sadece bu kısmı alıntıladım diğer kısımlar hakkında genel kurul bilinç seviyesi ne durumda? son seçimde geçersiz oy oranı %10 du
10 kişiden 1i hatalı oy kullanmış. bu yüksek oran seçim kaybettirir. 2 başkan adayından kazanacak olan kaybeder. şu yazılanlardan kaçı fikir sahibi? bize para-çokomelden fazlası yaramaz kulüp büyüdükçe üzerinde uçuşan sineklerde çoğalır. 2004 yılında borcumuz 17m dolardı. borçsuz olmamıza rağmen kötü yönetimin telafisi çok zor oldu hala düzlüğe çıkamadık. borçsuz olmamıza rağmen toparlanmak kolay olmadı aynı zihniyete sahip insanlar birde borçla büyüyen kulübe başkan olsalardı halimiz ne olurdu.
f.orman 2 sezon sonra bırakıyor kimlere kalacağız bilmiyoruz. bir kuralda ben yazayım "bir işletmeyi dede kurar, baba büyütür, oğul tutar, torun sanat tarihi okur." 1903 yılında bir defaya mahsus kurulmuşuz dede kısmını atlayalım. baba büyütür, oğul tutar, torun sanat tarihi okur: seba,bilgili,demirören. yeni süreç ormanla başladı sonraki başkan s.bilgili gibi mirasa sahip çıkar fakat daha sonrasında gelecek kişi
gelirlerle borçları indirmeye çalışalım borcun ödenmesi taraftar nezdinde rahatlamaya sebep olur. başarısız başkanların yapacağı tahribat sonra gelenlerce telafi edilebilir seviyede kalır. gerekirse her sene ikili averajla şampiyon olacak kadar büyüyelim ama her sene şampiyon olalım. kısaca korkumuz liyakat sorunu. birde liste sıkıntısı var. iş yapacak isimsiz insanlar yerine, seçim kazandıracak ama yararı olmayacak isimli insanlar doluşuyor yönetime.
burası bir aile şirketi değil aile şirketleri kurumsallaşamazsa yok olmaya mahkumdur. kurumsallaştığında
koç sabancı olur. kötü başkanlardan bahsetmişsinde biz YD dışında kötü başkan görmedik üstünkaya peşinden seba sonra bilgili yd ve Orman
üstünkaya kulüpdeki birinci feda kampanyasını başlatan alt yapıyı kuran maf kadrosunun temelini atan başkandır aslında bunun kaymağınıda
seba yedi. sonra gelen Seba kurulu alt yapıyla yola çıkıp kulübe çok artı değer katan bir başkandı. sonrasında gelen bilgili güçlü bir kadroyla
geldi kulüp ekonomisini iyi yönetti 100 yıl şampiyonluğu kazandırdı o yönetim devam edebilseydi Beşiktaş şimdi farklı yerlerdeydi. sonra YD dönemi
tam bir mirasyedi dönemi. arkasından gelen Orman yönetimi. Tüketilen kaynakları tekrar yerine koyma seba döneminden beri geçilemeyen
endüstriel futbol rekabetine kulübü geçirebilmesi hemde çok iyi geçirmesi. aslında 35 yıllık süreçte bir kötü başkan görmüş ama bunu 8 yıl boyunca
yaşamış ve bütün kaynakların bu sürede tüketilmesine tanık olunmuş. ama bu sekiz yılın tek suçlusu YD değil ona tahammül eden kongre esas suçludur.
ve bugün hala kurtulmaya çalıştığımız divan kurulu. Yeni YD ler elbette çıkabilir. Ama ben sizin kadar umutsuz değilim onlardan çok daha fazla Beşiktaş sevdalıları var bu kulüp sahipsiz değil her zaman en kötü dönemlerden silkilerek çıkmayı bildi. Birde asla kötüyü düşünerek yaşanmaz. Bazende iyi
şeyler yapmaya çalışırkende batarsın. bütün iş doğru zamanda doğru rüzgarı yakalamak ve yelkenleri olabildiğine şişirip gidebildiğin kadar uzağa gidebilmek
sadece iyi yönetilmen bir şey ifade etmiyor ülke krizleride seni etkiliyor.
Güzel olan ne biliyormusun Beşiktaş bu kurtuluş recetesine ülke çok kötü durumdayken ulaştı. O nedenle bugün yapılanlar iki katı daha değerli.
orman yönetimi iki yıl sonra gitmeyecek büyük ihtimal bir dönemi daha var kullanacaktır. kullanmalıdırda. sonrasında gelecek olanda veliaht olacaktır
yani Fikret orman yönetimi ve ondan sonra gelecek yönetimin Beşiktaşın çıtasını yükselteceğini düşünüyorum. Çünkü bu yönetim sadece kulübü düzeltmiyor
aynı zamanda temizlikte yapıyor. Bu çok önemli her geçen gün parazitler azalıyor. tam temizlenmesi için gerçekten bir döneme daha ihtiyaç var.
kongre yapısıda değişir. yönlendirilen kongre kötüdür ama biri yönlendirecekse kendini kanıtlamış doğru kişiler yönlendirmeli
düşünün bu kötü süreçte bize en büyük desteği veren kişiyi divan üyeliğinden atan bir divan başkanı vardı düne kadar bu kulüpde.
Sıkmayın canınızı hassasiyetinizi anlıyorum ama bu kulüp iyi yönetiliyor artık. Birazda bazı şeyleri yönetenlere bırakmak gerekiyor.
ellerini geniş tutmak lazım doğru yapılan şeyler gelecekte yapılacakların teminatıdır diye bakmak gerekiyor. Hep güvensizlik olmaz birilerine
güvenmekte gerekiyor. Gerçekten hakim olamadığın şeylere eleştiri getirmek gerçekten anlamsız kalıyor. Artık bu yönetimi yaptıkları için değil
yapamadıkları için eleştirelim. Ben basket arenayı bekliyorum. Evet stad hamlesi gibi bunuda yapıp ikinci büyük takımımızı şahlandırmamız gerekiyor
biz futbol kulübü değiliz. diğer branşlarımızıda gereken hamlelerle sıçratmak gerekiyor onlarda Beşiktaş bayrağını dalgalandırıyor.