Zenci Türkçe'de ırkçı bir kelime değildir, zenc kökü Farsça siyahtan geliyordu okuduğum kadarıyla. Küfürlü, aşağılayıcı kelimelerle birlikte kullanılmadığı sürece de herhangi bir ırkçı anlam taşımıyor dilimizde. Zenci kelimesinin kötü anlama geldiğini düşünmek tamamen algı ile alakalı abi.
Cok degisik yere gitmis konu. N* kelimesinin karsiligina turkcede zenci yazarsan irkci kelimenin tam karsiligi olur. Ha bazi mallar disinda ten rengi irkcisi gormedim ben turklerde. Yurtdisinda pis bir sekilde irkcilik yapiliyor hala bu insanlara, muslumanlara da ayni sekilde.
Rusca daha da ilginc. Negr derler butun afrikalilara. Okulda oyle ogrettiler, denir. Cinde cinliler, israilde yahudiler, afrikada zenciler yasiyor gibi
Simdi fbnin iki tane gerizekali taraftari vardi negro biskuvi alip poz veren. Simdi o iki salak kadinsi irkci mi olacak yooo beyinsiz ve kalitesiz olacak. Ayni fbnin muz sallayan taraftari gibi, karakterimizde yok bizim ten rengi irkciligi.
Ebuye vardi gsde (Küfür Yasak) terbiyesiz maymunluk yapti macti simdi ten renginden tepki gostermedik ki biz ona maymunluk yaptigi icin tepki gosterdir. Aksama basaksehir maci var, basaksehirin turk oyunculari da maymunluk yapabilirler, ayni tepkiyi ona da veririz. Simdi basaksehirin beyaz oyuncusu ile gsnin zenci oyuncusuna farkli tepkiler verirsek bu irkcilik olur, olabilir, olacaktir.
Ha bu ten rengi irkciligi diye neden uzerine basiyorum cunku turkiyede irkcilik kavrami altinda dunyada yapilan o igrenc ayrimciliklarin hepsi kokuna kadar yapilir. Evet turkiyede herkes irkcidan beter ayrimcidir. Ten renginden dolayi insanlari asagilamayiz, hatta arap arap diye kucuk cocuklar sempatiyle pesinden kosar.
Ama ihaleyi topragimiza, partilimize veririz, askerde bile topragin gelirse yemek verirken kepceyi bol tutarsin, hakim ve savcilarin hali meydanda, iktidarin hali meydanda ve utanarak soyluyorum ki turkiyede irkcilik vardir.