Quaresma varken sahada gerceklesen senaryolari ozetleyeyim:
1. Hep cizgide kaldigi icin GG bindirme yapamiyor. Topu getirip Quaresma'ya teslim ediyor, iceri dogru kosmuyor cunku pas gelmeyecegini biliyor. Bu yuzden Q7'den biraz geride belki pas atar diye bekliyor.
2. Q7 top aliyor ve sonra GG'nin varligini unutuyor. Onunde en az 2 rakip beliriyor GG'ye biraksa 2 oyuncu bertaraf olmus olacak ama beyimiz o iki kisiyi calimlamaya calisiyor, sonra bakiyorsun rakip 3 kisi oldu Q7 calima devam derken, firsat bulursa orta cikariyor, bulamazsa 3 kisi topu kapan rakip karsilarinda sadece GG'yi buluyor ve sag tarafimizdan yardirarak geliyor. Q7 topu kaptirdigi noktadan yuruye yuruye yedigimiz atagi izliyor.
3. Rakipler bunu cozdugu icin GG'yi tutmak icin bosuna bir kisiyi mesgul etmiyor ve en az iki kisi Q7'ye basiyor. 10 toptan 8'ini kapiyorlar bir sekilde ve ataga cikiyorlar. Genelde o kanattan golleri yiyoruz zaten.
4. Q7 sorta yerine iceri katediyorsa 1 bardak soguk su icin, heyecana kapilmayin. Cunku Q7 topla iceri katediyorsa o pozsiyon %100 rakibe gecer. Kale bos olsa dahi gol heyecani yasamayin derim. Cunku arkadasin boyle bir yetenegi yok. Fakat en dramatigi bunu butun dunya biliyor bir tek o bilmiyor.
5. Frikik yetenegi berbat ama bunu bilmiyor. Lyon macinda cildirtti beni. Talisca 30 metreden bir frikik kacirdi ayni yerden bir daha frikik olunca kostu topun basina. Bakin o mesafeden onunde baraj olmasa, hatta kale bos olsa kaleyi tutturamayacak olan Q7 kaleye frikik atti. Yemin ediyorum top baraja zor ulasti. Haddini bilmiyor herif. Talisca q7 varken hic rahat degil frikiklerde. Kacirirsam bu bana birakmaz korkusu bu.
Kisacasi seneye Q7'yle yola cikarsak yari yolda kaliriz. Bu cok net ortada. Umarim Senol hoca bunun farkindadir.