dün biliç&töre konusunda takımda sosa dan başka savaşan kimse kalmadı demiştin geçen yıl yine savaştı sosa.
gomez, milli takıma seçilmek ve tekrar kendini göstermek için beşiktaşa geldi ama defansa gelip top çıkarmasını son düdüğe kadar gol için mücadele etmesini milli takım motivasyonuyla açıklayamayız. sahaya çıkıp elinden geleni yapan art niyet taşımamış oyuncuları ayrı yere koymak gerekir. gitme biçimleri her ne kadar hoş olmasa da sosanın fernandes gibi sahada sağı solu oynamadı, gomez ailton gibi maç seçmedi. töre gibi yanlış yapmadılar.... bu oyuncuların geri gelmelerini bende istemem buruk olurum.
geçen yılın oyunuyla bu sezonun oyunun mukayese etmek içim mecburen eski oyunculardan bahsediyorum. sosaya çokta bayıldığımdan video paylaşmıyorum, sosa ismi oos için sembol sadece. nasıl olmalı nereye kaçmalı nasıl pas atmalıya örnek.
Ben işte sizden farklı haklı olanın hakkını veririm bir oyuncuyu ne sürekli gömer nede sürekli överim
doğru yaptığındada taktir ederim. Benim için aslolan Beşiktaş formasıdır içindeki değil içindekinin değeri
o formayı giydiği sürece vardır. ondan sonraki değeride o formayı çıkarış biçimine bağlıdır. sosanın ve gomezin
bu güne kadar sahadaki emeklerine asla kötü bir şey demedim küçümsemedim. Tartışmayada sosa kötü talisca iyi diye girmiyorum
sadece farklı oyun tarzında farklı sistemlerde oynayan oyuncuları tartamazsın sosanın şu anda başarılı olabileceğine dair bir şey diyemezsin
taliscanında o kadronun içinde muhteşem işler yapmayacağı konusunda bir şey diyemezsin.
22 sinden sonra oyuncu gelişmez diyorsun oyuncu 26-27 yaşına kadar gelişir ondan sonrası akıl ve olgunluk dönemidir.
zaten bir çok iyi oyuncu 26 dan sonra kendini gösterebiliyor. bunlar genel şeyler ama 22 yaşındaki oyuncuyla 30 unu geçmiş oyuncu katkı olarak mukayese edilmez. Beşiktaş oyuncusu Beşiktaş oyuncusuyla asla mukayese edilmez bu ikinci kez evlenen birinin eski karısıyla yeni karısını
mukayese etmesi gibi bir şey bu sadece yeni karını bozar ve senin mevcut hayatını sekteye uğratır.
Talisca yetenekli bir oyuncu ama zayıf güçlenmesi lazım futbol aklı çok iyi bunu yaptığı asistlerden oyunu açmalarından anlarsın
kaleye vurduğu toplara frikiklere bir şey demiyorum adam 60 metreye ayağa pas atıyor bir anda oyunun yönünü değiştiriyor.
gözardı ettiğin takıma girdi bir kaç maç oynadı takımı oyuncuları tanıyamadan sakatlandı.ciddi bir sakatlık kırık tedavi oldu bir adaptasyon süresi
yaşamadan gene yabancı bir takıma girip oynamaya başladı bir taraftanda kendini kanıtlama derdinde onun ayarında oyuncuda yok
önünde oynayan cenk gol atmayı unutmuş Abouda kendisi gibi alışma sürecinde bir tarafında quaresma gibi topu kendine isteyen ve kafasına göre oynayan oyuncu var Taliscanın şartlarına bakınca ve yaptıklarına bence çok büyük bir yetenek 23 M edermi elbette etmez zaten kimsede o parayı vermez
ama başkan büyük ihtimalle yarı fiyatına işi bitirecektir 12 M gibi bir bonservisle gözü kapalı her tür riski alınabilecek bir oyuncu Talisca
bu arada abou içinde ben 10 M bonservisi öderim. benim tam istediğim yıpratıcı ilerdeki varlığı rakip defansı panikletecek bir oyuncu
onunda zor bir adaptasyonu oluyor. Bakma kiralık olması bizim oyuncularında takım aidiyetinden dolayı hırpalandı ne doğru dürüst asist yapıldı nede
oyuna sokuldu hep kişisel yeteneğiyle baskıyla top kapmaya uğraştı dikkat edersen attığı gollerde hep böyle ona doğru dürüst asist bir tek talisca dan geliyor. Bazen oyuncuları değerlendirirken insani boyutlarıda düşünmek gerekiyor. bazen dikkat ediyorum abou ve taliscaya öyle terso pozisyonlarda
top atılıyorki bir metre önüne atmaları gereken topu haraketlenen oyuncunun ayaklarına atıp dolanmasını sağlıyorlar. çok şeyi değerlendirin
ben ilk yarı boyunca burda abou gömülürken pas vermiyorlar dedim. ama topa ulaştığı anda affetmiyor. Taliscada bir baskı altında
bunu anlamaya çalışıyorum çok tutuk son gençler maçında tam önümde vuruş açısı yakaladı çok müsaitti vuracaktı ama vurmadı pas yaptı
sanırım hırpalanıyor son bir kaç maç şut atmaktan kaçınıyor. bu çocuk çok genç daha ve şampiyon kadronun içine girdi böyle değerlendir.
golü attı sevinç şekline bir bak ne demek istediğimi anlarsın. ben çok ümitliyim seneye mükemmel olacak.
bence asla kadronda mücadele eden bir oyuncuyu seni küçük görüp gitmiş bir oyuncuyla tartma değerli olan o giydiği formanın değerini bilendir.
hele bir şampiyon olsunlar birlikte sarılıp sevinsinler seneye görelim ne olduğunu.
benim gördüğüm geleceğinin değerli olacağını bağıran Beşiktaş forması giymiş ikinci oyuncudur ilki ferdinanttı
çok iyi adam eksiltiyor ikili mücadeleleri iyi biraz tutuktu açılmaya başladı. Tek kusuru topla kale civarı buluştuğu
anda ilk opsiyonu gol atmak bunada kusur gözüyle bakarsak tabiki. asist yapması gerektiği yerde yapyor ve asistleride çok temiz
quaresma gibi kalabalığa ortalamıyor dikkat et direk adamın kafasına atıyor. Top tekniği gerçekten mükemmel
çıplak gözle izlemeni tavsiye ediyorum ilginç bir şekilde ne yapacağını anlayamıyorsun rakipde anlamıyor
konudan konuya atlıyorum ama Babel içinde bir şey söyleyeyim ceza sahasında gerçekten çok tehlikeli bir oyuncu
asla ne varlığı nede ne yapacağı anlaşılmıyor hayalet gibi bizim oyuncular alışamadı daha tarzına oda uyum süreci yaşıyor
vurduğunda vuracağını anlamıyorsun tam kale arkasında olduğumuz için iyi süzüyoruz durumu kaleciler hep gafil avlanıyor.
rakip kale önünde iki tane ne yapacağı belli olmayan oyuncumuz var. Buna birazda abou yu katabiliriz.
ben Ba yıda kadroya katsınlar tabi sakatlıktan dönüşünü bir görelim önce hücum hattını bu şekilde bıraksınlar diye düşünüyorum.
Bir tane çok klas sol stoper alsınlar başka transfer istemiyorum. Caner ışık vermiyor şu anda ama düzelir diye umuyorum.
rudolfho yu gönderelim bir sol stoper alalım bütün gücümüzü ona verelim yeterli birde en fazla sağ açık alınabilir ama töre dönüyor
oda gereksiz olur.