@Necmi abi cok karsi çıkıyordu zamaninda Senol Hocaya
Suan ki düşüncelerini merak ediyorum Necmi abinin.
Benim tepkimin nedeni hocalık yeteneklerinden değil o tepkilerimde geçmiş değil.
bitik hakanı ilhanın yerine tercih etmesi nihat gibi oyuncun varken arif hırsızını oynatmak
ben dünya kupasından dolayı şenol hocayı asla affetmem oynattığı her maç oda kısa süreler
onu ipten aldı. oynatmadığı nihat bir sene sonra ispanyada gol krallığını zorladı. rakibide orjinal ronaldoydu.
bazen düşünüyorum acaba haksızlıkmı ediyorum diye. Nihayetinde bu adamların ne olduğu belli
belkide oynatmak için büyük baskı yemişdir. O dönemleri bilen yaşananları bilir. Hakan tamamen bitmiş
topa bile vuramıyordu. milli takıma bile neden alındığı sorgulanan birini her maç oynattı.
Neyse geçmişi geçmişte bırakalım.
oyun olarakta o zamanda söyledim final maçlarında çok eksiği var götürür götürür iş finale
geldiğinde çuvallar. şimdi herşey güzel gidiyor pek göze batmıyor ama şu iki senede bunları yaşadık çokçana
geçen sene o kadar puan alıp gruptan son maçta beraberlik bile yeterken elenmemiz. Bu sene
kiev maçı mesela yada bu aralar hocanın kenarda aşırı sinirli halleri gerçeklerden bahsedelim avrupa ligi
çeyrek korkutmuyor beni yeneriz yeniliriz ama aslanlar gibi mücadele ederiz yarı finalde korkutmaz ama
finale çıkarsak işte o final varya o final tek güvence takımın sürekli tecrübe kazanıyor olması.
Ben hocanın hocalık hakkını daha sonra vereceğim şimdi değil takım sınıra geldi bu eşiği geçerse bambaşka bir dünya açılacak
bu eşiğe getirmekte kolay değildi. Hoca getirdi takımı şimdi iş eşiği atlamakta o eşik geçilirse hoca içinde Beşiktaş içinde
bambaşka noktalar konuşulur.
eleştirilerim var. ama bu onun bu güne kadar Türkiyenin yetiştirdiği en iyi hoca olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
bu sene sürekli saldıran hoca olmadığınıda gördük dengeli oyunu savunma güvenliğinide alabiliyormuş.
Beşiktaşı artık büyük takım gibi oynatıyor. avrupadaki söz sahibi olan elit altı takımlardan tek farkımız oyuncu kalitemizin bir tık altta
olması. Yoksa oyun gücü olarak onların seviyesine geldik.
Tek eksiğimiz koparmamız gereken anlarda koparamıyoruz. Bu sene kaç defa ligi kopartacaktık olmadı kiev maçı bakmayın hakem
kötüydü falan ama takımda hazır değildi. geldik TR kupasına on kişide kalsan bu fenere kendi sahanda yenilmeyeceksin
biz on kişi yenerdik bu feneri. Ben bu maçıda hocaya yazarım. Takımı sakinleştirmesi gerekirken kendi sinirlerine
hakim olamadı. Bütün avantaj elimizdeyken bunların hepsini dezavantaja çevirdi. Hatırlarsan şenol hoca adı ortaya atıldığında
hep bunlardan bahsettim. Değişen bir şey yok hep aynı sıkıntılar devam ediyor.