Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9161498 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Egos

Bu sene daha dominant bir takım olduğumuz gerçeği değişiyor mu ?

savunduğun şeye değil, savunmana laf ettim. daha baskın hale geldiğimiz doğru, ama asist-gol üzerinden değerlendirirsek iki sene önceki bursaspor da bayağı dominant çıkar.

ligin ilk yarısı hep eksik bir şey vardı, şimdilik o eksikliğin çoğunu giderdik; doğru takviyelerle geçen seneki patlamalar da eklenirse bu yapıya, aramızda kanserden ölmeyenler bile çıkar belki.

Çevrimiçi Necmi

sadece istatistiklere bakmak yanıltıcı olur. sosa, işleyen bir mekanizmanın kıymetli çarklarından biriydi. hücumda zenginlikti.

rakam odaklı gidersek süperlig;

sosa 7 gol 12 asist
talisca 8 gol 2 asist

sosanın "al da asist yap" paslarını da es geçmeyelim.

bu sezon tüm maçlarda 5 asistin üzerine çıkabilen iki oyuncu var talisca ve q7.

geçen sezon toplamda sosa 13, oğuzhan 8, quaresma 8, olcay 5, kerim 5, töre 7, cenk 6, gomez 5 asist yapmış. bu asistleri kimden aldıkları paslarla yaptılar dersin?

sosanın akıllı paslarıyla hareketlenip düzgün pas atıp asist yapamayan veya iyi pasları gole çeviremeyen forvetleri hariç tutuyorum.

taliscanın oyunu okuması şöyle dursun kısa pas dahi yapamayan birini sosa ile karşılaştırmak yanlış olur. he daha farklı meziyetleri var evet herkes kabul ediyor zaten.
iyide başka yanıltıcı olan şeylerde var sosa o asistleri gomeze yapıyordu.
yaptığı hiç bir asist boşa gitmiyordu.
bir konu daha var geçen sene rakip ceza sahası çevresinde oynuyorduk çok topla buluşup
çok asist yapma imkanı doğuyordu şimdi kendi yarı sahamızda top çeviriyoruz ileri gönderdiğimizde
quaresmayla buluşturuyoruz sosada olsa böyle bir oyunda bir şey yapamaz
o nedenle mukayese ölçü değil Talisca gole hedeflendiğinde öldürücü bir silah baskın oyun oynasak
o istatistikleri ikiye katlar birde unutmamak gereken bir şey daha var takıma alışma devresinde
ligin büyük kısmını sakat geçirdi. oynadığı maçlara bakıyorsunda uyum sürecini göz ardı ediyorsun sosa geldiği sene ne yaptı ona bir bak

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

bunda modluk ne var :alala:
quaresma Beşiktaşın değerli bir markası her ne kadar gıcık gitsemde bu böyle
burdada quaresma konuşmak doğal yeterki yunus emre konuşmasın :D
bu arada kim mod yemiş haberim yok benim :alala:
:bandit: :bandit: :D
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Egos

bir konu daha var geçen sene rakip ceza sahası çevresinde oynuyorduk çok topla buluşup
çok asist yapma imkanı doğuyordu şimdi kendi yarı sahamızda top çeviriyoruz ileri gönderdiğimizde
o nedenle mukayese ölçü değil Talisca gole hedeflendiğinde öldürücü bir silah baskın oyun oynasak
o istatistikleri ikiye katlar birde unutmamak gereken bir şey daha var takıma alışma devresinde
ligin büyük kısmını sakat geçirdi. oynadığı maçlara bakıyorsunda uyum sürecini göz ardı ediyorsun sosa geldiği sene ne yaptı ona bir bak

ağabey o zaman sosa'nın ikinci sezonu ile talisca'nın ikinci sezonunu karşılaştırmamız lazım; iki kelam edecek şurada çocuklar, bir sene beklesinler mi? ayrıca sosa kanat da oynardı, bu seneki taktikte başarısını tekrarlama şansı yüksekti.

Çevrimdışı mylife1903

Farkli oyuncular abi. Abu ile gomezi kiyaslamak gibi bisi taliska ile sosayi karsilastirmak

Sosa daha fuleli oyuncuydu, daha sert ve korkusuzdu

Bir grup sözde elit basın çalışanı Şenol Güneşe karalama kampanyası içinde
Şenol hoca Beşiktaş Taraftarınin tam koruması altındadır. Sabrimizla oynamayın

Servet Yardımcınin uefada etkin bir görev alması şu süreçte çok güzel haber. Lobi her zaman iyidir

Çevrimiçi Necmi

taliscaya cephe almıyorum fakat sosa ile karşılaştırılırsa itiraz ederim. geçen yıl sosa bu sene talisca kısmına katılmıyorum. bu sene daha usta oyuncularımız sayesinde taliscanın eksik yanlarını amorti edebiliyoruz. g.gönül/adriano ihya ettiler bizi. sosa bu sezon olsaydı şampiyonluğu garantilemiştik.
Talisca ile sosanın karşılaştırılmasına bende itiraz ederim sosa taliscanın yarısı etmez.
sosayı gözünüzde çok büyütmüşsünüz açın bakın pas oyununda sosayı görecekmisiniz.
bizim geçen seneki pas opsiyonlarımız olcay ozi atiba üçgeninde dönerdi. Sosa asistleri pekde pas opsiyonlarıyla
gelmedi. Bunu her seferinde yapıyorsunuz biz geçen sene ceza sahası çevresinde pas yaptığımız için hemen sosaya pay biçiyorsunuz yok öyle bir şey. açın maçlara bakın. sosa daha çok topu alır sürer sonra gomezle buluştururdu yada orta sahadan çıkar gomeze orta atardı. pas opsiyonlarının temeli ozi olcay atiba bazen bunlara cenk töre katılırdı.

En sevdiğim şarkı Dudu
En sevdiğim isim Hatem
En sevdiğim spiker sözü
Londra yasta İniesta
Haftaya netlesir

Imza : Fikret Başkan :D

Güntekin Onay: Son 8 hafta herkes sıfır puanla başlıyor. En çok puanı toplayan şampiyon olacak desen, yine favori Beşiktaş.
Emek Ege: Katılıyorum.

Çevrimiçi Necmi

ağabey o zaman sosa'nın ikinci sezonu ile talisca'nın ikinci sezonunu karşılaştırmamız lazım; iki kelam edecek şurada çocuklar, bir sene beklesinler mi? ayrıca sosa kanat da oynardı, bu seneki taktikte başarısını tekrarlama şansı yüksekti.
yoo beklemesinler sosanın ilk yılıyla kıyaslasınlar :D
işlerine gelmez ama o zaman :evillol: sosa büyük maçlara hiç ağırlık koyamazdı.
birde 30 yaşına gelmiş oyununun zirvesine çıkmış biri 22 yaşında biriyle mukayese
edilmez. eğer şu kadroda gomez gibi bitirici olsaydı şu anda taliscanın asist sayısı ligde
7-8 olurdu.

Çevrimdışı taner37

Bizim hibrit zeminin yıllık bakım ücreti falan ne kadar?

Rizespor bile hibrit e sahip keşke süper ligde oynayan takımlara hibrit zemin zorunlu olsa.

Şampiyon Beşiktaş

Çevrimdışı Egos

Talisca ile sosanın karşılaştırılmasına bende itiraz ederim sosa taliscanın yarısı etmez.
sosayı gözünüzde çok büyütmüşsünüz açın bakın pas oyununda sosayı görecekmisiniz.
bizim geçen seneki pas opsiyonlarımız olcay ozi atiba üçgeninde dönerdi. Sosa asistleri pekde pas opsiyonlarıyla
gelmedi. Bunu her seferinde yapıyorsunuz biz geçen sene ceza sahası çevresinde pas yaptığımız için hemen sosaya pay biçiyorsunuz yok öyle bir şey. açın maçlara bakın. sosa daha çok topu alır sürer sonra gomezle buluştururdu yada orta sahadan çıkar gomeze orta atardı. pas opsiyonlarının temeli ozi olcay atiba bazen bunlara cenk töre katılırdı.

pas opsiyonlarının temeli oğuzhan, olcay, atiba ve sonradan katılan cenk sene başında takımdaydılar, hiçbir şeyin aynı olmadığını hepimiz gördük. bu muhabbet yine yanlış yerlere gidecek. serhat akkaya, necmi ağabeyin hesabını ele geçirmiş olabilir; moderatörleri göreve davet ediyorum.

keşke sosa mutlu olsaydı burada, olamadı. kendisine başarılar diliyorum, yengeyi benim için öpsün.

Çevrimdışı Egos

birde 30 yaşına gelmiş oyununun zirvesine çıkmış biri 22 yaşında biriyle mukayese
edilmez. eğer şu kadroda gomez gibi bitirici olsaydı şu anda taliscanın asist sayısı ligde
7-8 olurdu.

birazdan hızını alamayıp "şenol güneş ile bilic'in oynattığı futbol da aynı" diyeceksin. dilinin ucunda bence.

Çevrimiçi Necmi

savunduğun şeye değil, savunmana laf ettim. daha baskın hale geldiğimiz doğru, ama asist-gol üzerinden değerlendirirsek iki sene önceki bursaspor da bayağı dominant çıkar.

ligin ilk yarısı hep eksik bir şey vardı, şimdilik o eksikliğin çoğunu giderdik; doğru takviyelerle geçen seneki patlamalar da eklenirse bu yapıya, aramızda kanserden ölmeyenler bile çıkar belki.
ligin ilk yarısı dominant oyunumuzu oturtmaya çalıştık olan buydu.
baskın oynamakla dominant oynamak aynı şey değil. geçen sene topu alır 7-8
saniyede paslarla kaleye inerdik. hızlı pas delici oyun vardı ama rakibi baskı altına alma yoktu
bu sene daha dominant oynuyoruz bu maçın patronu biziz biz ancak topa ne kadar sahip olmanı istersek o kadar olursun
bizim kaleye ne kadar yaklaşmanı istersek o kadar yaklaşırsın diyoruz. geçen seneden eksik olan yanımız
gol atmada isteksizliğimiz nasılsa atarız deyip vakit geçiriyoruz geçen sene çok fazla pozisyona girip 4-5
pozisyondan birini gol yapıyorduk bu sene farkı nerdeyse girdiğimiz her pozisyonu gol yapmamız.
golleride sistemle değil kişisel becerilerle atmamız.

Çevrimdışı Egos

ligin ilk yarısı dominant oyunumuzu oturtmaya çalıştık olan buydu.
baskın oynamakla dominant oynamak aynı şey değil. geçen sene topu alır 7-8
saniyede paslarla kaleye inerdik. hızlı pas delici oyun vardı ama rakibi baskı altına alma yoktu
bu sene daha dominant oynuyoruz bu maçın patronu biziz biz ancak topa ne kadar sahip olmanı istersek o kadar olursun
bizim kaleye ne kadar yaklaşmanı istersek o kadar yaklaşırsın diyoruz. geçen seneden eksik olan yanımız
gol atmada isteksizliğimiz nasılsa atarız deyip vakit geçiriyoruz geçen sene çok fazla pozisyona girip 4-5
pozisyondan birini gol yapıyorduk bu sene farkı nerdeyse girdiğimiz her pozisyonu gol yapmamız.
golleride sistemle değil kişisel becerilerle atmamız.

ağabey dedim sana "hızını alamayacaksın" diye, konu o sözcük üzerinden ilerlediğinden dominant ve cümle içinde iki kez dominant yazmamak için de baskın yazdım. birisi fransızca kökenli, diğeri güzel türkçe. baskın oynamak ile dominant oynamak da bire bir aynı şey.

@Necmi ağabeyin hesabı hacklenmiştir. moderatörler göreve.

.ekleme
[ Son Düzenleme: 05 Nisan 2017, 19:41:31 Egos ]

Çevrimiçi Necmi

birazdan hızını alamayıp "şenol güneş ile bilic'in oynattığı futbol da aynı" diyeceksin. dilinin ucunda bence.
ne alaka ben size söylemek istediğim oyuncu kıyaslama yanlış gomezde olsa bu sene o kadar gol atamazdı
asist sayısı sosa olsa o kadar yapabilecekmiydi. oyun sistemi değişti hoca zaten geçen sezon sonunda değişeceğini söylemişti
yani konuşmak mukayese etmek farazi oluyor. pozisyona girmiyoruz ilerde forvetin kim olduğu on numaranın kim olduğu
önemli değil topu oraya taşımadıktan sonra bir önemi kalmıyor bu arada bu seneki oyun tarzımız evet biliç tarzına benziyor sadece eldeki oyuncuların
kalitesi daha yüksek daha iyi sonuç alıyoruz topa daha fazla sahip oluyoruz biliçle atiba veli rudolfho ersan la yaptığımızı
şimdi marcelo tosiç atiba ozi ile yapıyoruz buda pas sayısı ve kalitesini arttırıyor. tabi adriano ve GG yide unutmamak gerekiyor
burda fark sistem değil oyuncu kalitesi

Çevrimiçi Necmi

ağabey dedim sana "hızını alamayacaksın" diye, konu o sözcük üzerinden ilerlediğinden dominant ve cümle içinde iki kez dominant yazmamak için de baskın yazdım. birisi fransızca kökenli, diğeri güzel türkçe. baskın oynamak ile dominant oynamak da bire bir aynı şey.

@Necmi ağabeyin hesabı hacklenmiştir. moderatörler göreve.

.ekleme
kelime aynı olabilir anlam farklı dominant oyun oyuna hakim olarak oynamak baskın oyunda
hızlı rakibi nakavt eden direk sonuca odaklı oyun infaz etme yani türkçe işte aynı kelimelerle
farklı şeyler anlatırsın

Çevrimiçi Necmi

pas opsiyonlarının temeli oğuzhan, olcay, atiba ve sonradan katılan cenk sene başında takımdaydılar, hiçbir şeyin aynı olmadığını hepimiz gördük. bu muhabbet yine yanlış yerlere gidecek. serhat akkaya, necmi ağabeyin hesabını ele geçirmiş olabilir; moderatörleri göreve davet ediyorum.

keşke sosa mutlu olsaydı burada, olamadı. kendisine başarılar diliyorum, yengeyi benim için öpsün.
evet takımdaydılar ama oyun sistemi değişti zaten olcayın ozinin bocalaması bu nedenleydi
sosa olsa oda bocalayacaktı geçen seneki oyunumuz evet sonuç odaklıydı ama rakipler tarafından çözülmüştü
ligin sonlarına doğru bocalama başlamıştı. bütün takımda orta atan ve uzaktan şut vuran oyuncu yoktu.
gol atabilmek için çok fazla kişi gerekiyor ve çok efor sarfediyorduk. sezon sonuna doğru konuşmuşduk bunları.
hocada gördü sezon sonu gelecek sene farklı şeyler deneyeceğiz biraz takım savunmasına çalışacağız gibi şeyler söyledi
daha çok oyunu kontrol etmeye yönelik oyun oynayacağız dedi. böylede yaptı.

Çevrimiçi Necmi

bu sene değişen ne şut atabiliyoruz ortalar mükemmel havadan karadan denizden her türlü veryasyonda gole ulaşabiliyoruz savunma yapabiliyoruz kontra oynayabiliyoruz. Baskın oyun oynayabiliyoruz. Kanatları iyi kullanabiliyoruz olmadı beklerle saldırabiliyoruz. rakip bizim hiç bir tarafımızı kontrol altına alamıyor geçen sene tek opsiyon vardı. rakip taraftarları takip edin adamlar şut çekmiyor direk ateş ediyorlar diyorlar :D

Çevrimiçi Necmi

Güntekin Onay: Son 8 hafta herkes sıfır puanla başlıyor. En çok puanı toplayan şampiyon olacak desen, yine favori Beşiktaş.
Emek Ege: Katılıyorum.
bende katılıyorum

Çevrimdışı ardiles

1.cisi hangi sıkı markaj ? Gs deplasmanında geçen sene kaçtane alda at diye verdiler koşullanmış gibi aynı noktayı atıp durdu bütün şutları.Sen diyebilirsin ki haa kötü günündeydi belki vb.
Bu adamın büyük maçlarda asisti bile yoktu ?

2.ci 10 numara'nın görevi sadece sağa sola pas dağıtmak mıdır ? Tabiki özil'in kaç gol attığına bakıcam kaç assist yaptığına bakıcam.Takımını kaç maç'ını yenilmekten kurtarmış ona bakıcam.Büyük maçlarda ne yapmıs ona bakıcam.Skor'a etki etmedikten sonra sabaha kadar ver gülüm al gülüm ne işeme yarar.Yada küçük maçlarda yıldızlaş büyük maçlarda çok sıkı markaj vardı bana birşey yapamadım yok öyle bir dünya.

3.cüsü futbolu çok bildiğinizi yada futboldan çok anladığınızı düşünmemeye başladım bu son yazdıklarınız ile.Bir oyuncunun pas'ı kötü ise pas antremanı yaparak bol bol ayağını düzeltebilir.Şut'u kötüyse şut antremanları ile şutunu düzeltebilir.Bu böyle uzar gider talisca ilk geldiği zaman ki gibi mi oynuyor sizce ?

Başka sorum yok teşekkür ederim.

Talisca>Sosa

talisca büyük maçlarda frikikten gol atma dışında başka ne yaptı? frikikçi olduğunu kabul ediyorum gol atması normal, kalecilerdende frikikçiler çıkıyor sırf bu sebeple 10 numara oynamıyorlar ama. konunun özünden kopuyorsun. takım oyunu kuralını kırdın geçirdin

birde yetenek varsa hoca geliştirebilir, yetenek yoksa hoca ne yapacak diyorum. vermeyince mabut neylesin mahmut... dilber halaya bağladın beni... vıyh telledim haa!

pas atmayı öğrettin peki nereye atacağını nasıl öğreteceksin. şayet oyun görüşü yeterli değil ise, göz-beyin-ayak kombinasyonunu nasıl geliştireceksin?  saniyenin bilmem kaçta kaçı kadar kısacık bir anda karar verip pas atma çalışmalarını 10 yıl önce yapması gerekirdi. tabi ön koşul "yetenek" bu yaştan sonra yeteneği varsa bile mevcutun birkaç tık üzerine çıkamaz bütün oyuncular için geçerli bu kural.

Çevrimdışı ardiles

Sosa vs talisca ise biri attiran diğeri atan .
Bize daha iyisi lazım vesselâm .

vayy gözlerim ışıldadı @underworld üst perdeden yorumlar yerine meramını böyle güzel dörtlüklerle anlatabilirsin. kas kendini zorla biraz olacak bu iş. forumun ömer hayyamı ziya paşası olabilirsin. ufaktan çalışmalara başla derim. sinirle lafı gediğine koyarsın hem sanatsal gözükür...

iç bade güzel sev var ise aklı şuurun
dünya varmış ya ki yokmuş ne umurun!

Çevrimdışı underworld

Geçen sene talisca olsaydı , ozi olmazdı.
Bu da oyun yapımızı çok değiştirirdi.
Olaya bu yönden bakın.

Çevrimdışı ardiles

7-8 olurdu.

geçen yıl "beşiktaşın forvetinde kim oynarsa oynasın gol kralı olur"

bu yıl "gomez gibi bitirici olsaydı...."

1 yıl içindeki bu değişimin sebebi: sosa

geçen yıl c.sahası ve çevresine konuşlanmamızın sebebi de sosa idi. kilit pasları şöyle dursun en azından alanını boşaltmıyordu.

rakip oyuncuyum c.sahası önünü savunuyorum talisca içeri kaçtı boşa çıktım ne yaparım? taliscanın peşinden koşmam tabiki gider oğuzhana atibaya fazladan 1 kişi ile baskı yaparım mecbur ya geriye dönecek ya da yan pas yapacaklar. bu yıl oyunumuzun özeti bu. adriano ve g.göül gibi top yapabilen iki bekimiz olmasaydı mavi ekran verirdik

Etiketler: