Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9162725 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimiçi Necmi

Beşiktaş'ı ve ülke futbolunu tümden yukarı çekelim derken; herkes eldeki belli bir seviyenin üstünde olan tek takımı aşağı çekmenin, diğerleriyle eşitlemenin derdinde. Çünkü bu toprakların altın kuralı bu!
dengeler kopar çünkü  :D
şu anda renklilerin bizim seviyeye gelmesi mümkün değil önlerinde minimum 3 yıl var
peki 3 yıl sonra Beşiktaş nerde olacak
işte bu nedenle indirmeye uğraşıyorlar. Beşiktaş onlar gibi değil birkez silkelendimi
yakalanması çok zor bir takım sahada yakalayamazlar o nedenle dış mihrakları devreye sokmak zorundalar.
bu bile aslında zor. eskiden bir iki kez başardılar çünkü bizim ekonomik gücümüz yoktu şimdi durum
çok değişti. Artık dişe diş bir Beşiktaş var. Buda onların dış etkenlerinide etkisiz kılacak şekilde ilerliyor
ya şimdi yada bir daha asla gibi görüyorlar. Daha dur lig ilerledikçe neler göreceğiz sen duymuşsundurda direk yaşamamışsındır
bu renkliler kol kola girer bütün aralarındaki çelişkiyi unutur. Bizi durdurmak için birbirlerine şampiyonluk bile ikram ederler.
Artık kırılacak bir yapımız yok. şu anda herşey çok farklı şu anda yapılacak saldırılarında önceden önlemini alıyor yönetim.
şimdi renklilerin tek başlarına başedebilecekleri Beşiktaş yok birleşecekler. Genede zor devlet kanadındanda destek göremiyorlar.
Ne olursa olsun federasyonun başında bir Beşiktaşlı var açık bir tff saldırısıda yapamazlar.
şu iki senede bu ülkede çok şey değişti. değişmeyen renkliler ve basındaki kuyrukları. Onlarda değişecek mecburlar. şimdi hala
eskisi gibi olduğunu düşünüyorlar ama değil. Neymiş renklilerin olmadığı bir naklen yayın ihalesi satmazmış peki bundan devlete ne
devletin derdi şu anda bu değilki. Buda şu anda renkli propagandası. şimdi hiç bir şey yapamıyorlar sadece konuşuyorlar
ellerinde yapacak bir güç kalmadı. zaten öyle bir güçleri olsaydı geçen sene 70 M harcayıp şampiyonluğu bize kaptırmazlardı.
Bedelini ağır ödediler.

Çevrimdışı cursedofdragon

2002-2003 sezonunda rakipleri eze eze şampiyon olmuştuk. 2003-2004 sezonuna öyle havalı başlamıştık ki Beşiktaşın bileği bükülmüyor karşısında rakipler duramiyordu.
14 yaşında küçük bir çocuktum. Ve şampiyonluk duygusunu bir kez daha yaşamanın hayallerini kuruyordum. Yenilmezlik serisi devam ediyordu rüya gibiydi. Kendi kendime söyle diyordum...
Evet bitti. Biz kazandık...
Fark yanlış hatirlamiyorsam 11 di Fenerin bir maçı tekrar edildi. Ali Aydın 2 sarı gösterdi Rizeli bir oyuncuya ama kırmızı kart çıkmadı...
Tekrar maçını Fener kazandı falan...
Sonra İnönü'de Samsun maçı geldi...
Hava böyle buz gibi. Beşiktaşın 8-9 yıllık karanlığa gömüldüğü o gün sabah sıradan bir lig maçı olacağını düşünerek uyandım...
Ama hicbirsey sıradan değildi. Kırmızı kartlar birer birer çıkıyordu. Bir noktadan sonra oyuncularimiz kendini artırıp maçı hükmen bitirmeye çalıştı. Tam 5 kez eli kırmızı kart için cebine gitti. Hayallerimi yıkan sarı formali o adamın adı Cem papilaydi...
Sonra ne mi oldu...
Sonrası karanlık...
10 yıla yakın sürecek büyük zifiri bir karanlık
Kaybettik...
Şampiyonluğu...
Serdar Bilgiliyi...
Lucescuyu...
Herkesi
Herşeyi...
Sonra Demirören başkanlık seçiminde Fikret Ormanı alt edip başkan oldu...
Sonrası...
Sonrasını biliyorsunuz işte...
Bu sezon 2003-2004 ün kopyası olmayacak
Saflari sıkı tutun...

Alıntıdır...

dengeler kopar çünkü  :D
şu anda renklilerin bizim seviyeye gelmesi mümkün değil önlerinde minimum 3 yıl var
peki 3 yıl sonra Beşiktaş nerde olacak
işte bu nedenle indirmeye uğraşıyorlar. Beşiktaş onlar gibi değil birkez silkelendimi
yakalanması çok zor bir takım sahada yakalayamazlar o nedenle dış mihrakları devreye sokmak zorundalar.
bu bile aslında zor. eskiden bir iki kez başardılar çünkü bizim ekonomik gücümüz yoktu şimdi durum
çok değişti. Artık dişe diş bir Beşiktaş var. Buda onların dış etkenlerinide etkisiz kılacak şekilde ilerliyor
ya şimdi yada bir daha asla gibi görüyorlar. Daha dur lig ilerledikçe neler göreceğiz sen duymuşsundurda direk yaşamamışsındır
bu renkliler kol kola girer bütün aralarındaki çelişkiyi unutur. Bizi durdurmak için birbirlerine şampiyonluk bile ikram ederler.
Artık kırılacak bir yapımız yok. şu anda herşey çok farklı şu anda yapılacak saldırılarında önceden önlemini alıyor yönetim.
şimdi renklilerin tek başlarına başedebilecekleri Beşiktaş yok birleşecekler. Genede zor devlet kanadındanda destek göremiyorlar.
Ne olursa olsun federasyonun başında bir Beşiktaşlı var açık bir tff saldırısıda yapamazlar.
şu iki senede bu ülkede çok şey değişti. değişmeyen renkliler ve basındaki kuyrukları. Onlarda değişecek mecburlar. şimdi hala
eskisi gibi olduğunu düşünüyorlar ama değil. Neymiş renklilerin olmadığı bir naklen yayın ihalesi satmazmış peki bundan devlete ne
devletin derdi şu anda bu değilki. Buda şu anda renkli propagandası. şimdi hiç bir şey yapamıyorlar sadece konuşuyorlar
ellerinde yapacak bir güç kalmadı. zaten öyle bir güçleri olsaydı geçen sene 70 M harcayıp şampiyonluğu bize kaptırmazlardı.
Bedelini ağır ödediler.

Biz yinede safları sık tutalım abi :)

10.Haftanın sonunda oluşan puan durumu

Çevrimdışı raichu

2002-2003 sezonunda rakipleri eze eze şampiyon olmuştuk. 2003-2004 sezonuna öyle havalı başlamıştık ki Beşiktaşın bileği bükülmüyor karşısında rakipler duramiyordu.
14 yaşında küçük bir çocuktum. Ve şampiyonluk duygusunu bir kez daha yaşamanın hayallerini kuruyordum. Yenilmezlik serisi devam ediyordu rüya gibiydi. Kendi kendime söyle diyordum...
Evet bitti. Biz kazandık...
Fark yanlış hatirlamiyorsam 11 di Fenerin bir maçı tekrar edildi. Ali Aydın 2 sarı gösterdi Rizeli bir oyuncuya ama kırmızı kart çıkmadı...
Tekrar maçını Fener kazandı falan...
Sonra İnönü'de Samsun maçı geldi...
Hava böyle buz gibi. Beşiktaşın 8-9 yıllık karanlığa gömüldüğü o gün sabah sıradan bir lig maçı olacağını düşünerek uyandım...
Ama hicbirsey sıradan değildi. Kırmızı kartlar birer birer çıkıyordu. Bir noktadan sonra oyuncularimiz kendini artırıp maçı hükmen bitirmeye çalıştı. Tam 5 kez eli kırmızı kart için cebine gitti. Hayallerimi yıkan sarı formali o adamın adı Cem papilaydi...
Sonra ne mi oldu...
Sonrası karanlık...
10 yıla yakın sürecek büyük zifiri bir karanlık
Kaybettik...
Şampiyonluğu...
Serdar Bilgiliyi...
Lucescuyu...
Herkesi
Herşeyi...
Sonra Demirören başkanlık seçiminde Fikret Ormanı alt edip başkan oldu...
Sonrası...
Sonrasını biliyorsunuz işte...
Bu sezon 2003-2004 ün kopyası olmayacak
Saflari sıkı tutun...

Alıntıdır...

bize karanlık sökmez siyaha aşığız
görelim bakalım bizi aşağı çekmeye çalışırken girsinler o karanlığa nasıl başa çıkacaklar
onu bi kere yerler geçti artık

Çevrimdışı atalay

Tarif ettiğin ya da üzerine eklenebilecek her şey Beşiktaş özelinde değil. Tamamen 'denge' özelinde. En iyiyi en azından ardındaki ile eşitleme üzerine. @Necmi Ucundan kıyısından işin içinde olduğum için bunlara şaşırmam mümkün değil. Fakat düşlediğim Beşiktaş ve ülke futbolu bu mantalite ile var olamaz. O yüzden sadece kısa ya da orta vadede kazanmak ile ilgilenmiyorum. Bu kulübün her anlamda güçlü bir zemine oturması gerektiğinin elzem olduğu gerçeğini biliyorum. Çünkü belki yarın, belki birkaç sene sonra rüzgarın yönü değişecek, zemin sağlam değil ise roller değişecek. Yeterli doğrular üretemeyenler için bu kaçınılmaz son. Gücün değişime uğraması o kadar kolay ki, defalarca aynı senaryo yaşandı. Kulübün kongre yapısından sportif aklına kadar katetmesi gereken çok yol var. Bugün bazı şeyler yeterli gelebilir fakat ben 'mevcut yeterliliğin' yeterliği olmadığını düşünüyorum. 

Çevrimiçi Necmi

Tarif ettiğin ya da üzerine eklenebilecek her şey Beşiktaş özelinde değil. Tamamen 'denge' özelinde. En iyiyi en azından ardındaki ile eşitleme üzerine. @Necmi Ucundan kıyısından işin içinde olduğum için bunlara şaşırmam mümkün değil. Fakat düşlediğim Beşiktaş ve ülke futbolu bu mantalite ile var olamaz. O yüzden sadece kısa ya da orta vadede kazanmak ile ilgilenmiyorum. Bu kulübün her anlamda güçlü bir zemine oturması gerektiğinin elzem olduğu gerçeğini biliyorum. Çünkü belki yarın, belki birkaç sene sonra rüzgarın yönü değişecek, zemin sağlam değil ise roller değişecek. Yeterli doğrular üretemeyenler için bu kaçınılmaz son. Gücün değişime uğraması o kadar kolay ki, defalarca aynı senaryo yaşandı. Kulübün kongre yapısından sportif aklına kadar katetmesi gereken çok yol var. Bugün bazı şeyler yeterli gelebilir fakat ben 'mevcut yeterliliğin' yeterliği olmadığını düşünüyorum. 
çok haklısın @atalay
senin gücün sana ait bir güç olmalı o zaman dış etkenlerle yalpalamazsın.
ama Beşiktaş bu açıdan her zaman farklı oldu o nedenlede hep sürü dışı kaldık
ama bu bizi her zaman sağlam tuttu. çok darbe yedik yalpaladık ama yıkılmadık
bundan sonra yalpalamamak içinde dediğin gibi olmalı
mevcut yeterlilik elbette yeterli değil ama şu an içinde daha fazlası mümkün değil
bundan sonrası için dediğin gibi kat edilecek çok uzun bir yol var şimdi en azından ekonomik temeller atılıyor
yeni gelir kaynakları yaratılıyor. dediklerinin çoğu akılla yapılacak şeyler gibi görünsede
ekonomik gücün olmadan yapamazsın bir yerde tıkanırsın.
yetmesede doğru adımlar atıldı esas bundan sonrası önemli

Çevrimdışı Sarp

Fotomaç denilen spor gazetesi operasyona başlamış. Yaptıkları terbiyesizliğe akla hayale gelmez kılıflar uydurmuşlar.
Hedefteki isim Fikret Orman. Açıkça biz değil sen gideceksin demişler ve hedef göstermişler. İnanılmaz tutuşmuş renkliler.

Çevrimdışı mylife1903

Bu totomac hakkinda ne yazsak az.
Tutarli degiller. Mete kalkavan icin aciklama yapiyormusuz, yahu fb firat aydinusu korumadi mi hatta karabuk iyuncusu traoreye resmi siteden cevap vermediler mi?

Yahu ne igrenc bir cifte standart. Bizim insanimiz ne zaman objektif olacak.

Ayrica bu besiktasin hakemlere ihtiyaci yok, lafi gurumlunbir algidir. Eskidendi hatirlamiyorum @Necmi ile @tangaz hatirlar bizim bir yonetici cikip "hakeme ragmen kazandik, hakemi de yendik" demisti sonra sMpiyonluk gitti.

Bu romantizmi birakmak lazim. Tsnin gucu bize yetiyir algisi vardi o yuzden bu Mac sonrasi patladilar ileriye yatirim. Macta okadar da aglanacaj ortaligi ayaga kaldiracak bisiler olmadi.
Dunyada hakeme ragmen mac kazanabilecek takim yok. Kelimeler cok dikkatli secilmeli, hakem camiasi gucendirilmemeli.

Simdi onunuzdeki maclarda gorecegiz algilarin yansimalarini.

Gs bitik ve daha da dusecek, fb toparlandirilacak gibi gozukuyor. Licktv sitesinde tartismali pozisyonlari yok fb macinin. Dikkat

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Maç günü ve sonrasında yaşanılan olayların tamamı Abou'nun kaçırdığı üçüncü golle bağlantılı o golü atsa şimdi ne bu gündem olacaktı ne de o açıklamalar, iyi futbol derken sene başından beri bunu kastediyoruz, yenilgisiz olmak yetmiyor bu ligde eze eze yeneceksin buldun mu affetmeyeceksin..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı panic13

Günaydın Arkadaşlar,

tüm haftasonu intetnette takılmadım, haber okumadım şehir dışında olmam ve işlerim sebebi ile. Maçı birlikte izlediğim fanatik FB'li arkadaşımlar maç sonu değerlendirmemizi yapıyorduk, o sırada da Rıdvan Dilmen'i ve MAraton'u izliyorduk değişmeli. O kadar yorumcudan kimse ama kimse hakem hatasından falan bahsetmedi. Hatta Rıdvan şu cümleyi kurdu "hakemin bir kaç hatalı kararı var, yalnız Trabzon'un kadrosu çok kötü, bu yılki en iyi oyunlarını oynamalarına rağmen en fazla berabere ayrılırlardı".

Biz de arkadaşlar maçtaki tek bariz hatanın TS'nin verilmeyen penaltısı olduğuna karar verdik. Mete Kalkavan kötü bir maç çıkarmıştı.

Resmen kör göze parmak sokacak derecede operasyona başladılar, bu sabah gelince yorumları okuduğumda şok oldum. İnsanlar nasıl bu kadar düşebilirler, gerçekten aklım almıyor. Önümüzde 4 çok kritik maç var;

-Adana
-Başakşehir
-FB
-Bursa

Geçen hafta bu fikstürden 2G+2B çıkartırsak bize yeter diyordum. Şu an çok hırslıyım, bu şeref yoksunu mahlukatların suratlarının ortasına demir yumruğu indirmeden sinirim geçmeyecek. 4G'yi cebimize koyacağız ve bu haysiyet cellatlarına gerekend ersi vereceğiz. Bu 2 ayda benden 1 kelime dahi eleştiri yok takıma. Hodri meydan!
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı sametbagan

@Serhat Akkaya  ve benim kulaklarımı çınlatanlar maçta bizi ananlar bu hafta da bizi andınız mı :bandit:
Abo karşı karşıya kaçırdığında @tangaz gözlükleri takmış bizi bekliyordur kesin diye içimden geçirdim :icool:

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Günaydın Arkadaşlar,

tüm haftasonu intetnette takılmadım, haber okumadım şehir dışında olmam ve işlerim sebebi ile. Maçı birlikte izlediğim fanatik FB'li arkadaşımlar maç sonu değerlendirmemizi yapıyorduk, o sırada da Rıdvan Dilmen'i ve MAraton'u izliyorduk değişmeli. O kadar yorumcudan kimse ama kimse hakem hatasından falan bahsetmedi. Hatta Rıdvan şu cümleyi kurdu "hakemin bir kaç hatalı kararı var, yalnız Trabzon'un kadrosu çok kötü, bu yılki en iyi oyunlarını oynamalarına rağmen en fazla berabere ayrılırlardı".

Biz de arkadaşlar maçtaki tek bariz hatanın TS'nin verilmeyen penaltısı olduğuna karar verdik. Mete Kalkavan kötü bir maç çıkarmıştı.

Resmen kör göze parmak sokacak derecede operasyona başladılar, bu sabah gelince yorumları okuduğumda şok oldum. İnsanlar nasıl bu kadar düşebilirler, gerçekten aklım almıyor. Önümüzde 4 çok kritik maç var;

-Adana
-Başakşehir
-FB
-Bursa

Geçen hafta bu fikstürden 2G+2B çıkartırsak bize yeter diyordum. Şu an çok hırslıyım, bu şeref yoksunu mahlukatların suratlarının ortasına demir yumruğu indirmeden sinirim geçmeyecek. 4G'yi cebimize koyacağız ve bu haysiyet cellatlarına gerekend ersi vereceğiz. Bu 2 ayda benden 1 kelime dahi eleştiri yok takıma. Hodri meydan!
Bu hırsın takıma da yansıması lazım, ikinci yarıda herkes Atiba hariç bitse de tatile gitsek havasındaydı resmen bir konsantrasyon problemi vardı. Bu sene tüm basının bu işin içinde olacağını biliyorduk bize saha içinde lider lazım bu gibi durumlar için şu an görünen tek kişi Atiba o da çok yumuşak kalıyor liderlik için, takım içerisinden birisini çıkartmamız şart. Umarım herkes olayın ciddiyetinin farkına varır, taraftar sonuna kadar arkasında takımın hem tribünde hem sosyal medyada, bundan sonra iş futbolcularda..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bir de kaç maçtır kanatsız oynuyoruz, Kerim ve Aras acaba hocaya ana bacı mı yaptılar ne yaptılar da kanatsız oynamaya mahkum olduk :( Cenk topu alıp gidemez, Ömer'de öyle resmen bir kanatımız boş kalıyor, maçı canlı izleyince daha iyi anlıyorsunuz hücum etkinliğimiz neredeyse %20 30 civarında azalıyor tek kanattan hücum etmeye çalışıyoruz. Devre arasında bir çözüm şart eldeki imkanlarla bu mümkün görünmüyor zira.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı raichu

Günaydın Arkadaşlar,

-Adana
-Başakşehir
-FB
-Bursa

arada bir de benfica,kiev maçları var abi
gruptan namağlup lider çıkalım ilk yarıyıda en fazla 12g 4b ile bitirelim iyice kudursunlar hasetlerinden  :bandit:

Çevrimdışı Gökhan Kurt

Günaydın  Millet,

Bu fotomac ve aspor denen beyinsizler iyice zıvanadan çıktılar .
Fikret Orman'ı tehdit etmeler, çıkıp g.yayın yönetmenın açıklama yapıp baltayı tasa vurdunuz demesi felan kabul edilebilir bisey deil cidden.  Klubun ne olursa olsun geri adım atmaması lazım lig bitene kadar , şampiyon olana kadar bunların hiçbir muhaberının Besıktas ile ilgili bir organizasyona dahil etmemeleri lazım. Siz kimsiniz lan ? Satılmıs herifler.  :akuma:

Basından beri demek istediğim buydu " susmucaksan lafı koyup geceıceksin önüne bakıcaksın."

Çevrimdışı caner.eryigit

Çevrimdışı tangaz

Abo karşı karşıya kaçırdığında @tangaz gözlükleri takmış bizi bekliyordur kesin diye içimden geçirdim :icool:

ben maçı dramatik bi şekilde izleyemedim muhteşem bir doğumgünü partisindeydim maçı kaçırdım :akuma: şayet maçı izleseydim sıcağı sıcağına sana lafı sokuştururdum o nedenle şanslısın  :D @sametbagan 

öte yandan atladığınız bişey var ben abuyu bize mevcut şablonda yakıştıramıyorum çünkü şuan gol bekliyoruz o formanın sahibinden, ama seneye şu olur gider gomez pelle mandzukiç gibi birini alırız kadroda da abuyu tutarız forvete çeşitlilik katsın die diğer eleman 20 gol atar abu da 10-12 gol atar ama böyle zorda kaldığımız deplasmanlarda falan kontrada kopar gider atar iyi bir hamle derim bu yapılanmaya ama mevcut şablonda bizim gibi takımların 1.santraforu 20 golü geçmeli aksi halde şampiyonluk zora girer abu bunu karşılayamıyor.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

bu arada ülkeyi, renklileri birleştirici gücün taraftarları hepinize günaydın, iyi haftalar olsun  :icool:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tuncaboylu

Leipzig projeleri doğrultusunda Bundesliga'da emin adımlarla yürürken, Rangnick'in diğer projesi Atınç'ın Beşiktaş'ta Ziraat Kupası oynamayı tercih etmesi kabul görmemesi gereken bir şey.

Bildiğim kadarıyla Atınç'a bu sene kadroda çok yer bulamayacağı söylendi Leipzig'de, muhtmelen o yüzden geldi bize.

Zaten Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa oynarken şans bulamayan adam, Almanya Ligi'nde şampiyonluğa oynayan takımda zaten bulamazdı.

Çevrimdışı tuncaboylu

10 hafta sonrası 18 takım içerisinde kadro planlaması iyi kurgulanan ve rolleri net dağıtılan tek takım Başakşehir. Bu temel şeyler bile kalitenin düşük olduğu bir ligde şu periyotta lider olmaları için yeterli oluyor.

Başakşehir'in bu durumda olmasının en büyük sebebi sezonu erken açması.

İlk resmi maçlarını diğer takımlardan 25 gün önce yaptılar.

Bu tip erken form tutmalar, erken düşüşleri de beraberinde getiriyor. Başakşehir'in bizim maçla birlikte düşüşe geçmesini bekliyorum.

Çevrimdışı tangaz

Bildiğim kadarıyla Atınç'a bu sene kadroda çok yer bulamayacağı söylendi Leipzig'de, muhtmelen o yüzden geldi bize.

Zaten Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa oynarken şans bulamayan adam, Almanya Ligi'nde şampiyonluğa oynayan takımda zaten bulamazdı.

bence rangnick atınç projesinin tutmayacağını gördü zararın neresinden dönsem kardır dedi gitsin ülkesinde oynarsa üstüne koyar da dönüşte kullanabilirsem ne ala olmazsa da olmaz elimin kiri olsun die değerlendirdi.

Çevrimdışı tuncaboylu

Cümleten iyi akşamlar. Tolgayın sözleşmesinde 6 milyona serbest kalma maddesi varmış. Doğru mu bu.

Değil.

Çevrimdışı tangaz

bence rangnick atınç projesinin tutmayacağını gördü zararın neresinden dönsem kardır dedi gitsin ülkesinde oynarsa üstüne koyar da dönüşte kullanabilirsem ne ala olmazsa da olmaz elimin kiri olsun die değerlendirdi.

bu tür düşüşler genelde 25.hafta gibi başlar

Etiketler: