Oğuzhanda sorun yok. Oyun anlayışımız değişti Oğuzhan topu alıyor kafasını bir kaldırıyor yanında Atibadan başka kimse yok q7 çizgiye gömülmüş Talisca ceza sahasının yayının oralarda Aboubakarda öyle adama koridor açan kimse yok. Bir pozisyon hatırlatayım Olympiakos maçında Oğuzhan ve Q7 sağ korner köşesinin orda 2 e 1 yakaladılar q7 ısrarla kendini çizgiye attı sonra Oğuzhana el kol yaptı topu nereye atıyorsun diye durum bundan ibaret işte. Orada Sosa olduğunu varsayıp bir dakika düşününce Oğuzhana çok haksızlık yaptığımızı farkettim bu bir takım oyunu.
neredeyse 1 yıldır forumda ısrarla anlatılan konu: sosa nın boşluğu...
son 10 yıla baktığımızda sırasıyla delgado guti fenandes sosa gibi net oyuncular oynadı. (guti nin zamansız ayrılışıyla fernandesin zorunlu olarak 10 numaraya kaymasının ekonomik nedenlerini ve son sezonunda ferdi nin profesyonellikten uzaklaşmasını hariç tutuyorum.)
sezon öncesi yönetimin transfer politikasını etkileyen 3 unsur vardı, oğuzhan tolgay ve rakiplerin güçsüzlüğü. yönetimin eli epey güçlüydü geleneği devam ettirip 10 numaraya net bir oyuncu almak yerine risk alabilirlerdi.
talisca ve abou nun yıllık kiralama ücretini töre den gelen kiralama ücretiyle finanse ettiler. sezon sonu töre satışıyla da bu iki oyuncunun bonservisini almaya çalışacaklardı. kağıt üzerinde gayet akıllı politikalardı.
gerçekleşen sonuçlar şunlar oldu: şenol hoca lig başlarında çok ısrar etse de oguzhan tolgay sırtı dönük oynayamadı. sadece taliscaya kaldık. rakiplerin zayıflığı konusu ise bambaşka bir hale geldi. biz ligdeki rakiplere bakıyorduk hiç hesapta yokken avrupada da aynısı oldu. yönetim avrupa kupasında en az çeyrek final göreceğimizi son 8 de güçlü ekiplerden biri olacağımız öngörmüştür. bugün geldiğimiz noktada finallerdeyiz evet ama doğru dürüst rakip kalmadı. tottenham shaktar zenit roma fiorentina inter villareal patates oldular. manu shalke lyon dan başka rakip kalmadı.
sezon öncesinden bugünler tahmin edilebilseydi talisca hamlesi yapılmaz net oyuncu alınırdı.
başkan umarım şunu görmüştür. kaleci, defans lideri, orta saha lideri ve santrafor net olmalı. al/sat politikaları diğer oyuncular üzerinden yürümeli.