aslında birşeyi ıskaladığımız yok ben sıksık yaz dönemi olayları gomez+sosa ihanetleri transferin zor bir döneme denk geldiğini dillendirdim. ama ıskalanan şey bu değil aslında sadece menajerlere endeksli bir transfer coğrafyası oluşumuzla alakalı. şimdi gökhan keskin sayısız maç izliyor gidip birini mi keşfediyor??? menajerin verdiği ismin son halini mi izliyor??? bence ikincisi. geçen önerdiğim kanat forvet vardı bruggede oynayan kolombiyalı izquierdo adamlar gidip 3e almış şimdi satsalar 10 lira. benim eleştirdiğim nokta bu aslında...
Ben o cümleyi genel anlamda söylemiştim, sadece transfer anlamında değil. Kaldı ki kendi adıma gökhan İnler ve Abubakar transferlerini de çok eleştirdim, çünkü elimizde Önder Özen'in listesinden başka bir liste yoktu (ki onun da ne kada verimli odluğu tartışılır) ve biz trasnferin son 10 günü resmen menajerlerin avucundaydık. Burada hemfikiriz.
Geleceği parlak oyunculara gelince, istediğin kadar öner veya izle, dediğin o oyuncular buraya Avrupa'daki paralara gelmiyor, gelmeyecek. İlk elek Barcelona, City, Dortmund, Schalke, Chealse vb kulüpler. Adamların hem ekonomik gücü hem düzeni var. City buradan Enes'i alıyor ve yetiştiriyor.
İkinci elek Valencia, Udinesse, Hamburg, Sevilla, Andarlet, Brüj vb kulüpler. Onlar zaten a klas takımların takip ettiği oyunculardan arta kalanların tamamına çöküyorlar. Bu iş için mesai, para ve zaman harcıyorlar. Kaldı ki, b klas havuzundaki oyuncuların neredeyse tamamı kendini gösterip parayı vurmak için bu kulüplere gidiyorlar, biz gelmiyorlar. Bize gelmeleri için benim bir önceki gönderimde yazdığım gibi daha fazla bonservis ve para ödememiz gerekiyor. Son 3 yılda ucuza yapıp verim aldığımız transferlerin tamamına bak istersen; Gomez, Sosa, Töre, Adriano, Atiba, PEdro, Beck, Marselo (elimizde patlayan Boyko'yu falan yazmıyorum). Hepsinin ortak noktasını görüyoruz.
Bu işin bir de sistem boyutu var, diyelim bir mucize oldu senin tavsiye ettiği gibi bir adam bulduk, diyelim tüm büyük takımların gözünden kaçtı, diyelim bize gelmeyi de kabul etti. bunlar için sıralı mucize lazım bu arada. O adamı buraya getirmek için en az EUR 5 milyon bonservis ve EUR 2 milyon maaş lazım. Son 5 yılda Tr'de parlayıp yurtdışında da aynı formunu sürdürüp A veya B klasman bir takımda oynayan bir tane yabancı, genç ve potansiyelli adam var mı? Ben şu an hatırlayamadım. Varsa da 3'ü geçmez. Bu arada 5 yılda memlekete 200'e yakın yabanı oyuncu gelip gitmiştir sanırım. Net bir şekilde bize gelen adam harcanıyor.
Bu işler maalesef gerçek hayatta böyle yürümüyor dostum
@tangaz . Yoksa dediklerinde haklısın, sadece kağıt/klavye üzerinde.