+ 4 puan alırsak gruptan
çıkamama olasılığımız %1'den az. Bunlar da Porto ve Leipzig'e puan eşitliği durumunda avantajı rakibe verdiğimiz durumlarda oluyor. Yani Porto'ya 3-1'den, Leipzig'e de 2-0'dan kötü yenilmemiz gerekir gruptan çıkamamamız için.
+ Birini kazandığımızda veya 2 maçı da berabere bitirdiğimizde grup sonunculuğu ihtimali kalmıyor,
UEFA kupasına katılım garantileniyor.
+ 2 puan alsak bile gruptan lider çıkma olasılığımız hala çok yüksek.
vs vs... daha bir çok çıkarım yapılabilir.
Monaco maçlarının bir özelliği de zaten 1 puanda olan rakipten alınacak 3 ve daha fazla puanın rakibi tamamen yarış dışında bırakacak olması. Bu nedenle bizim maçlar onlar için ölüm kalım maçı olacak.