Güntekin Onay, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi hakkında HABER1903’e açıklamalarda bulundu.
-
-BEŞİKTAŞ TARAFTARI DA HEYECANLA BEKLİYOR-
Olaysız bir derbi olmasını ümit ettiğini dile getiren Güntekin Onay; “Uzun yıllar sonra deplasman yasağının kalkması güzel bir uygulama oldu. Ümit ediyorum ki olaysız olur. Herhangi bir provokasyon ve taraftarlar arasında kavga gibi şeyler olmaz. Artık birçok şeyi aştık. Bunların yaptırımları da arttı. Ümit ediyoruz ki Kadıköy’de yıllar sonra derbiye yakışır bir atmosfer olur. Beşiktaş taraftarı da heyecanla bekliyor” dedi.
-7 MAÇTIR KAZANAN BİR TAKIM ORTADA VAR-
Fenerbahçe’nin iyiye gittiğini ifade eden Onay; “Fenerbahçe’nin ligde üst üste 5 maç kazandığını görüyoruz. Bu periyot içerisinde Avrupa’da da 2 maç kazandı. Yani 7 maçtır kazanan bir takım ortada var. Bu iyiye gittiklerinin işareti. Bunu kimse inkar edemez. İyi savunma yapıyorlar. Advocaat, değişik bir oyun anlayışını Fenerbahçe’ye benimsetti. Kendi yarı sahasında bekliyorlar. Topa sahip olarak oynamıyorlar. Yüzde 40-43 civarında topa sahip olan bir takımdan bahsediyoruz. Az pas yapıyorlar. Ama hızlı ve direkt bir şekilde özellikle de kenarları kullanarak kaleye gidiyorlar. Fenerbahçe’nin böyle bir oyun anlayışı var. Bu anlayışla da başarılı oldular” dedi.
-HİÇ KİMSE BİLEĞİNİ BÜKEMEDİ-
Siyah beyazlıların yenilmemezliğine dikkat çeken Onay; “Beşiktaş ise hiç yenilmedi. 12 lig, 5 Şampiyonlar ligi, 1 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası maçı oynadı. 19 maç oldu ve hiç kimse bileğini bükemedi. Demek ki Beşiktaş da bazı şeyleri iyi yapıyor. Hiç kimse yenemediğine göre de Beşiktaş, iyi ve güçlü bir takım. Bu da eksikliklere, sorunlara, maç trafiğine, inişli-çıkışlı performansa rağmen Beşiktaş’ın kola kolay yenilmeyeceğini gösteriyor. Bütün bunları üst üste koyduğunuz zaman çok zorlu bir maç bekliyor” dedi.
-BEŞİKTAŞ, KAZANACAK GÜÇTE-
Derbide Beşiktaş adına önemli olan etkinlere değinen Güntekin Onay; “Beşiktaş, Fenerbahçe’yi 11, Galatasaray 18 yıldır Kadıköy’de yenemiyor. Orada maç kazanmak kolay değil. Ama Beşiktaş’ın kazanacak gücü var. Önemli olan Şenol Güneş, nasıl bir oyuna karar verecek? Birincisi bu. Önde baskı yaparak rakibi hapsederek mi oynayacak yoksa daha güvenli bir oyunu mu tercih edecek? İkincisi ise bazı oyuncuların bireysel performansı. Oğuzhan, tek başına maç kazandıracak kadar bence önemli bir oyuncu. Quaresma öyle, Aboubakar formada olacak mı? Tosic oynayabilecek mi? Birçok soru işareti var. Beşiktaş’ın çok kaliteli bir kadrosu olduğunu düşünüyorum. Ama son haftalarda takım mesafesinin biraz açıldığını, yardımlaşmanın azaldığını gözlemliyorum. Biraz daha iyi yardımlaşan, enerjik, baskılı oynayan, fizik olarak iyi durumda bir Beşiktaş’ın bireysel olarak da bazı meziyetli oyuncularının iyi oynaması halinde Kadıköy’den kazanıp gelebileceğini düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER