Güntekin Onay'dan sert açıklama! "Bu seviyesizlik gazetecilik mi?"
Ntvspor'un sevilen isimlerinden Güntekin Onay, Beşiktaş gündemini HABER1903'e değerlendirdi.
İşte Onay'ın HABER1903'e yaptığı açıklamalar:
-BU SEVİYESİZLİK GAZETECİLİK Mİ?-
“Üstüne basa basa net bir şekilde söylüyorum. Kesinlikle ve kesinlikle basın özgürlüğünden yana bir insanım. Yasaklara karşıyım. Gazetecilikte sansüre kesinlikle karşıyım. Türkiye’de gazetecilerin hapis yattığı, sansür ve baskı uygulandığı bir ülkede yaşıyoruz. Maalesef işin gerçeği bu. Dünyada gazetecilerin en çok hapse atıldığı ülkelerden bir tanesi burası. Ama saygısızlık, etik dışı haberler, densizlik, seviyesizlik, bunlar gazetecilik değil. Haber alma özgürlüğü, basın özgürlüğü başka bir şey, seviyesizlik başka bir şey, provokasyon başka bir şey. 25 senelik gazeteci olarak söylüyorum. Hayatımda hiç kimseye densizlik, saygısızlık yapmadım. Hiç kimsenin kişilik haklarına veya kurumsal kişiliğine saygısızlık yapmadım… Bir gün yanlış yapmışızdır, yanlış görmüşüzdür belki, bunlar olabilir. Ama arkadaşlar bu seviyesizlik gazetecilik mi? Koskoca kulübün emeğiyle başarısına karşın bu cüreti nereden alıyorlar? Bu gazetecilik değil. Arkadaşlar hatalarını biliyor. Bildiğim kadarıyla başkanı da arayıp özür dilemişler. Başkanı arayıp özür dileyenler de çıkıp “biz arkasındayız” falan demesinler. Olayı da daha fazla büyütmeye gerek yok. Gazetecilik ve televizyonculuk belli ilkelere dayanan, sorumluluk isteyen bir meslektir. Maksadını aşan, esprili olduğunu düşündükleri bir manşet atmışlar. Daha da fazla tartışmaya gerek yok. Ülke zor günlerden geçiyor. Bunu büyük bir mesele gibi algılamayalım. Çözüm odaklı ve uzlaşmacı olmaya gayret edelim. Bu konuda da herkes üstüne düşeni yapmalı.” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER