Ali Palabiyik ne zaman bizim maclara atansa hep tetikcilik yapmistir. Bir kez bile "ya ben bunlari gecen mac katlettim, bu mac iyi yoneteyim" mantigiyla ciktigini gormedim. Gormedik cunku adam her defasinda odullendiriliyor. Kupada bizi harcadi, 3 hafta dinlendi dediler ama dondugu hafta 2 mac ust uste (biri kupa) yonetti. Bu haftada 2 mac yonettirip dinlendi dedikleri haftalarda ki maddi kayiplarini tazmin ettiler.
Simdi bu yeni nesil Cem Papila bizden cekinir mi? Adam muhtemelen soyle dusunuyor: ne guzel, nefret ettigim Besiktas'i dogruyorum, icimin yaglari eriyor, ustune bir de mukafatlandiriliyorum. Bu tetikciye en az 6 hafta ceza verdirebilseydik bu mac rahat olabilirdim.
Size bu tetikcinin bizimle ilgili kisimlarini anlatayim:
1. Quaresma'yi attigi pozisyon. Diyelim ki hakli bir karardi. Fakat ayni hakem Lens'i atamadi.
2. Sari karti olan Van Persie golden sonra Oguzhan'in onunden kayiyor ama hakem orali olmuyor. Hadi diyelim ki hakem hakli, burda bir sorun yok. Fakat ayni hakem Konya'li oyuncuyu ayni hareketten 2. saridan oyundan atiyor.
3. Ali Palabiyik'in klasik Besiktas maci taktigi su: rakiplerimizin bizi sindirmek icin kullandiklari sert faulleri gecistirerek kimyamizla oynamak. Herkes kupa macinda Oguzhan'a yuklendi ama asil sorumlu FB'lilerin sertliklerine goz yuman bu eyyamci Ali Palabiyiktir.
4. Ayni hakem FB maclarinda FB'nin sertliklerine goz yumarken, rakiplerine hic musade etmiyor. Hemen yapistiriyor sariyi.
5. Ali Palabiyik'in ne mal oldugunu gormek isteyen (tabi eger kupa maci yetmediyse) gecen yil oynadigimiz Basaksehir macina baksinlar. O macta sari kartli Mehmet Batdal gozunun onunde hava topunda bizim oyuncumuza dirsek gecirdi ve bu hakem kirmizi vermedi. Yine ayni macta sadece 1 metre gozunun onunde Mahmut, Oguzhan'in ayagini kirabilecek sekilde kaval kemigine tabanla girdi. Peki Ali Palabiyik ne yapti? Macin ilk yarisini bitiren dudugu caldi. Onu calmasa faul calacak, Mahmut kirmizi gorecek. Oguzhan cildirdi pozsiyonda.
6. Yetmediyse devam edelim. Ayni Ali Palabiyik gecen yil FB Antalyaspor macinda evlere senlik bir penalti caldi FB'ye. Van Persi saskinliktan gulumsedi. Yine Ayni Ali Palabiyik bu sene Osmanli macinda Tolgay'a yapilan net penaltiyi gormesine ragmen calmadi.
7. Bitti mi? Bitmedi. Bu tetikci kupa macinda Sener'i bizimkileri kesip bicmesine ragmen atamadi. Ridvan bile bunu dile getirmek zorunda kaldi. Volkan Demirel'in Atiba'yi ceza sahasinda yakasindan tutup yere firlatmasini gormesine ragmen penalti calmadi.
8. Simdi bu tetikcinin en iyi secenek oldugunu soyleyen Necmi abiye nasil hak verecegiz? Halil Umut Meler niye maca verilmiyor? Gordugunu caliyor cocuk.
Necmi abi eger sen Ali Palabiyik'in kupa macinda yaptigi hatalari seyirciden etkilenmiyorum mantigiyla yaptigini dusunuyorsan feci halde yaniliyorsun. Ali Palabiyik atandigi her Besiktas macinda fahis hatalar yapiyor ve bunlar hic de rastlantisal degil. Oyle olsa FB maclarinda neden hep fB lehine hatalar yapiyor?
Son olarak, TS bizi sert faullerle yildirmaya calisacak. Tam da Ali Palabiyik sinsisinin oyun planina uygun. Ben size macin hikayesini anlatayim hemen: TS'liler tekme savurup duracak, Ali Palabiyik uyari ustune uyari yapip kart cikarmayacak, bizimkilerin de kimyasi bozulacak. Ahanda yaziyorum buraya. Sonra gelip genc hakem macin atmosferini kaldiramadi demesin kimse.