Abi özellikle Odessa için ilk ağızdan duyduklarım dediğim yönde bilgiler içeriyor.
Vesikalı sayısını falan bilmiyorum, ama sırf çalıştığım şirketten arkadaşlar bile onlarca hatun getirdiler ve getiriyorlar.
Gelenlerin hiçbirinin vesikası falan yok, çoğu üniversite öğrencisi, meslek sahibi olan kadınlar.
Aylık maaşları 300 euro, İstanbul'a günlüğü 100-150 euro'ya geliyorlar. Uçak biletini, getiren sponsorlar karşılıyor.
Havaalanında dönen rüşvetin falan da hesabı yokmuş, içkilere el koyan polisler vs.
Yanlış anlaşılma olmasın, ben oraya gidip holiganlık yapabilirsin falan demiyorum. Dediğin gib kan alırlar bir tarafından.
Benim bahsettiğim ülkenin durumunun gittiği yön ve orada yükselen faşist/saldırgan akımın sebebi.
Kiev de bu akımın merkezi gibi duruyor, zira geçen sene Shakhtar'ın Lviv'de oynadığı maç dünkünden çok daha elektrikli olmasına rağmen bu tarz haberler görmedik fazla.
Sscb cografyasinda koylu nufusu coktur, bu koylerde can sikintisindan ya alkolik olunur ya intihar edilir ha kadinlar icin ise ayri bir secenek var. azicik ticaretle ugrasip para kazanmis kadinlari da vardir onlar ise sonradan gormedir, abuk sabuk davranislari vardir.
Ortalama slav kadinlari ise ciddi, tuttugunu kopartan, soguk insanlardandir.
Kadin nufusu fazla oldugu icin kadinlari biraz daha avcidir dogal olarak.
Sehir kulturunden gelen kadinlarina da sen arkasindan natasha natasha diye bagirirsan, ki onlar turkun neden natasha dedigini iyi bilirler, burada bana hakaret ediyorlar, diye bagirirsa kadin, sabahlar olmasin diye bagirtana kadar adami doverler, ustelik yere dusursen falan paspas ederler, birakmazlar.
Ben mactan once yazdim bu heriflerle kavga edilmez, buralarda herkes istinasiz herkes bir dovus sporu yapar, boks, karate, mix fight her turlusu vardir. Hepsi hokey oynadigi icin siz kayarken buz gibi asfaltta onlar ayakta durur, tek eliyle montundan yakalar obur eliyle agzini burnunu kirar.
Devlet memurlari vurdumduymaz ve tembel olduklarindan yerli vatandas dayak yemiyorsa mudahele etmez, sigarasini yakar izler.
Ha siz ustune bunlarin futbol holiganlariyla kavga edecekseniz, boks takimini falan yaninizda goturmeniz lazim ki gene de yetmez agir siklet adaminiz tuy siklet kalir. O maca gidip olay cikartmaya calisanlarin boy ortalamasini alsan benim karinin omzuna gelmezler, sonra bizi diviyilir. Doverler tabi dedik size adam gibi gidin adam gibi gelin.
Normal dayak yiyenler her gordukleri sarisin kadina laf ettikleri icin azicik hirpalanmislardir. Benim 70 yasimdaki annem istanbulda zor geziyor yahu, sari kafa gorunce arkadan laf atanlar var.
sen adamin ulkesinde yanindaki 15-20 tane insana guvenip ona buna dalasirsan, asfalti optururler.
Ayni ingilizler gibi onlarda ingilterede efendi efendi burnu havada takilirlar, yurtdisina ciktiklarinda icip icip sapitirlar ve dahak yerler. Sadece bizim ulkede degil ispanyada falanda aynilar ve hep dayak yerler.
Haaa simdi zurnanin zort dedigi yer, sen kieve gideceksin sonra banderascilarla kapisacaksin bunu ruslar bile yapmiyor kardesim. Herifler neonazi falan diyorlar onun gibi bisi agresif, kavgaci ve militan insanlar onlar bicaklar, vurur ve etek giydirir adama. Efendi efendi gidin gelin, bu heriflere bulasmayin dedik.
Ha sen bulassan bunlara, seni iceri atarlar iceride dayak manyagi olursun bir, verem olursun iki, cikamazsin ordan 4-5 sene bu da uc.
Herifler ayi gibi ben bazen cekiniyorum kavga etmeye, en son bulasan ukraynaliyi 6 kisi zor dovduk herifin kolu benim kafa, kadardi 4 metrekare adam, aagzini burnunu kirakira yatiramadik yere, zorla kafasinda iki tane kul tablasi kirinca dusurduk herifi bunu bagladik, polis cagiridk, polisi cektim al sana dedim benzin parasi goturun bunu, olay cikartiyor. Zorla bindirdiler arabaya, goturduler merkeze bir saat sonra bu gene geldi restorana, efendi efendi hic birsey hatirlamiyor, cunku bunlar icin kavga bir spor. Bizim gibi derinden algilamiyorlar, sonra bir iki duble bizimle icti bu ayi, karisi geldi ozur diledi iste benim adam boyledir ama icinde kotuluk yok falan, kapadik mevzuyu.
Simdi bu herif gibi 10 tanesi ki ukrayna bunlarin yuvasidir dalsa bizimkilere dagitirlar.
O yuzden haddini bileceksin, bulasmayacaksin, efendi gibi gidip efendi gibi geleceksin. Bu yaziklarim sadece besiktas taraftari icin degil, butun turkler icin gecerli. Buralari hukuk devletidir, hakkini mahkemede ararsin ve bulursun hatta mahkemeleri adildir, mahkemeye cikabilirsen.
Bi 4-5 sene sonra ukraynada unutulan turk taraftar diye basliklar gorebiliriz gazetelerde