hücüm oyuncuları ile defansif oyuncuları karıştırmayacağını düşünüp dalgınlığına veriyorum necmi abi.
özellikle ozi'nin necip,hasan türk,m.akgün,fernandes dönemi yedek oyuncu denklemini hiç saymıyorum.
bir takımın kalecisi, stoperi,bekleri ve orta sahası bellidir geriye kalan oyuncular sürekli değişim içine girebilir.
bir stoper alırsın iyise direk oynar öteki türlü yedek stoper yarın öbür gün oynar hesabı olmaz.hele de önünde sürekli aynı çizgide oynayan oyuncu varken işi çok zor olur.
boşversene bir takımın 28 maksimum oyuncusu vardır ve bu oyuncuların birbirleriyle yakın seviyede olması gerekli
artık yedek oyuncu diye bir şey yok. neyin kafasını yaşıyorsun her takımda minimum 5 adet as stoper olmak zorunda yoksa
ligi tamamlayamaz takım diğer mevkilerin çokta önemi yok bir iyi bir orta seviye işi götürür ama stoperde öyle değil
bir takımın en fazla ceza ve sakatlık veren mevkisi stoperlerdir. bu nedenlede en sağlam oyunculardan kurulu mevkisi
orası olmak zorunda fenerde iki iyi stoper var bak bakalım puan kaybettikleri maçlara iki iyi stoperi olması onları
kurtarabilmişmi. ne zaman kjear sakatlansa o haftayı puan kaybıyla sonlandırıyorlar. yeterli sayıda ve kalitede stoperin olmazsa
bu seni şampiyonluktan eder. stoper mevkisi aslında günümüz futbolunda en hayati mevkidir savunma yapar libero yerine
geriden oyun kurma görevini üstlenir. En önemlisi süpriz çıkışlarla rakip defansı allak bullak eder. eksildiği andada seni şampiyonluktan eder.
Beğenmediğiniz tosiç bize geçen sene şampiyonluğu getirdi. iki tane hata yapar hemen gömersin ama ben mükemmel oyun oynadığı
en az 7-8 maç sayarım onun dışındaki maçlardada göze batmadı. en iyi stoperide koysan sezon içinde 3-5 hayati hata yapar.
GG de gömüldü burada yok yaşlanmış yok bitmiş ama son oynadığı maçlarda bence takımın en iyilerinden oldu hep.
tosiçin yaptığı hatalarda hep sol beke adrianonun dönemediği ve tosicin kapatmak zorunda kaldığı anlarda oluyor.