ağabey yd ile seba'yı aynı paragraf içine dahi almamalı. forumda kimlere nasıl laf edildiğini az çok gördüm. bu işin standardı olmadığına da kaniyim. çok açık söyleyeyim bırakın forumu sizin dahi standardınız yok. konuyu fazla uzatmayacağım, çünkü biliyorum ki ikimiz de yd ile ilgili bir cümle kursak neredeyse aynı sözcükleri seçeriz.
beşiktaşlılık duruşununun tersine kısaca yd denir.
bazılarımız için açılımı sadece "yanlış duruş" olabilir, fakat benim için değil.
Bir şey daha demem gerekiyor Sebada bu kulübün başkanı YD de bu kulübün başkanı
kimseyi günah keçisi yapmamak lazım YD bu kulübü batırırken kongre üyeleri nerdeydi Divan nerdeydi
YD suçlu bunlar masummu. Her sene batan bütçeyi onaylayan ben değildim. Bak hala yönetim bu zihniyeti
temizlemeye uğraşıyor. Bir şey daha Sebanın aldığı bir karar yüzünden YD dönemi kabusla geçti olayları
çok geniş yelpazede düşünmek gerekiyor bir kişiye suçu yükleyip günah keçisi ilan etmek işin kolay kısmı.
Seba o gün himmetçileri₁ kovdu ve onlar Beşiktaşa düşman kesildiler. YD tek başına yapmadı her taraftan saldırı altındaydık
en basiti bak fetö etkisizleşti biz zıpladık düşün bize verilen zararı. dizimizi dövmeyelim bu kaybolan yıllar bile bizim bugün gururumuz
oluyor. Seba o gün o duruşu gösterdi ve ondan sonra gelenler ve bizler yıllarca bu bedeli ödedik bunu gururla ödedik.
sen yeni üyesin ben bugünleri 3 yıl önce anlatıyordum Beşiktaş bu ligin tek büyüğü olacak ligin abisi olacak diyordum
kimse inanmıyordu arka arkaya şampiyonluklar yaşayacağız dediğimde dalga geçiyorlardı içten içe aslında bunları uydurmadım
değişen konjöktürü görüyordum fetö bertaraf edildiği anda Beşiktaşın önü sonuna kadar açılıyor renklilerin önünede duvar
örülüyordu. tabi açık açığa söyleyemiyorduk ama yönetim doğru yolda yanlış bir yola sapmıyor dedik sürekli
YD çok zarar verdi ama lütfen olayları kişiselleştirmeden geniş perspektifte bakın. kasımpaşanın bütün yönetimi Beşiktaşlılardan
oluşurken neden bize düşmanca davranıyorlar diye hiç sormadınızmı kendinize. Bugün renkliler ne kadar etkisiz kaldı
hep onlar büyük değil dediğimde onlar şişirilmiş balon ve bir gün patlayacaklar dediğimde masal gibi geliyordu ama
o balonların fetö gazıyla şişirildiğini görüyorsunuz ve patladılar geriye aciz ezik yerle bir kulüpler kaldı.şimdi kafaları önlerinde
bizim kafamız dimdik ama, çünkü geçmişimizde utanacağımız hiç bir şey yapmadık buna YD dönemide dahil
evet bizi borçlandırdı iflasın eşiğine getirdi kızalım tepkimizi gösterelim ama bizim başımızı öne eğeceğimiz bir şey yapmadı
bizi utandırmadı. sadece fakirleştirdi. Beceriksizdi bedelini ağır ödedik ama ödeyemeyeceğimiz bir bedeli fatura etmedi
bizi himmetle şampiyon yapmadı. bir tane şampiyonluğumuz var döneminde ve tribünde ailece gözyaşı döküp ağladılar.
mutluluktan. kızarız tepki gösteririz ama ihanetle suçlayamayız o kadar değil.
bu gün Beşiktaş rüzgarları federasyondada esiyorsa tarihimizde ilk defa federasyonda bu kadar güçlendiysek renkliler bizim yükselen gücümüze
karşı birleşme çağrısı yapıyorsa bunda biraz onunda payı var. Aziz boşa ağlamıyor bütün federasyon kurulları Beşiktaşlılardan oluşuyor diye
maçlarımızda bir sürü hakem hatası oluyor ama ben iki yıldır doğrandığımız bir maç hatırlamıyorum.