4-2-3-1 sisteminden cikmamizin en büyük sebebi aradığımız tipte 10 numara oyuncusunun artık piyasada kalmamasi.bunun yaninda kanat oyuncusu Babel gibi gol -asist dengesi olan ve 60 metre kanat bölgesini defansif anlamda kullanan biri olmalı.
Töre mevzusu ise o bizim için bitti.en azından benim için bitti.
En iyi örnek 40 küsür yenilmeyen real Madrid kadrosu:
Ronaldo--benzema--bale
Modric--casemiri--kroos
Mesela ilk denedigimiz Ozi--ati--tolgay üçlüsü pek iyi değil çünkü skor anlamında tolgay çok eksik kalıyor.
Kadro planlaması elinde bulunan oyuncu grubuna göre olduğu kadar piyasada bulunan ve alabileceğin oyuncuya göre de ayarlanmali.
Müsaadenle mevzuya derinden gireyim. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün hangi spor branşı olursa olsun bütün spor branşları hücum oyunu oynar. Çünkü değerli kulübümüzün sembolü kartaldır, kara kartaldır ve kulübümüzün spor tarzı kara kartallar gibi saldırmaktır.
Bu girişi şu yüzden yaptım: Beşiktaş futbol takımımız hangi sistemle hangi dizilimle oynarsa oynasın var olduğu müddetçe daima hücum futbolu oynamalıdır.
Gönül ister ki Beşiktaş futbol takımımız 3-5-2, 3-4-3 gibi daha hücumcu bir sistemle oynasın; fakat günümüz futbolunda bu tür sistemlerle başarılı olmak epey zor.
4-2-3-1 sistemi çoğu futbol takımının uygulamakta olduğu bir sistem. Çünkü bu sistem, defansın daha fazla sağlama alınmasını sağlamakta.
Beşiktaş olarak da temelde 4-2-3-1 sistemiyle oynuyoruz. Sezon sonunda Badou Ndiaye'yi transfer edersek 10 numara pozisyonunda onu oynatırız. Tolgay Arslan'la da Ndiaye'yi yedekleriz. Bu futbolcuların ikisi de 10 numara pozisyonumuzda başarıyla oynayabilir diye değerlendiriyorum.