benim yazdığım mesajı alıntılayarak böyle bir mesaj atmışsın ama sanırım bir karışıklık yaptın die düşünüyorum. ben stadın içine istinaden bir şey yazmadım. ülke genellemesi yaptım maça gidenler arasında maalesef maça zilzurna sarhoş olarak gitmek marifetmiş gibi dawranan bir güruhtan bahsediyorum. maalesef ülkemizde böyle bir profil her tribünde var. stadyum civarında da Tuncaboylunun bahsettiği taraftar olmayan homeless tiplerde var bunları inkar edemeyiz. ben böyle tiplerle ya muhatap olmayıp hızlı adımlarla transit geçiyorum yada ağzı burnunu eline verip akabinde transit geçişime dewam ediyorum
ancak maç günleri stadyum civarları ile avm mukayesen saçma olmuş biraz. mesela size ankaradan bir örnek vereyim benim evim eryamanda evime 3-5 dk mesafede optimum avm die bir yer var bayada kalabalıktır ama ben hiç gitmem profil biraz düşüktür daha varoştur mesela ama alkollü tipler çevresinde hiç yoktur görmemişimdir. diğer taraftan gittiğim avm.ler gordion cepa ve kentparktır yaz aylarında kentpark cepa arkasında gençlik konserleri olur sağlam alkollü gençleride çok görürüm orada ama hiç taşkınlık yapanı bana denk gelmedi ayakta duramayacak kadar sarhoş olmasına rağmen eşim ve çocuğumla onlara doğru yürürken kenara çekilip saygılı bir şekilde yol verdikleri başıma gelmiştir. biraz muhit profil ortam eğitim düzeyi sosyo-kültürel durumlar belirleyici olabiliyor ve maç günleri stadyum etrafları abuk sabuk tiplere ve olaylara gebe yerlerdir die düşünüyorum.
iyide bu abuk sabuk tiplerle ben neden karşılaşmıyorum ha karşılaşmadım diye olmadığını söylemiyorum
mutlaka vardır. kalabalığın toplandığı bir alana stadyum olması şart değil planlı her organizasyonda bir süre sonra bu tiplerde
gelip çörekleniyor. zaten polisin görevide o bizde alkol alıyoruz eğer bunu açık alanda yapıyorsak gelip polis uyarır daha sakin bir yere gidin der
hiçte ortalıkta bu tip insanların dolanmasına müsade etmiyorlar. Dediğim net ben rahatsız olacak bir durumla karşılaşmadım bu güne
kadar karşılaşan olmuştur bu münferit bir olaydır. benim kızdığım iki şey var yaşanan münferit bir olayı Beşiktaş taraftarına mal etmek
çamur atmak birde böyle bir konuyu işleyip alkole karşı mahale baskısı uygulamak. bırak stadı köy içinde herkesin sarhoş olduğu
bir ortamda bile rastlamazsın böyle bir duruma insan bakınca sanki stad sürekli olaylara gebe bir yer.
Hiç kimse suçu alkole atmasın hepimiz alkol alıyoruz bir insan ayıkken yapmayacağı bir şeyi alkollüykende yapmaz yapıyorsa
bu ayıkkende yapacak seviyede biridir. Alkol insanın ahlak seviyesini değiştirmez. Topluma karşı saygılı birey küp gibi içsede
gene saygılıdır. alkolün yaptığı biraz daha cesaret vermektir. yoksa karakterini değiştirmez.