Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9141392 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

Necmi hocam, açıkça söyleyeyim;
Çok okuyan az yazan bir üye olarak:
Bazı meselelerde tarzını ve tutumunu despotça bulduğum olmuştur... Hatta ekşisözlük' te forum için söylenen olumsuz bazı şeylere de imzamı atarım. Ama bizim taraftar profilinin hastasıyım. Bu ülkede; iyi ve güzel olan ne varsa Beşiktaş ve Beşiktaşlılığa dairdir bana göre.
Hiç tanışmadık, forumdan kimseyi de tanımam ama en çok aidiyet hissettiğim önce Beşiktaş' lı olmak sonra son dönemde de forumdur.
Ağzına sağlık ne diyeyim.
Bi de para mı lazım, teknik destek mi? Hasta etmeyin adamı abi! Ne lazım şu forumun sorununu çözmek için bi deyiverin hele?
Bunca insan var burada.

P.S.: Yorgo kardeşime de selam ederim. Beşiktaş'ı büyük yapan yıldız sayısı, bütçesi vb. değil. Değerleridir.
Varlığınız da bu değerlerin ispatıdır. Sevgilerimle.

Son not: Oly maçları o kadar da kolay geçmez! Ama olur da psikolojik açıdan iyi hazırlanırsak, ligin yükü ile birlikte baş edebilirsek...
O iş olur. Sonrasında da o rüzgarla yürür gideriz.

eyvallah ustadim selamlar ! ortak paydamiz  Besiktas ve degerleri..! Katiliyorum
Yorgo

Su divan kurulu  vs  haikaten  fena can sikiyor... Y.Karadeniz fazla populist  yaklasimlari  olan biri  yonetim de biraz  ters  yapinca  o da  simdi oyun alani buldu  kendine  :akuma:
Yorgo

Çevrimdışı oblomov

Ah be güzel arkadaşım!

Osmanlı imparatorluğunun temel taşı savaş ekonomisidir. Bu günün Amerika'sı neyse, zamanın Osmanlı İmparatorluğu O' dur.
O ihtişamın, görkemin, dev gibi orduların kaynağı(ki henüz sanayi devrimi, ürün ihracı vb yok), işgal ve talandır.
Haaaa dönemin gerçekliği bu mudur? Evet! Ya güçlüsündür sen yaparsın veya yeterince güçlü değilsen sömürülmeyi kabul edersin.
Yok saymayalım, tu-kaka ilan etmeyelim. Kendi gerçekliğimizdir. Kabul edelim. Gurur da duyalım.
Ama yedi düvele hükmetmenin bedeli, yedi düvelin nefreti ve öfkesidir. 4 kıtada vergiye bağlamadığın, işgal etmediğin, talan(!) etmediğin
ulus-toprak kalmamışsa...

Eh! Bu bugünün Amerika' sının Irak, Libya, Suriye' ye demokrasi götürmesi gibi bir şey bu o dönemde.
Velhasıl-ı kelam. Biz Beşiktaşlıyız. Önceliğimiz, derdimiz, birlikteliğimizin temel meselesi budur.
İster Afrika kökenli, ister Ermeni tohumu(!), ister gavur ol!

Spoiler: Bundan sonrası kafa ütüleyici olabilir!

Samsun' da sosyal sorumluluk projesi yapıyoruz. Mevzuu akran eğitimi. Çocuklar en iyi akranlarından öğreniyor ya!
Biz de önce burada öğrencileri seçiyor, geliştiriyor sonra çayıra salıyoruz.
Neyse. Temel dersler: İnsan hakları, Eleştirel düşünme, Tarih, İngilizce, Beden eğimi, Müzik vb....
Çocuklar yaz tatilinde normalde köylere dağılıp ırgatlık yapıyor, sırf bu yüzden mutlular. Tarlada çalışacağına ense yapıyorsun düşünsene! Mis!
Hele o yaşta. Bu arada seviye 5-8. sınıflar.
İngilizce dersini Nick adında Amerika' nın Minnesotasından bir köylü bir arkadaş veriyor. Adam o derece pozitif. Biz yorgunluktan ölürken o çocuklarla oyun oynuyor, maç ediyor, voleybol takımına yazılıyor falan. Erkek halimle aşık olurum öyle bir adam!

Devlet okulunun tuvaletlerini temizliyoruz müstahdem abi cugarasını tüttürüken. Aman diyor "hijyen!" koşuyor kendi cebinden çamaşır suyu alıyor. Bütün tuvaletleri yıkıyor, paklıyoruz beraber falan... Dünya iyisi bi adam yani.

Bu arada... Eleştirel düşünme de, "gavur" diye bi kavram var. Çocuklara sorsan: "Kafadan bacaklı, kan emen, vücuduna girip, sen fark etmeden bağırsağa çengel atıp, simbiyotik yaşayan falan bi canlı...

Son gün gözlemci olarak girdiğim sınıfta; çocuklar "gavur nedir?" i tartışıyor. Ki hassas bi konu bu. Üç ayrı ilde misyoner lan bunlar diye izinli olduğumuz Milli Eğitim e şikayet edilmişiz. Bu arada ben İmam Hatip mezunuyum yanlış anlaşılmasın.
Her neyse. Bizim öğrenci; Öğretmen sıfatı ile soruyor yaşıtına "Gavur nedir?".
Cevap yine yukarıdaki gibi. Yaratık, kafadan bacaklı falan...

Ben müdahale edene kadar, binbir türlü hakaret...
"Nick hocanız(hoca!?) gavur biliyor musunuz çocuklar?" dedim. Kaldı sınıf. En yaramazı kalktı. Nerdeyse küfür edecek!
"-Olmaz öyle şey... Ama Nick hoca şöyle böyle..."
Adam projenin 4. haftası babasının hastalığı nedeni ile Amerika' ya gitti. Ardından ağlamayan bir tek öğrenci bile yoktu!!!

Neden anlattım bunu? Aslında ben de bilmiyorum ama... mylife hocam dedi ya; " bindir otobüse gönder yurtdışına..."
Bu da böyle bir anımdır.

osmanlı ve selçuklu imparatorluğu olsun diğer anadolu beylikleri olsun iyi/kötü ne varsa hepsi bizim kültürel mirasımız.

oryantalist akımlara kapılıp tarihimizi paçavraya çevirmek bize yakışmaz. hataları varsa kabul edilir fakat öyle sömürdü etti kabul etmiyorum. vergiden başka ne alınmış?

kimsenin dinine örf adetine müdahale edilmemiş, onlarca kültür hep birlikte kardeşçe yaşamışız. suç istatistikleri o gün ve bugün arasındaki toplumsal huzur farkını gösteriyor.
ASAP

Çevrimdışı oblomov

Üstad! Yazdıklarından seni tanıdığım kadarı ile; genç bir arkadaşımız herhangi bir meselede bu türde bir sorun yaşasa;
"Beşiktaş' lı olmak; her ne yapıyorsan, elinden gelenin en iyisini yapmaktır!" diyecek adamsın sen.
Ben ortaya yazıyorum. Mutsuz etmeyin bunca Beşiktaş' lıyı. Vebali ağırdır diyeyim  :D

aslında yaptığım despotluk değil burda Beşiktaş değerleri var ve onların korunması gerekir.
korumak içinde bazen sert olabiliyoruz. Böylece twiteerdeki bir sürü absürt insanıda uzak tutuyoruz
biraz esneyelim dedik hemen ipin ucu kaçtı. Burda bir sürü farklı siyasi düşünce dini görüş Beşiktaş
çatısı altında bir arada olabiliyorsa bu birazda bizim tavizsiz tutumumuzdan oluyor.
forumun derdi para falan değil kardeşim. bulsak zaten çözeceğiz bu sunucuya geçtikten sonra sıkıntı başladı
ya geçerken yanlış bir şey yaptık yada nedenini bilemiyorum ama kısa sürede çözeceğiz. foruma zarar vermeden çözmeye
çalışıyoruz. en kötüsü gerekirse sıfırdan kurarız tekrar. İlk kurarken çok acemiydik bilmiyorduk smf yi
hoş şimdide bildiğimiz söylenemez  :D sunucumuz nitelik olarak gerçekten iyi problem yok ama birşeyler ters gitti.
ASAP

Çevrimdışı 38life

Necip'in sakatlanması çok kötü oldu. Şenol Hoca'nın planı bozuldu.

Necip'in sakatlanması çok kötü oldu. Şenol Hoca'nın planı bozuldu.
Necip  mi  sakatlami s ?? Antrenmanda mi  ??
Yorgo

Çevrimdışı mylife1903

Nejipjan iki mactir lampard gibi oynuyordu bir yerde pAtlayacakti, kendini patlatmis. Feda etti cocuk edelesini.
Nejipjanin dongusu 3 mactir. Iki mac lampard performansi ujunju mac ismael.

Çevrimdışı ardiles

Şu anda kimseye karşı toprak bütünlüğümüzü korumak
için savaşmıyoruz yarın işgal edilmeye kalkarsak evet denizede dökeriz. Şimdi düşmanca söylemlere
ne gerek var yunanistan bizim düşmanımız değil.

koca olympiakos kulübü dahi twitlerinde bu konuya vurgu yapıyor. forumdan bir arkadaş "atatürkün çocukları yine denize dökeriz" diyerek tepkisini gösteriyor. ben bunu düşmanca bulmuyorum mütekabiliyet esasına uygun davranmış  :icool:

Çevrimdışı 38life

Evet antrenmanda sakatlanmış. Arka adelede yırtık varmış. Derbide ilk 11 oynayacaktı kötü oldu bu.

Çevrimdışı Mahmut

@Necmi abi kusura bakma 2 sene oldu forumdayım ama çoğu konu dışı senin yüzünden oluyor, genelde konuyla alakalı alakasız birçok bilgi ve iddia ile birşeyler yazıyorsun. Okuması zevkli oluyor ama o konu hakkında pek ikna edemiyor benim özelimde.

Benim de buraya bağlı kalma sebebim beşiktaş dışı tartışmalardan minimum derecede uzak olması. Senin de bir yönetici olarak aslında bu işe   özellikle insanların sinir uçlarına dokunan konularda izin vermemen lazım şuanki durumdaki gibi.

Çevrimdışı Savaş

Evet antrenmanda sakatlanmış. Arka adelede yırtık varmış. Derbide ilk 11 oynayacaktı kötü oldu bu.

En iyi savunma hücumdur. Her zamanki 6'lı ile çıkalım maça. Biz rakibe göre değil onlar bize göre kadrosunu şekillendirsin. İyi oynayan ve iyi olan biziz.

Atiba - Oğuzhan - Quaresma - Talisca - Babel - Cenk

İşleyen kadro derbi diye bozulmamalı. Varsın sonunda mağlubiyet olsun.

Çevrimiçi Necmi

osmanlı ve selçuklu imparatorluğu olsun diğer anadolu beylikleri olsun iyi/kötü ne varsa hepsi bizim kültürel mirasımız.

oryantalist akımlara kapılıp tarihimizi paçavraya çevirmek bize yakışmaz. hataları varsa kabul edilir fakat öyle sömürdü etti kabul etmiyorum. vergiden başka ne alınmış?

kimsenin dinine örf adetine müdahale edilmemiş, onlarca kültür hep birlikte kardeşçe yaşamışız. suç istatistikleri o gün ve bugün arasındaki toplumsal huzur farkını gösteriyor.
hadi canım vergi sonraki aşama önce işgal ve yağma var savaşa gidip hazineyi vergiylemi doldurduğunu sanıyorsun :D
sen adamı işgal et ordunu yerleştir sonra dinine örf ve adedine karışmadım de bu da iyiymiş :D
çocuklarını al ellerinden defşirme ordu kur. Güzel kadınlarını al harem yap sonrada çık biz karışmadık onlara kardeşce yaşadık de.
birde kölelerimiz vezirliğe kadar yükseliyor ne kadar demokratız. :D
birinin evine çöküp sonra bak burda yaşa ibadetini et yemeğini pişir uyu dinlen ama her ay bana kira vereceksin demek gibi bir şey :D
tarihimizi paçavraya çevirmiyorum gerçekten paçavra aslında elle tutulur hiç bir yanı yok tarih dediğin savaşlardan ibaret.
birde bilimle uğraşanları sürgün etmekten ibaret. Bu tarih sonuçta bizim tarihimiz ve dönemin şartları böyleydi bununla barışık olmak
gerekiyor. Ama inkarda etmeyelim gerçekleri gçrmek lazım. ondan sonra avrupa halklarının biz çocuklarımızı öcüyle korkuturken
onların türklerle korkutmasını anlamak gerekiyor. Onlar için biz öcüyüz. Halada öcüyüz. Derin tarihden gelen korkuları var.
Anlamak gerekiyor. Bunu anlamayı başardığımız anda aslında bir yerlere gelmiş oluruz. Bu korku devrini sürdürme hayali içinde olanlarıda
kendi içimizde eritmeliyiz.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Nejipjan iki mactir lampard gibi oynuyordu bir yerde pAtlayacakti, kendini patlatmis. Feda etti cocuk edelesini.
Nejipjanin dongusu 3 mactir. Iki mac lampard performansi ujunju mac ismael.
Bu maçta bülo atardı onu Necip'in sakatlığından sonra beklediğim altılı bu:
               Atiba Ginler
   Karijma Oğuzhan  Babel
                   Cenk

Çevrimiçi Gökhan Kurt

Bugün heryerde Kartal Yuvası resimleri paylaşılıyor. Kaçırdıgımız bisey mi var

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bugün heryerde Kartal Yuvası resimleri paylaşılıyor. Kaçırdıgımız bisey mi var

Taraftarimiz Bugun ve yarin icin Sosyal medya uzerinden örgütlendi Toplu alis veris için

Bu organizasyona Baskanimiz ve Yöneticilerimizinde katılmasi ve kendi Ceplerinden alisveris yapmalari muhtesem bir hareket :claps: :claps:

Camiamizin nasil kenetlendiginin en buyuk göstergesi bu..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi kusura bakma 2 sene oldu forumdayım ama çoğu konu dışı senin yüzünden oluyor, genelde konuyla alakalı alakasız birçok bilgi ve iddia ile birşeyler yazıyorsun. Okuması zevkli oluyor ama o konu hakkında pek ikna edemiyor benim özelimde.

Benim de buraya bağlı kalma sebebim beşiktaş dışı tartışmalardan minimum derecede uzak olması. Senin de bir yönetici olarak aslında bu işe   özellikle insanların sinir uçlarına dokunan konularda izin vermemen lazım şuanki durumdaki gibi.
aslında tartıştığımız olympiakos yani konu dışı sayılmaz ve Beşiktaşın ırkçılığa karşı
duruşu. Benim kimseyi ikna etmek gibi bir misyonum yok kaldıki savunduğum şeyde Beşiktaş taraftarının koyun olmadığı
ve bir çobana ihtiyaç duymadığıdır. Neden birilerini izaha sokalımki Beşiktaş taraftarı zaten içinde taşıdığı
asi ruhla tanımlanır. bunumu yok edelim. Birilerinin yerine düşündüğü düşünemeyen insanmı yaratalım.

Çevrimiçi Gökhan Kurt

Taraftarimiz Bugun ve yarin icin Sosyal medya uzerinden örgütlendi Toplu alis veris için

Bu organizasyona Baskanimiz ve Yöneticilerimizinde katılmasi ve kendi Ceplerinden alisveris yapmalari muhtesem bir hareket :claps: :claps:

Camiamizin nasil kenetlendiginin en buyuk göstergesi bu..

Eyw. Yunus Emre. Forum gidince öğrenemedik demek ki ;)

Yarın bir Talisca t-shirti alalım o zaman;)

Çevrimdışı Kutay

hadi canım vergi sonraki aşama önce işgal ve yağma var savaşa gidip hazineyi vergiylemi doldurduğunu sanıyorsun :D
sen adamı işgal et ordunu yerleştir sonra dinine örf ve adedine karışmadım de bu da iyiymiş :D
çocuklarını al ellerinden defşirme ordu kur. Güzel kadınlarını al harem yap sonrada çık biz karışmadık onlara kardeşce yaşadık de.
birde kölelerimiz vezirliğe kadar yükseliyor ne kadar demokratız. :D
birinin evine çöküp sonra bak burda yaşa ibadetini et yemeğini pişir uyu dinlen ama her ay bana kira vereceksin demek gibi bir şey :D
tarihimizi paçavraya çevirmiyorum gerçekten paçavra aslında elle tutulur hiç bir yanı yok tarih dediğin savaşlardan ibaret.
birde bilimle uğraşanları sürgün etmekten ibaret. Bu tarih sonuçta bizim tarihimiz ve dönemin şartları böyleydi bununla barışık olmak
gerekiyor. Ama inkarda etmeyelim gerçekleri gçrmek lazım. ondan sonra avrupa halklarının biz çocuklarımızı öcüyle korkuturken
onların türklerle korkutmasını anlamak gerekiyor. Onlar için biz öcüyüz. Halada öcüyüz. Derin tarihden gelen korkuları var.
Anlamak gerekiyor. Bunu anlamayı başardığımız anda aslında bir yerlere gelmiş oluruz. Bu korku devrini sürdürme hayali içinde olanlarıda
kendi içimizde eritmeliyiz.
bence bu korku devrini sürdürme hayali içinde olanların sayısını arttırmalıyız abi çünkü ya onlar bize bunu yapacak ya biz onlara bunu, ortası yok o yüzden biz kazanalım ki aynısı bizim analarımızın bacılarımızın başına gelmesin haksız mıyım ?
15 SÜPER LİG
 9 TÜRKİYE KUPASI
 8 SÜPER KUPA
 6 BAŞBAKANLIK KUPASI
 1 ATATÜRK KUPASI
 3 MİLLİ KÜME
 2 TÜRKİYE FUTBOL ŞAMPİYONASI
 2 İSTANBUL PROFESYONEL LİGİ
 11 İSTANBUL LİGİ
 2 İSTANBUL TÜRK İDMAN BİRLİĞİ LİGİ
 1 PAZAR LİGİ
 4 SPOR TOTO KUPASI
 2 TÜRKİYE AMATÖR FUTBOL ŞAMPİYONASI

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Eyw. Yunus Emre. Forum gidince öğrenemedik demek ki ;)

Yarın bir Talisca t-shirti alalım o zaman;)

Az once de dedigim gibi beni en cok sevindiren yani , Bu organizasyona Baskanimiz ve yoneticilerimizin de kayıtsız kalmamalari ve  bu organizasyona bizzat katilmalari oldu , camia olarak ( Yönetici - Furbolcu - Taraftar - K.uyesi - Calisan vs vs ) muthis bir dayanisma ve bütünleşme icindeyiz bu boyle devam ettigi sürece bizi kimse yıkamaz
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ardiles

@Necmi abi konu dışı için şikayet gelmese çook uzun cevaplar yazabilirim kısa keseyim.

bu dünya benim için yaratılmış ve ülke sınırlarını dahi kabul etmiyorum istediğim yerde yaşama özgürlüğünü savunuyorum tek koşul yaşadığım coğrafyadaki insanların örf adet gelenek göreneklerine saygılı olmak kaydıyla... tam ortada duruyorum ne oryantalist akımlardan ne de sair akımlardan etkilenmeden bakıyorum ve görüyorum ki çok yanlış kaynaklardan beslenmişsin. insanın fikirleri hafızasındaki bilgilerden etkilenir.

tarih, günümüzün değer yargılarıyla yargılanamaz. tarihin bu ilk kuralını aklımda tutuyorum. o dönemim avrupasında yaşanan iğrençlikler bir yana günümüz moderen! avrupasına bakalım ve sömürmek ne imiş anlayalım.

afrikanın altın ve elmaslarını çalıyorlar.
uranyumunu çalıp nükleer tesislerini işletiyor sanayilerini geliştiriyorlar.
nükleer artıklarını çöplerini kargo uçağına doldurup afrikanın üzerine döküyorlar.
verimli topraklarını talan edip tarım yapıyorlar.
mazide insanlarını köle yapmışlardı şimdi organlarını çalıyorlar.

ne olur avrupa deme bana. daha cevap yazmayayım forum rahatsız olmasın.

Çevrimiçi Necmi

koca olympiakos kulübü dahi twitlerinde bu konuya vurgu yapıyor. forumdan bir arkadaş "atatürkün çocukları yine denize dökeriz" diyerek tepkisini gösteriyor. ben bunu düşmanca bulmuyorum mütekabiliyet esasına uygun davranmış  :icool:
yaptıklarını yanlış buluyorsan neden aynı şekilde davranıyorsun :alala:
bak israil hocasının maç sonu konuşması ne güzeldi işi sporun içinde bıraktı.
iyi dileklerini sundu. Hepimizide mutlu etti bu. Sende çıkarsın sahaya yenersin
sonrasında düzgün sportif bir mesaj verirsin denize döktük falan demezsin yarında
seninle temasları olduğunda onlar aynı şekilde davranır. Kendin kaldıramadığın şeyleri
başkasına yapmayacaksın. asıp kesersen sadece itici olursun yanlızlığa doğru itilirsin.
onddan sonrada dersin herkes bana düşman herkes kötü niyetli. Adamlarda bir şey yapmadı
yendi seni yunan bayrağı açtı instagram hesabında yunanın gücü dedi adamlar haklı yendi sonuçta
ben yendiğimde çıkarım Beşiktaşın gücü bu derim. şimdi çıkıp kıytırık renklileri neden
kendi başarıma ortak edeyim. :D
gitsin renkliler olympiakosdan on tane yesinler hiç gocunmam mutlu bile olurum şahsen :D

Çevrimdışı oblomov

Yayıncı kuruluş derbi(!)yi 4K yayınlayacakmış ve yorumcu olarak kaptan(Marcel Desailly) gelecekmiş. Bein meseleyi ciddiye alıyor anlaşılan.
Ülke futbolu için iyi şeyler bunlar. Tam da biz istim üstündeyken...
Ülke futbolu gelişecek ve yol alacaksa bu da bizim liderliğimizde olacak İnşallah.
Bir devri kapatıp, yenisini açıyoruz umarım. "Güzel günler göreceğiz, güneşli günler..."
ASAP

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi konu dışı için şikayet gelmese çook uzun cevaplar yazabilirim kısa keseyim.

bu dünya benim için yaratılmış ve ülke sınırlarını dahi kabul etmiyorum istediğim yerde yaşama özgürlüğünü savunuyorum tek koşul yaşadığım coğrafyadaki insanların örf adet gelenek göreneklerine saygılı olmak kaydıyla... tam ortada duruyorum ne oryantalist akımlardan ne de sair akımlardan etkilenmeden bakıyorum ve görüyorum ki çok yanlış kaynaklardan beslenmişsin. insanın fikirleri hafızasındaki bilgilerden etkilenir.

tarih, günümüzün değer yargılarıyla yargılanamaz. tarihin bu ilk kuralını aklımda tutuyorum. o dönemim avrupasında yaşanan iğrençlikler bir yana günümüz moderen! avrupasına bakalım ve sömürmek ne imiş anlayalım.

afrikanın altın ve elmaslarını çalıyorlar.
uranyumunu çalıp nükleer tesislerini işletiyor sanayilerini geliştiriyorlar.
nükleer artıklarını çöplerini kargo uçağına doldurup afrikanın üzerine döküyorlar.
verimli topraklarını talan edip tarım yapıyorlar.
mazide insanlarını köle yapmışlardı şimdi organlarını çalıyorlar.

ne olur avrupa deme bana. daha cevap yazmayayım forum rahatsız olmasın.
evet yapıyorlar bizdemi öyle olalım sabahtan beri anlatmak istediğim bu zaten
geçmişde yapmışız işte dönemin şartları diyoruz ama bu gün kalkıpda bunu gururla savunmanında manası yok
eleştirmiyorumda aslında bugüne göre yanlış olduğunu savunulması gerektiğini söylüyorum dönem şartlarında
oydu zaten yaşam biçimi. ama o zamanda yanlışdı şimdide yanlış
bu bizim tarihimiz değil insanlık tarihi insan bu süreçten geçti türkler değil farklı milletlerde değil bu süreci yaşayan
insanlık tarihidir. Tarihden ders çıkartarak geleceğini şekillendirirsin.

Çevrimdışı Özgür Yılmaz

bence yanlış biliyorsun renklilerin bir rekabeti yoktu gs fenerin eteklerinin altında saklanan sürekli ondan destek bekleyen
ona biat eden bir takımdı hiç bir başarısı olmayan fenerin verdiği kırıntılarla beslenen bir takım. son 20-25 yıldır derin devlet ve
fetö ilişkileri sayesinde başarı elde etti. yoksa ondan önce sıradan bir istanbul takımıydı. Beşiktaş fener rekabeti her zaman vardı.
zaten biz tekrar toparlandığımız anda fenerle çarpışmamız bu nedenledir. kuruldukları tarihden beri renkliler birlikte haraket eder ve bizi dışlamaya çalışırlar.
çünkü Beşiktaşın olduğu yerde onların büyüklüğü konuşulmaz. onların arasındaki çekişme suni olarak yaratılmıştır sırf Beşiktaş
fener rekabetini bitirmek için ama aslında en ufak bir zorlukta ilk birbirlerine sarılırlar. Başkanın dediği gibi kız kardeş olduklarını tekrar
hatırlattık onlara. Düşünün biz tekrar doğrulmaya başladık daha doğrulmadık bile sadece başladık o dakika fener gs rekabeti diye
bir şey kalmadı. Şu anda rakip gs değilmi ama farkındaysanız çatışma gene fenerle gs yi kimsenin taktığı yok. eğer fenere vurup dizlerinin
üzerine çökertirsen gs yide bitirmiş olursun fenerin güçlü olmadığı yerde gs nin sesi çıkmaz. iki senedir o nedenle gs yi yok sayarak direk fenere
yükleniyoruz. farkında değilmisiniz gs kuzu gibi derin ilişkileri bitti şimdilik yenilerini bulana dek sırtını dayayacağı güçlü fenerde yok
sesleri çıkmıyor. gs nin hiçte öyle söylendiği gibi taraftarı falan yok bir sürü bukelamun var 3 sene şampiyon olamasınlar anında renk değiştirirler.
Bizim rakibimiz fener ve onlara karşı gardımızı sürekli almamız gerekiyor. Bir şeyide unutmayalım kurulduğu dönemden beri türk sporuna yön vermiş
Beşiktaş tek ve gerçek büyüktür. Bundan sonra genç kardeşlerimizde bunu net şekilde görecek. YD döneminde bıraktığımız liderliği tekrar geri alıyoruz
bunun sancıları olacak elbet bu süreç zaman alacak
kibir kötü bir şeydir. Elbette bu ligdeki diğer takımlar bizim rakibimiz insanlar tek başına efendi olmaz bu renklilerin yaptığı gibi hak yiyerek
satın alarak ezerek de olmaz önce rakibine değer vereceksin ve saygı göstereceksinki onlarda sana saygı göstersin. Ben büyüğüm demekle büyük olunmaz
sana büyüklük ünvanını verecek olan rakiplerindir. YD döneminde bu ilkelerden uzaklaştık ve bunun zararlarınıda gördük.
birde efendi kelimesini sanırım yanlış yorumluyorsun :D biz efendi kelimesini uslu anlamında değil bu ligin efendisiyiz tek büyüğüyüz anlamında
şeydediyoruz.  :evillol:
daha alacak çok yol var. güzel gidiyor ama yolun daha başındayız. Endüstriel futbola yeni merhaba dedik. Önce geleneklerimizle bunu entegre
etmemiz gerekiyor. Yoksa renklilerden farkımız kalmaz. Yönetim şimdilik bunu iyi yönetiyor.

Soru şu: Beşiktaş neden Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübüdür; Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlayan özellikleri nelerdir?

Bu meseleye başlangıç noktamızın yukarıdaki soru ve o sorunun cevabı olması gerektiği ve buradan hareketle konuya girmemizin doğrusu olacağı kanaatindeyim. Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlayan özelliklerini öncelik sıralamasına göre aşağıdaki sıralamayla belirtebileceğimizi değerlendiriyorum.

Beşiktaş'ı Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü yapan özellikleri şunlardır:

1- Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kuruluşundan bugüne kadar sahip olduğu üstün insani değerleri (Beşiktaş'ın; dürüstlüğü, efendiliği, centilmenliği, sportmenliği, rakiplerine saygısı ve hürmeti, hakka ve hukuka riayet eder olması, vefası ve diğer değerleri) ve bu değerleriyle oluşturduğu eşsiz Beşiktaş ruhu.

2- Kulübümüzün sembolünün kartal olması, kara kartal olması. Sembolümüz kartalın göklerde hiçbir sınır tanımadan özgürce uçması, tavrıyla ve duruşuyla asilliği, gücü ve özgürlüğü temsil etmesi.

3- Beşiktaş'ın armasının ortasındaki, kalbindeki Türk bayrağının şekli armamızın dışının şekliyle aynıdır. Beşiktaş'ın armasının ortasındaki, kalbindeki Türk bayrağının şekliyle armanın dışının şeklinin aynı olması şu anlama gelir ki Beşiktaş, sporda kulüpler bazında Türkiye demektir. Bu özellik sadece Beşiktaş'a mahsustur. Ayrıca armamızdaki Türk bayrağının etrafının siyah ve beyaz renkle çevrilmiş olmasını da iyi günde de (beyaz) kötü günde de (siyah) biz daima Türkiye'yiz anlamında yorumlamak doğrusudur.

4- Beşiktaş'ın sporda oyun anlayışı hem kara kartallar gibi saldırmak hem de şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmaktır. Kara kartallar gibi saldırmak (Beşiktaş oyunu) spordaki en üstün ve en güçlü oyun anlayışıdır ve Beşiktaş'ın spordaki oyun anlayışı dünyadaki en üstün ve en güçlü spor oyun anlayışını temsil etmektedir. Çünkü oyunda rakibine centilmenlik kuralları için durmaksızın saldırmaktan 'kara kartallar gibi saldırmak' daha üstün ve daha güçlü bir spor oyun anlayışı yoktur. Bu nedenle de Beşiktaş'ın spor anlayışı dünya sporunda oyun anlayışının zirvesidir. Diğer taraftan Beşiktaş'ın temel ilkelerinden biri olan şerefinle oyna hakkınla kazan ilkesi de spordaki en hakkaniyetli oyun anlayışıdır. Beşiktaş sahip olduğu bu spor anlayışıyla da sporda fairplay'i yani adil oyunu, dürüst oyunu, güzel oyunu temsil etmektedir. Sporda fairplay demek şerefinle oynayıp hakkınla kazanmak (Beşiktaş oyunu) demektir.

5- Beşiktaş sevimli ve sempatik bir spor kulübüdür. Türkiye'nin en sevilen ve en sempatik kulübü Beşiktaşımız'dır. Beşiktaş seviliyor, sadece kendi taraftarları tarafından değil başka kulüplerin taraftarları tarafından da seviliyor ve sempatik bulunuyor. Beşiktaş'ın sempatik ve cana yakın yapısı daima yaşatmamız gereken değerli karakteristik özelliklerimizden biridir.

6- Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlayan şey sadece yukarıda belirttiğim değerleri ve özellikleri değildir; bu özelliklerinin yanı sıra hem spor genelinde hem de futbol özelinde ilklerin, rekorların, başarıların ve şampiyonlukların kulübü olmasıdır. Beşiktaş'ın müzesi kupalarla, tarihi de başarılarla ve şampiyonluklarla doludur. Beşiktaş'ın sahip olduğu çok sayıda sportif başarısı da onun Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlayan etmenler arasındadır.

7- Yukarıda belirttiğim bütün özelliklerinin toplamıyla oluşmuş olan Beşiktaş varlığı Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlamaktadır Allah'a şükürler olsun.

Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olduğuna dair özellikleriyle illgili olarak yukarıdaki 7 maddeye eklemeler ve maddelerin öncelik sıralamasında değişiklikler yapılabilir. Beşiktaşımızın stadyumu olan Dünya'nın en güzel ve en muhteşem stadyumu Şeref Bey Stayumumuzun Dünya'nın en güzel yeri olan İstanbul Boğazı'nın hemen yanıbaşında olması da yukarıdaki özelllikler arasına eklenebilir mesela. Beşiktaş'ın stadyumunun Dünya'nın en güzel stadyumu olduğunu Beşiktaşlılar olarak sadece bizler söylemiyoruz; Şeref Bey Stadyumumuzun Dünya'nın en güzel stadyumu olduğunu Beşiktaşlı olmayan ve eski hakemlerden Ahmet Çakar da söylüyor, dünya çapında bir teknik direktör olan ve o da Beşiktaşlı olmayan Guss Hiddink de söylüyor, bunlar gibi bizden başka insanlar da söylüyor.   

Dünya'nın en başarılı kulübünü futbol özelinde değerlendirirsek Real Madrid deriz. Çünkü Real Madrid'in kuruluşundan bugüne kadar elde etmiş olduğu sportif başarılar onun futboldaki en başarılı kulüp olmasını sağlamaktadır. Beşiktaş'ın yukarıda saydığım özelliklerinin toplamı yani Beşiktaş varlığı ise Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlamaktadır.

Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübünün taraftarı mı olmak istersin yoksa Dünya'nın en başarılı kulübünün taraftarı mı olmak istersin diye sorsalar Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübünün taraftarı olmak isterim ve zaten Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübünün (Beşiktaş Jimnastik Kulübü) taraftarıyım diye cevap veririm. Çünkü bana göre iyi ve değerli olmak başarılı olmaya göre kıyas kabul edilmeyecek derecede üstündür. :tabe: 

İyi ki Beşiktaşlıyım, iyi ki Beşiktaşlıyız. :)
[ Son Düzenleme: 25 Şubat 2017, 21:46:58 Özgür Yılmaz ]
Şeref'inle oyna Hakkı'nla kazan.

Çevrimdışı Özgür Yılmaz

bence yanlış biliyorsun renklilerin bir rekabeti yoktu gs fenerin eteklerinin altında saklanan sürekli ondan destek bekleyen
ona biat eden bir takımdı hiç bir başarısı olmayan fenerin verdiği kırıntılarla beslenen bir takım. son 20-25 yıldır derin devlet ve
fetö ilişkileri sayesinde başarı elde etti. yoksa ondan önce sıradan bir istanbul takımıydı. Beşiktaş fener rekabeti her zaman vardı.
zaten biz tekrar toparlandığımız anda fenerle çarpışmamız bu nedenledir. kuruldukları tarihden beri renkliler birlikte haraket eder ve bizi dışlamaya çalışırlar.
çünkü Beşiktaşın olduğu yerde onların büyüklüğü konuşulmaz. onların arasındaki çekişme suni olarak yaratılmıştır sırf Beşiktaş
fener rekabetini bitirmek için ama aslında en ufak bir zorlukta ilk birbirlerine sarılırlar. Başkanın dediği gibi kız kardeş olduklarını tekrar
hatırlattık onlara. Düşünün biz tekrar doğrulmaya başladık daha doğrulmadık bile sadece başladık o dakika fener gs rekabeti diye
bir şey kalmadı. Şu anda rakip gs değilmi ama farkındaysanız çatışma gene fenerle gs yi kimsenin taktığı yok. eğer fenere vurup dizlerinin
üzerine çökertirsen gs yide bitirmiş olursun fenerin güçlü olmadığı yerde gs nin sesi çıkmaz. iki senedir o nedenle gs yi yok sayarak direk fenere
yükleniyoruz. farkında değilmisiniz gs kuzu gibi derin ilişkileri bitti şimdilik yenilerini bulana dek sırtını dayayacağı güçlü fenerde yok
sesleri çıkmıyor. gs nin hiçte öyle söylendiği gibi taraftarı falan yok bir sürü bukelamun var 3 sene şampiyon olamasınlar anında renk değiştirirler.
Bizim rakibimiz fener ve onlara karşı gardımızı sürekli almamız gerekiyor. Bir şeyide unutmayalım kurulduğu dönemden beri türk sporuna yön vermiş
Beşiktaş tek ve gerçek büyüktür. Bundan sonra genç kardeşlerimizde bunu net şekilde görecek. YD döneminde bıraktığımız liderliği tekrar geri alıyoruz
bunun sancıları olacak elbet bu süreç zaman alacak
kibir kötü bir şeydir. Elbette bu ligdeki diğer takımlar bizim rakibimiz insanlar tek başına efendi olmaz bu renklilerin yaptığı gibi hak yiyerek
satın alarak ezerek de olmaz önce rakibine değer vereceksin ve saygı göstereceksinki onlarda sana saygı göstersin. Ben büyüğüm demekle büyük olunmaz
sana büyüklük ünvanını verecek olan rakiplerindir. YD döneminde bu ilkelerden uzaklaştık ve bunun zararlarınıda gördük.
birde efendi kelimesini sanırım yanlış yorumluyorsun :D biz efendi kelimesini uslu anlamında değil bu ligin efendisiyiz tek büyüğüyüz anlamında
şeydediyoruz.  :evillol:
daha alacak çok yol var. güzel gidiyor ama yolun daha başındayız. Endüstriel futbola yeni merhaba dedik. Önce geleneklerimizle bunu entegre
etmemiz gerekiyor. Yoksa renklilerden farkımız kalmaz. Yönetim şimdilik bunu iyi yönetiyor.

Soru şu: Beşiktaş neden Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübüdür; Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlayan özellikleri nelerdir?

Bu meseleye başlangıç noktamızın yukarıdaki soru ve o sorunun cevabı olması gerektiği ve buradan hareketle konuya girmemizin doğrusu olacağı kanaatindeyim. Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlayan özelliklerini öncelik sıralamasına göre aşağıdaki sıralamayla belirtebileceğimizi değerlendiriyorum.

Beşiktaş'ı Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü yapan özellikleri şunlardır:

1- Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kuruluşundan bugüne kadar sahip olduğu üstün insani değerleri (Beşiktaş'ın; dürüstlüğü, efendiliği, centilmenliği, sportmenliği, rakiplerine saygısı ve hürmeti, hakka ve hukuka riayet eder olması, vefası ve diğer değerleri) ve bu değerleriyle oluşturduğu eşsiz Beşiktaş ruhu.

2- Kulübümüzün sembolünün kartal olması, kara kartal olması. Sembolümüz kartalın göklerde hiçbir sınır tanımadan özgürce uçması, tavrıyla ve duruşuyla asilliği, gücü ve özgürlüğü temsil etmesi.

3- Beşiktaş'ın armasının ortasındaki, kalbindeki Türk bayrağının şekli armamızın dışının şekliyle aynıdır. Beşiktaş'ın armasının ortasındaki, kalbindeki Türk bayrağının şekliyle armanın dışının şeklinin aynı olması şu anlama gelir ki Beşiktaş, sporda kulüpler bazında Türkiye demektir. Bu özellik sadece Beşiktaş'a mahsustur. Ayrıca armamızdaki Türk bayrağının etrafının siyah ve beyaz renkle çevrilmiş olmasını da iyi günde de (beyaz) kötü günde de (siyah) biz daima Türkiye'yiz anlamında yorumlamak doğrusudur.

4- Beşiktaş'ın sporda oyun anlayışı hem kara kartallar gibi saldırmak hem de şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmaktır. Kara kartallar gibi saldırmak (Beşiktaş oyunu) spordaki en üstün ve en güçlü oyun anlayışıdır ve Beşiktaş'ın spordaki oyun anlayışı dünyadaki en üstün ve en güçlü spor oyun anlayışını temsil etmektedir. Çünkü oyunda rakibine centilmenlik kuralları için durmaksızın saldırmaktan 'kara kartallar gibi saldırmak' daha üstün ve daha güçlü bir spor oyun anlayışı yoktur. Bu nedenle de Beşiktaş'ın spor anlayışı dünya sporunda oyun anlayışının zirvesidir. Diğer taraftan Beşiktaş'ın temel ilkelerinden biri olan şerefinle oyna hakkınla kazan ilkesi de spordaki en hakkaniyetli oyun anlayışıdır. Beşiktaş sahip olduğu bu spor anlayışıyla da sporda fairplay'i yani adil oyunu, dürüst oyunu, güzel oyunu temsil etmektedir. Sporda fairplay demek şerefinle oynayıp hakkınla kazanmak (Beşiktaş oyunu) demektir.

5- Beşiktaş sevimli ve sempatik bir spor kulübüdür. Türkiye'nin en sevilen ve en sempatik kulübü Beşiktaşımız'dır. Beşiktaş seviliyor, sadece kendi taraftarları tarafından değil başka kulüplerin taraftarları tarafından da seviliyor ve sempatik bulunuyor. Beşiktaş'ın sempatik ve cana yakın yapısı daima yaşatmamız gereken değerli karakteristik özelliklerimizden biridir.

6- Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlayan şey sadece yukarıda belirttiğim değerleri ve özellikleri değildir; bu özelliklerinin yanı sıra hem spor genelinde hem de futbol özelinde ilklerin, rekorların, başarıların ve şampiyonlukların kulübü olmasıdır. Beşiktaş'ın müzesi kupalarla, tarihi de başarılarla ve şampiyonluklarla doludur. Beşiktaş'ın sahip olduğu çok sayıda sportif başarısı da onun Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlayan etmenler arasındadır.

7- Yukarıda belirttiğim bütün özelliklerinin toplamıyla oluşmuş olan Beşiktaş varlığı Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlamaktadır Allah'a şükürler olsun.

Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olduğuna dair özellikleriyle illgili olarak yukarıdaki 7 maddeye eklemeler ve maddelerin öncelik sıralamasında değişiklikler yapılabilir. Beşiktaşımızın stadyumu olan Dünya'nın en güzel ve en muhteşem stadyumu Şeref Bey Stayumumuzun Dünya'nın en güzel yeri olan İstanbul Boğazı'nın hemen yanıbaşında olması da yukarıdaki özelllikler arasına eklenebilir mesela. Beşiktaş'ın stadyumunun Dünya'nın en güzel stadyumu olduğunu Beşiktaşlılar olarak sadece bizler söylemiyoruz; Şeref Bey Stadyumumuzun Dünya'nın en güzel stadyumu olduğunu Beşiktaşlı olmayan ve eski hakemlerden Ahmet Çakar da söylüyor, dünya çapında bir teknik direktör olan ve o da Beşiktaşlı olmayan Guss Hiddink de söylüyor, bunlar gibi bizden başka insanlar da söylüyor.   

Dünya'nın en başarılı kulübünü futbol özelinde değerlendirirsek Real Madrid deriz. Çünkü Real Madrid'in kuruluşundan bugüne kadar elde etmiş olduğu sportif başarılar onun futboldaki en başarılı kulüp olmasını sağlamaktadır. Beşiktaş'ın yukarıda saydığım özelliklerinin toplamı yani Beşiktaş varlığı ise Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlamaktadır.

Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübünün taraftarı mı olmak istersin yoksa Dünya'nın en başarılı kulübünün taraftarı mı olmak istersin diye sorsalar Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübünün taraftarı olmak isterim ve zaten Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübünün (Beşiktaş Jimnastik Kulübü) taraftarıyım diye cevap veririm. Çünkü bana göre iyi ve değerli olmak başarılı olmaya göre kıyas kabul edilmeyecek derecede üstündür. :tabe: 

İyi ki Beşiktaşlıyım, iyi ki Beşiktaşlıyız. :)
[ Son Düzenleme: 25 Şubat 2017, 23:54:13 Özgür Yılmaz ]
Şeref'inle oyna Hakkı'nla kazan.

Etiketler: