Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9162853 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

@Necmi abi FFP işinin bir de denk bütçe boyutu var. UEFA ile anlaşmamızın sadece bonservis şartı kalkıyor. Önümüzdeki sezon da denk bütçe şartını sağlamamız gerekiyor. Allah göstermesin, bu yıl şampiyon olamaz ve USD 55 milyonu bulan gelirden mahrum kalırsak belki yine bonservissiz ve uygun transfer peşinde koşacağız. Allah'tan başkan tüccar adam... İstediğin kadar kağıt üzerinde başarılı ol, USD 400 milyon borçla gelir kalemin olmadıktan sonra burnunu dışarıya çıkaramazsın.

Ayrıca, mesele 3-5'e bakma iyisini al meselesi değil sadece, bize 2 net+1 opsiyon adam lazım: Stoper+Kanat+Net golcü. "3'e 5'e bakmadan" alacağımız adam için serbestse en az EUR 4-5 milyon, kontratlı ise en az EUR 6-7 milyon bonservis ödememiz gerek. Kaldıki yurtdışındaki algımız bayağı bozuldu, iyi oyuncuların çok ucuza geleceğini de düşünmüyorum. 2-3 pozisyona vereceğimiz değil EUR 10 milyon, EUR 5 milyon bile büyük para. Bu hesapları iyi yapmak lazım.

Herkes, başta Serhat, kulübümüz için en iyisini istiyor. Kaldı ki Serhat'ın, Tangaz'ın, mylife1903'ün eleştirileri genelde doğru noktalar. Ama bazen içinde bulunduğumuz şartları ıskalıyoruz gibi geliyor bana.
Yerli potansiyeli olan oyunculara yönelmek de mantıklı ama yaptığımız hamleler 3 tür ters tepiyor Kerim Frei, Aras, Oğuzhan Aydoğan. Mesela Cengiz Ünder'i biz alabilirdik bu sene eminim Olcay veya Kerim'den daha fazla katkı verirdi veya Aras Oğuzhan Aydoğan'da ısrarcı olmak gerekiyor madem Olcay Veli Kerim Frei gibilerini kaybettik diye bakıyorum ben.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

İşte abi Gabigol , Gökhan Töre , Brahimi bide dün sevilla lı stoper den bahsedilmişti . Ben topçuyu bilmiyorum ama bilenler iyi diyor , bu tip fırsatları yakalayıp eksik yanlarımızı yama yapmamız lazım..

İnsanları birazda tefirgin eden TS , Antalya , Adanaspor ve aklıma gelmeyen maçlarda skor olarak ve oyun olarak üstün durumdaylen 4 - 5 - 6 yapmamamız ve bu durum apaaçık forvet daha doğrusu son vuruş bitiriş kısmında sorun yaşadığımızı gösteriyor..

Abobubakar ı severim ama Şampiyonluğa giden takımın forveti bitirecek olay bu kadar basit.

* Bu arada Aynen abi sivas aşırı soğuk Türkiye ' nin en soğuk şehri olabilir.

topu kutuya indirecek oyunculara ihtiyacımız olduğu ortada saydığın maçlar ve ilave olarak rize de bitirici oyuncu sıkıntımız olmasa şuan attığımız gol adeti 10+ fazla olurdu ama belki de olmadığı iyi oldu çünkü aksaklıkları görmemize engel olabilirdi. bizim bitirici noksanlığımız kadar pozisyon hazırlayıcı noksanlığımız da var. kolay maçlarda yeterince pozisyona girip atamıyoruz ama zor maçlarda pozisyon sayımız biraz düşük kalıyor, bu da yaratıcı adam eksilten kutuya giren kanat ve orta saha eksikliğimizden kaynaklanıyor.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mylife1903

gel buraya  :D

off yaa hemen pes ettin şöyle dişli bir tartışmacı kalmadı bi ara @tuncaboylu mücadele ediyordu ama o da balıkhapı stoklarını tüketip inzivaya çekildi  :bandit:
Abi @tuncaboylu olsaydk simdiye hesaplamisti devre arasina kac paramiz kaldigini. Arastirmaci kisigine hayranim

Çevrimdışı ONUR KOLCU

topu kutuya indirecek oyunculara ihtiyacımız olduğu ortada saydığın maçlar ve ilave olarak rize de bitirici oyuncu sıkıntımız olmasa şuan attığımız gol adeti 10+ fazla olurdu ama belki de olmadığı iyi oldu çünkü aksaklıkları görmemize engel olabilirdi. bizim bitirici noksanlığımız kadar pozisyon hazırlayıcı noksanlığımız da var. kolay maçlarda yeterince pozisyona girip atamıyoruz ama zor maçlarda pozisyon sayımız biraz düşük kalıyor, bu da yaratıcı adam eksilten kutuya giren kanat ve orta saha eksikliğimizden kaynaklanıyor.

Oğuzhan ve Tolgay hücum varyasyonlarını düzenlemede sorun yaşıyor beceremiyorlar , devre arası olmazda önümüzdeki sezon 10 numara pozisyonuna oyuncu şart oğuzhanı isteyen falanda varsa 15 - 20 civarı veriyosalar dk düşünmeden gönderebilirler bence.

Talisca skor üretme konusunda yükün çoğunu alıyordu pozisyonsuz gibi oynuyordu ama müthiş skor katkısı veriyordu ve şut tehdidi vardı bence Talisca önemli bi silah.

Çevrimdışı tangaz

@Necmi abi FFP işinin bir de denk bütçe boyutu var. UEFA ile anlaşmamızın sadece bonservis şartı kalkıyor. Önümüzdeki sezon da denk bütçe şartını sağlamamız gerekiyor. Allah göstermesin, bu yıl şampiyon olamaz ve USD 55 milyonu bulan gelirden mahrum kalırsak belki yine bonservissiz ve uygun transfer peşinde koşacağız. Allah'tan başkan tüccar adam... İstediğin kadar kağıt üzerinde başarılı ol, USD 400 milyon borçla gelir kalemin olmadıktan sonra burnunu dışarıya çıkaramazsın.

Ayrıca, mesele 3-5'e bakma iyisini al meselesi değil sadece, bize 2 net+1 opsiyon adam lazım: Stoper+Kanat+Net golcü. "3'e 5'e bakmadan" alacağımız adam için serbestse en az EUR 4-5 milyon, kontratlı ise en az EUR 6-7 milyon bonservis ödememiz gerek. Kaldıki yurtdışındaki algımız bayağı bozuldu, iyi oyuncuların çok ucuza geleceğini de düşünmüyorum. 2-3 pozisyona vereceğimiz değil EUR 10 milyon, EUR 5 milyon bile büyük para. Bu hesapları iyi yapmak lazım.

Herkes, başta Serhat, kulübümüz için en iyisini istiyor. Kaldı ki Serhat'ın, Tangaz'ın, mylife1903'ün eleştirileri genelde doğru noktalar. Ama bazen içinde bulunduğumuz şartları ıskalıyoruz gibi geliyor bana.

aslında birşeyi ıskaladığımız yok ben sıksık yaz dönemi olayları gomez+sosa ihanetleri transferin zor bir döneme denk geldiğini dillendirdim. ama ıskalanan şey bu değil aslında sadece menajerlere endeksli bir transfer coğrafyası oluşumuzla alakalı. şimdi gökhan keskin sayısız maç izliyor gidip birini mi keşfediyor??? menajerin verdiği ismin son halini mi izliyor??? bence ikincisi. geçen önerdiğim kanat forvet vardı bruggede oynayan kolombiyalı izquierdo adamlar gidip 3e almış şimdi satsalar 10 lira. benim eleştirdiğim nokta bu aslında...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

Sen mi pislestin allaala @tangaz reis ne diyo bu @sametbagan gozum gormuyor diyor. Tartismaya bilen girmemisti cocuk.
Alinmis neden alinmissa.

Yahu @sametbagan neden alindin guzel kardesim. Biz nesemizi bulmaliyiz burda disarida hayat acimasiz besiktas disinda

@mylife1903 dostum walla ben de @sametbagan ın alındığını hiç farkedemedim öyle alınacak bir muhabbet de dönmedi tatlı tatlı atıştık azık sonra istatistik kasamadı onları da bana yaptırmaya kalkıştı neyseki içimizde kefenimiz vardı kalkışmaya şeyedebildik, yani karşı koyabildik.

Çevrimdışı sametbagan

Eyvallah gerçekten hayat acımasız
Pes ettiğim falan da yok buralardayım.Sadece gelişmeleri takip ediyorum
Bu sizin gömücü olduğunuz gerçeğini de değiştirmiyor  ve buraya çok renk katıyor
Herkes aynı fikirde olursa katiyen olmaz.Allah siz üç gömücüleri başımızdan eksik etmesin @mylife1903  @tangaz @Serhat Akkaya

Çevrimdışı mylife1903

@mylife1903 dostum walla ben de @sametbagan ın alındığını hiç farkedemedim öyle alınacak bir muhabbet de dönmedi tatlı tatlı atıştık azık sonra istatistik kasamadı onları da bana yaptırmaya kalkıştı neyseki içimizde kefenimiz vardı kalkışmaya şeyedebildik, yani karşı koyabildik.
Iyi mudur olur abi ondan. Ihaleyi direkt sana cakiyordu ahaha genel mudure denk gelince olmadi tabii

Çevrimdışı panic13

aslında birşeyi ıskaladığımız yok ben sıksık yaz dönemi olayları gomez+sosa ihanetleri transferin zor bir döneme denk geldiğini dillendirdim. ama ıskalanan şey bu değil aslında sadece menajerlere endeksli bir transfer coğrafyası oluşumuzla alakalı. şimdi gökhan keskin sayısız maç izliyor gidip birini mi keşfediyor??? menajerin verdiği ismin son halini mi izliyor??? bence ikincisi. geçen önerdiğim kanat forvet vardı bruggede oynayan kolombiyalı izquierdo adamlar gidip 3e almış şimdi satsalar 10 lira. benim eleştirdiğim nokta bu aslında...

Ben o cümleyi genel anlamda söylemiştim, sadece transfer anlamında değil. Kaldı ki kendi adıma gökhan İnler ve Abubakar transferlerini de çok eleştirdim, çünkü elimizde Önder Özen'in listesinden başka bir liste yoktu (ki onun da ne kada verimli odluğu tartışılır) ve biz trasnferin son 10 günü resmen menajerlerin avucundaydık. Burada hemfikiriz.

Geleceği parlak oyunculara gelince, istediğin kadar öner veya izle, dediğin o oyuncular buraya Avrupa'daki paralara gelmiyor, gelmeyecek. İlk elek Barcelona, City, Dortmund, Schalke, Chealse vb kulüpler. Adamların hem ekonomik gücü hem düzeni var. City buradan Enes'i alıyor ve yetiştiriyor.

İkinci elek Valencia, Udinesse, Hamburg, Sevilla, Andarlet, Brüj vb kulüpler. Onlar zaten a klas takımların takip ettiği oyunculardan arta kalanların tamamına çöküyorlar. Bu iş için mesai, para ve zaman harcıyorlar. Kaldı ki, b klas havuzundaki oyuncuların neredeyse tamamı kendini gösterip parayı vurmak için bu kulüplere gidiyorlar, biz gelmiyorlar. Bize gelmeleri için benim bir önceki gönderimde yazdığım gibi daha fazla bonservis ve para ödememiz gerekiyor. Son 3 yılda ucuza yapıp verim aldığımız transferlerin tamamına bak istersen; Gomez, Sosa, Töre, Adriano, Atiba, PEdro, Beck, Marselo (elimizde patlayan Boyko'yu falan yazmıyorum). Hepsinin ortak noktasını görüyoruz.

Bu işin bir de sistem boyutu var, diyelim bir mucize oldu senin tavsiye ettiği gibi bir adam bulduk, diyelim tüm büyük takımların gözünden kaçtı, diyelim bize gelmeyi de kabul etti. bunlar için sıralı mucize lazım bu arada. O adamı buraya getirmek için en az EUR 5 milyon bonservis ve EUR 2 milyon maaş lazım. Son 5 yılda Tr'de parlayıp yurtdışında da aynı formunu sürdürüp A veya B klasman bir takımda oynayan bir tane yabancı, genç ve potansiyelli adam var mı? Ben şu an hatırlayamadım. Varsa da 3'ü geçmez. Bu arada 5 yılda memlekete 200'e yakın yabanı oyuncu gelip gitmiştir sanırım. Net bir şekilde bize gelen adam harcanıyor.

Bu işler maalesef gerçek hayatta böyle yürümüyor dostum @tangaz . Yoksa dediklerinde haklısın, sadece kağıt/klavye üzerinde.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı sametbagan

Önce Chapecoense uçağı düştü, sonra Kweuke'nin eşi kaza geçirip bebeklerini kaybetmiş...Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın
Gerçekten hayat çooook acımasız @mylife1903

Çevrimdışı tangaz

Oğuzhan ve Tolgay hücum varyasyonlarını düzenlemede sorun yaşıyor beceremiyorlar , devre arası olmazda önümüzdeki sezon 10 numara pozisyonuna oyuncu şart oğuzhanı isteyen falanda varsa 15 - 20 civarı veriyosalar dk düşünmeden gönderebilirler bence.

Talisca skor üretme konusunda yükün çoğunu alıyordu pozisyonsuz gibi oynuyordu ama müthiş skor katkısı veriyordu ve şut tehdidi vardı bence Talisca önemli bi silah.

ben ozzieyi 10+ veren herkese satarım...

Çevrimdışı tangaz

bence ikinci elek kategorisindeki takımlar arasına kendimizi atabiliriz. bu kategoride nihayetinde 10-20-30 takım varsa oyuncu sayısı bu rakamın kat ve kat fazlası. kolombiyalı olanını sen alamazsın bruj alır sende gider portorikoluyu kaparsın havuz geniş ama biz havuzun derin tarafında yüzmeyi denemiyoruz belimizde can simidi ile 40 cm.lik çocuk havuzunda yüzüyoruz @panic13

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Dortmund poliktasını burada alıntılayınca eleştirilmiştim ama bizim çaremiz bu olmalı bir yandan lige ambargo koyarken öbür tarafta takıma her sene 1 er 2 şer genç ve potansiyeli yüksek oyuncu koymalı(en kötü ihtimal 2 senede bir) şu an bu takımda 1 tane bile potansiyeli yüksek oyuncu yok(Oğuzhan Özyakup demesin kimse o çoktan bir üst seviyeye çıktı bence) 2-3 sene sonra parlayabilecek şu aşamada başarı şartken bunu anlamlı karşılayabilirim ama 1 tane bile gelecek vaad eden adam olmaması takımda ve kulübede Beşiktaş'ın ayıbıdır.

Akşam ki maçta genç olarak sahaya çıkabilecek adamlar aşağı yukarı şunlar olacak, scouting ekibinin veya altyapı ekibinin çok daha iyi işler çıkarması gerekiyor. BAşakşehir 18 yaşındaki adamla ligde zirveye oynayarken 2 kanat adamı kulübede oturan ve forvetini sağ açıkta oynatan biz niye oynayamayalım?

Utku (19 yaşında)
Eslem (18 yaşında)
Kerim Frei (23 yaşında)
Oğuzhan Aydoğan (21 yaşında)

Belki Muhammed Enes ve Hamza
[ Son Düzenleme: 29 Kasım 2016, 13:37:33 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Dortmund poliktasını burada alıntılayınca eleştirilmiştim ama bizim çaremiz bu olmalı bir yandan lige ambargo koyarken öbür tarafta takıma her sene 1 er 2 şer genç ve potansiyeli yüksek oyuncu koymalı(en kötü ihtimal 2 senede bir) şu an bu takımda 1 tane bile potansiyeli yüksek oyuncu yok(Oğuzhan Özyakup demesin kimse o çoktan bir üst seviyeye çıktı bence) 2-3 sene sonra parlayabilecek şu aşamada başarı şartken bunu anlamlı karşılayabilirim ama 1 tane bile gelecek vaad eden adam olmaması takımda ve kulübede Beşiktaş'ın ayıbıdır.

Akşam ki maçta genç olarak sahaya çıkabilecek adamlar aşağı yukarı şunlar olacak, scouting ekibinin veya altyapı ekibinin çok daha iyi işler çıkarması gerekiyor. BAşakşehir 18 yaşındaki adamla ligde zirveye oynayarken 2 kanat adamı kulübede oturan ve forvetini sağ açıkta oynatan biz niye oynayamayalım?

Utku (19 yaşında)
Eslem (18 yaşında)
Kerim Frei (23 yaşında)

Tabi burada yıllardır eleştirdiğim menajer ve ona bağlı götürü sistemi oldukça bu söylediklerimi yapmak cidden zor yukarıda Panic yazmış çoğu şeyi ama işin alt tarafını çok irdelemeden bizim önümüze yıllardır atılan ve sunulan yeme atlamış farkında olmadan..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı atalay

Chapecoense, Copa Sudamericana'da final oynayacaktı. Kulüp tarihlerinin en büyük maçlarıydı. Ölümler dışında bir kulüp için büyük trajedi. Força Chape...

Çevrimdışı panic13

bence ikinci elek kategorisindeki takımlar arasına kendimizi atabiliriz. bu kategoride nihayetinde 10-20-30 takım varsa oyuncu sayısı bu rakamın kat ve kat fazlası. kolombiyalı olanını sen alamazsın bruj alır sende gider portorikoluyu kaparsın havuz geniş ama biz havuzun derin tarafında yüzmeyi denemiyoruz belimizde can simidi ile 40 cm.lik çocuk havuzunda yüzüyoruz @panic13

Haklısın tabii, hatta bence güney amerika'yı falan da boş vermek lazım. Portekiz ve İspanyol takımları orayı sömürüyor. Bizim Gürcistan, Azerbaycan, Kuzey Irak, Iran vb alanlara açılmamız lazım. Orada bu işler hem ucuz hem de biz orada kıymetliyiz. Biz, oranın City, Barcelona, Liverpool'uyuz.

Daha önce de yazmıştım, 3 net önerim var;

1)Almanya, Hollanda, Belçika'daki gözden düşmüş, geleceği yere gelmiş ama Türkiye için potansiyelli, altyapıda en az 20-30 defa milli olmuş gurbetçiler (bknz: Cenk, Olcay, Tolgay, Tolga ciğerci vb..)

2) Yine Almanya, Hollanda, Belçika gibi baş altı ama mücadele gücü yüksek liglerin takımlarında 27-28 yaşlarına gelmiş, milli takımlarında 5-10 defa milli olmuş, iyi ama saydığım liglerde kalırsa EUR 1 milyondan fazla kontrata imza atamayacak adamları EUR 1,5 milyon falan teklif edip getirmek (bknz: Beck, Marcelo, Melo, Sosa vb...)

3) scouting işlemlerinde tğm dünyanın göz önüne aldığı pazarları boş verip kendi pazarımızı yaratmak. Orta asya, kafkaslar, Kuzey Afrika, Kuzey ortadoğu vb... Orta Avrupa'da zaten milyonlarca Türk futbolcu var, illaki bize düşüyor işe yararları

Çevrimdışı OrhanAker

Utku (19 yaşında)
Eslem (18 yaşında)
Kerim Frei (23 yaşında)

küçük ozi ve sedatın kanatta oynamasını bu yüzden çok istiyorum şuanki formsuzluklar böyle oyuncular için fırsattır en azından denemek lazım.
Ama ezber bozmuyoruz akşam kerim ve olcayı seyrederiz.

Çevrimdışı tangaz

Utku (19 yaşında)
Eslem (18 yaşında)
Kerim Frei (23 yaşında)

scouting işini seneye ffp bitmişken coşturacak adımlar atmalıyız bir şekilde, şuan portonun kirada 25 tane oyuncusu var.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

ben ozzieyi 10+ veren herkese satarım...

Abi öldürme o kadar da :)

Kalede fazla Risk almayan fabri ..

sağ bek , Formda ve güçlü bi gökhan gönül , Stoper Marcelo , sol stoper , Hızlı , güçlü hava topu hakimiyeti olan ayakları iyi birisi,,, Sol bek , Sağlığına kavuşmuş caner ve Adriano..

Ateş gibi takım kurdum.. bu arada FM oynamadım hayatımda hiç orda git kadro kur diyenler olabilir :)
Sol kanat , Dribbling ve adam eksiltme özelliği olan gol ve asist katkısı veren sol kanat , sağ kanat Quaresma.

Ortasaha , Atiba .. yanına top kullanma becerisi yüksek kutu ve çevresine geldiğinde de iş yapabilecek sert bi oyuncu ( örn: Ünal Karaman)  Ortsaha Ofans .. Top tekniği yüksek uzaktan şut kabiliyeti olan ve oyun görüşü yüksek 1,82 boylarında güçlü bi oyuncu..

Forvet ... Hem Fizik gücü olan hemde son vuruş ve gerektiği zaman adam  eksiltme meziyetleri olan bi oyuncu Tercihen afrikalı olmayan siyahi olabilir ama fransız , belçika hollanda vatandaşı olmalı..
[ Son Düzenleme: 29 Kasım 2016, 13:49:14 ONUR KOLCU ]

Çevrimdışı mylife1903

Haklısın tabii, hatta bence güney amerika'yı falan da boş vermek lazım. Portekiz ve İspanyol takımları orayı sömürüyor. Bizim Gürcistan, Azerbaycan, Kuzey Irak, Iran vb alanlara açılmamız lazım. Orada bu işler hem ucuz hem de biz orada kıymetliyiz. Biz, oranın City, Barcelona, Liverpool'uyuz.

Daha önce de yazmıştım, 3 net önerim var;

1)Almanya, Hollanda, Belçika'daki gözden düşmüş, geleceği yere gelmiş ama Türkiye için potansiyelli, altyapıda en az 20-30 defa milli olmuş gurbetçiler (bknz: Cenk, Olcay, Tolgay, Tolga ciğerci vb..)

2) Yine Almanya, Hollanda, Belçika gibi baş altı ama mücadele gücü yüksek liglerin takımlarında 27-28 yaşlarına gelmiş, milli takımlarında 5-10 defa milli olmuş, iyi ama saydığım liglerde kalırsa EUR 1 milyondan fazla kontrata imza atamayacak adamları EUR 1,5 milyon falan teklif edip getirmek (bknz: Beck, Marcelo, Melo, Sosa vb...)

3) scouting işlemlerinde tğm dünyanın göz önüne aldığı pazarları boş verip kendi pazarımızı yaratmak. Orta asya, kafkaslar, Kuzey Afrika, Kuzey ortadoğu vb... Orta Avrupa'da zaten milyonlarca Türk futbolcu var, illaki bize düşüyor işe yararları
OyuncularinA iyi gozle bakmadigimiz kuzey afrikada olabilir. Ama ben uyum sorunu cekmeyecek sirp,bulgar,romanya ve yunanistan pazarini tercih ederim.
Ermenistan olur bu afedersin ermeni futbolcular gayet de basarililar. Aras bizim kerim freiden daha iyi turkce konusuyor yahu.

Benim samaras ne yapiyor acaba. Abu stoperleri yipratiyor diyoruz da samaras olsa odunsuz dover

Çevrimdışı panic13

Tabi burada yıllardır eleştirdiğim menajer ve ona bağlı götürü sistemi oldukça bu söylediklerimi yapmak cidden zor yukarıda Panic yazmış çoğu şeyi ama işin alt tarafını çok irdelemeden bizim önümüze yıllardır atılan ve sunulan yeme atlamış farkında olmadan..

Abi fayda/maliyet diye bir durum var. Çok basit bir soru: "Sen bana ne vaad ediyorsun?"

dortmund örneğinden gidelim; proje var, sistem var, marka var, ar-ge var, başarı var.

Beşiktaş (özelinde tüm Türk takımları): proje yok, sistem yok, marka şöyle böyle, ar-ge yok. Başarı zaman zaman tesadüfen.

Daha adamın rakibi bile değilsin ki? Kaldı ki özgün sistemi yaratmayı geçtim, zaten o bizde mümkün değil. Kopyalamak bile büyük iş. Al işte Çin, Güney Kore, Singapur... Doğrudan gelişkin medeniyetlerden ilmi-bilimi-vizyonu kopyaladılar ve başarılı oldular. Biz onu bile beceremiyoruz.

Çevrimdışı sametbagan

Türkiyede futbocuya yatırım işini becerecek yegane kulüp biziz.Geçmişte de bunu birçok örneği var.Fakat bu gençleri izleyip getirecek insanın bilgi ve donanımı Şenol Güneş

Serpil Hamdi Tüzün Gündüdüz Tekin Onay sevyesinde olmalıdır ki onlara güvenesin şubeyi teslim edesin.Yoksa Yasin Sülün Gökhan Keskin ve Özellikle Futbolun içinden gelmemiş

Metin Albayrak ve maalesef ki Başkanımızın izlemesi ve takip etmesiyle olacak işler değil.Bunlarla 10 senede 1 oyuncu ya çıkar ya çıkmaz maalesef

Çevrimdışı tuncaboylu

Napoli deplasmanında iyimi oynadık koyduk cebimize 3 puanı geldik fener napoliden dahamı güçlü napolinin yanında fenere takım bile denmez. Sorun fener değil bizim oyuncular artık şu fobiyi yenmeli
avrupada her takıma karşı kafa kafaya oynuyorsan burdada derbilerde oynayacaksın
ama zihniyet önce taraftarın kafasında değişmeli bakın renkli forumlarına 3 atarız 5 atarız Beşiktaş leş takım
bizim oyuncular şöyle kaliteli böyle üstün bir takımız diye konuşurken birde bizim forumlara bakın
eldeki oyuncular gömülür takım yerden yere vurulur.
en basit örneği Benfica maçı taraftar inanırsa 3-0 danda oyun döner. o nedenle önce taraftarın inanması
takımına güvenmesi gerekiyor.
takımına oyuncuna inanırsan takımın gücünüde iki katına çıkarırsın yıllardır renklilerin maniplasyonuyla sürekli
ezik bir taraftar güruhu ortaya çıkartıldı sürekli algılarla bunu beslediler.
biz kaybederiz diyen biri zaten baştan kaybetmişdir. kendi oyuncumuzada kazanabileceği inancı vermiyoruzki.
psikolojik üstünlük önce taraftar inancından başlar.

Boşverin şu algı muhabbetini, futbol sahada oynanır.

Sene başında Galatasaray'ı şişirdiler de şişirdiler.

Eren Lewandowski oldu, Bruma'yı Messi yaptılar, Aspor'da Galatasaray yorumlarken takımın adını söylemedikleri zaman Barcelona'dan bahsettiklerini zannediyorduk.

Şimdi her şey ortada.

Aynısı Fenerbahçe için de geçerli, futbol tarihine geçecek bir yüzdeyle oynuyorlar 3 haftadır, millet de bunları bir şey sanmaya başladı.

Çevrimdışı mylife1903

Türkiyede futbocuya yatırım işini becerecek yegane kulüp biziz.Geçmişte de bunu birçok örneği var.Fakat bu gençleri izleyip getirecek insanın bilgi ve donanımı Şenol Güneş

Serpil Hamdi Tüzün Gündüdüz Tekin Onay sevyesinde olmalıdır ki onlara güvenesin şubeyi teslim edesin.Yoksa Yasin Sülün Gökhan Keskin ve Özellikle Futbolun içinden gelmemiş

Metin Albayrak ve maalesef ki Başkanımızın izlemesi ve takip etmesiyle olacak işler değil.Bunlarla 10 senede 1 oyuncu ya çıkar ya çıkmaz maalesef
Gomeyim mi sef skatimiz metin albayraki ha gomeyim mi

Etiketler: