Bir yanım, kararı inanılmaz derecede ağır buluyor.
Lyon'un sorumsuzluğu yüzünden tarihimizin en parlak dönemlerinden birinde bu cezayı alırsak hem maddi hem manevi olarak büyük darbe yeriz diye düşünüyorum.
Diğer yanım, 'Avrupa bu yüzden Avrupa' diyor.
Yaşanan olay ciddi bir olaydı. Hayatımda ilk defa seyirci olayları yüzünden bu seviyede bir futbol turnuvasının çeyrek final gibi önemli bir aşamasındaki maçın 45 dakika geç başladığını gördüm. Saha içinde taraftarlar, meşaleler, ... UEFA'nın itibarına da gölge düşüren görüntülerdi bunlar. Ve adamlar hiç acımadılar. Biz 'yok canım sahamızı kapatacak halleri yok' diye düşünürken iki takımı birden men cezasıyla tehdit ettiler.
UEFA bir Türk kuruluşu olsaydı 'tamam abi ya, bir şey olmaz, bir daha yapmazlar' denip geçilirdi. Geçilmediği için Avrupa Avrupa, Amerika Amerika... Amerika'da kırmızı ışıkta geçmenin cezası 550 dolar. Alkollü araç kullanırken yakalanırsan hayatın kayıyor. Ev tutarken bile sicilinde görünüyor, mortgage alacaksan daha yüksek faiz oranı veriyorlar falan filan... Bir kere alkollü yakalandın diye...
Bu işler böyle... Dünyanın en büyük futbol organizasyonlarından birinde 8 kulüp arasına kalmışsan, o meşaleyi yakmayacaksın, o kavgaya karışmayacaksın, 60 bin kişilik statta 20 bin bileti rakip taraftara satıp bir de onları stadın üst katına yerleştirmeyeceksin, sahaya girmeyeceksin... Olay budur.
Ben, olayı bizim basından takip etmiş, sadece ortaya çıkan 5-10 fotoğraf üzerinden çıkarım yapabilmiş biri olarak, bizim taraftarların da çok masum olduğunu düşünmüyorum. 20 bin Beşiktaş taraftarı 'hiçbir şey' yapmamışken Lyon'luların güle oynaya sahaya atlamış olabileceklerine pek ihtimal vermiyorum. Tabi umarım öyledir ve Beşiktaş adına karar mahkemeden döner.