Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9162570 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Sarri, savunma hattının orta saha çizgine basmasını istiyor. İlk maçta da bunu sürekli yaptılar. Defaatle yazdım, yeni mi fark ettiniz?
2.ci Gol bireysel hatadan kaynakli olsada bu nedenle geldi zaten , Savunma cok ondeydi
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı atalay

Napoli zaten oyun merkezini önde kurguluyor. Cenk'i oyuna alma sebebi de Napoli'nin savunma hattının öne çıkmasını engellemek içindi. Keza ilk maçta bitirdiği kadroda aynı şekilde. @Yunus Emre Dökmeci Yediğimiz golde taçtan sonraki saha yerleşiminde sıkıntı var. Rhodolfo karşılarken Atiba yamaya gelip, alanı boşaltıyor. Oğuzhan ise Hamsik'e uzak ve boş alan bırakıyor. Diawara'nın kör pası ve sonrası vuruş becerisi.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Napoli zaten oyun merkezini önde kurguluyor. Cenk'i oyuna alma sebebi de Napoli'nin savunma hattının öne çıkmasını engellemek içindi. Keza ilk maçta bitirdiği kadroda aynı şekilde. @Yunus Emre Dökmeci Yediğimiz golde taçtan sonraki saha yerleşiminde sıkıntı var. Rhodolfo karşılarken Atiba yamaya gelip, alanı boşaltıyor. Oğuzhan ise Hamsik'e uzak ve boş alan bırakıyor. Diawara'nın kör pası ve sonrası vuruş becerisi.
Yok yav Deplasmanda attığımız 2.ci Golden bahsediyorum
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı atalay

Orada oyuncuyu kolektif bir şekilde hataya zorladık. @Yunus Emre Dökmeci
[ Son Düzenleme: 04 Kasım 2016, 17:13:23 atalay ]

Çevrimdışı Kalyoncu

Ben de diyorum ne alaka! 😂 Orada oyuncuyu kolektif bir şekilde hataya zorladık. @Yunus Emre Dökmeci
Yeniden eski formuna kavuşturup dünya futboluna sunacağımız isim Ander Herrera. Ne hale gelmiş adam hemen çökelim.

Çevrimdışı ekrembaser

Takımı bu hafta Atiba Oğuzhan Tolgay üçlüsü ile görmek lazım geçen seneki oyuna dönebilecek miyiz yoksa bu sene başka bi oyun mu oynayacağız ortaya çıkacak

Karakartalözgü

• Ziyaretçi

CL'deki; planı, kurguyu, alınan saha sonuçlarını, yaptığımız iyi ve doğru işleri öne çıkarıyorum fakat bu oynanan dört maçtaki oyun kalitesini yetersiz buluyorum. Gelecek sezonlara daha güçlü oyunlar miras bırakmamız gerekiyor. Bunun için büyüyen ve güçlü bir oyun kültürü olan Beşiktaş yaratmamız gerek.

Şampiyonlar liginde düzenli oynamak, bir oyun felsefesi oturmak açısından önemli bir parametre olabilir bu takım genel olarak iskeleti korunmuş son 2 yıldır Avrupa liginde mücadele eden 8 yıldan sonra şampiyonlar ligi seviyesine çıkmış bir takım oradaki oyun seviyesi ile ilk kez tanışan oyuncularımız mevcut, bunun yanı sıra geçen seneye göre önemli oyuncuları kaybetmiş, kağıt üzerindeki 11'i %100 oranda belli olmayan bir durumda bu seviyede iyi işler çıkardığımızı düşünüyorum. Şampiyonlar ligi oyun pratiği ve tecrübesi arttık sonra daha özgüvenli ve güçlü oyunlar göreceğimize inanıyorum özellikle Vodafone Arena'da, ama bunun yanı sıra bütçe meselesinide hiç bir zaman unutmamamız gerekiyor bu seviyedeki her takımın bütçesi bizden çok yüksek, yüz milyonlarca Euro fark diyebileceğimiz seviyedeki takımlar var.

Ayrıca bir kaç konuda bilgine, açıklamalarına danışmak istedim.

Maç boyunca yaptığımız ön alan baskılarını Napoli çok çabuk pas oyunu ile kırmış ve birçoğundada tehlikeli sayılabilecek pozisyonlara sahip oldular burada problem oyuncu kalitesi ve zekası dışında ne olabilir keza ayni ön alan baskılarını rakip takımdan gördüğümüzde sürekli kalecimize pas ve şişirlen toplar seyrettik. @atalay

Çevrimdışı atalay

Yeniden eski formuna kavuşturup dünya futboluna sunacağımız isim Ander Herrera. Ne hale gelmiş adam hemen çökelim.

Herrera'nın yolu buraya düşmez. İlaveten şu anki ManU'da ot bile bitmez.

Çevrimdışı 38life

CL'deki; planı, kurguyu, alınan saha sonuçlarını, yaptığımız iyi ve doğru işleri öne çıkarıyorum fakat bu oynanan dört maçtaki oyun kalitesini yetersiz buluyorum. Gelecek sezonlara daha güçlü oyunlar miras bırakmamız gerekiyor. Bunun için büyüyen ve güçlü bir oyun kültürü olan Beşiktaş yaratmamız gerek.

Bu kadro yeterli mi peki bunun için?

Çevrimdışı atalay

Şampiyonlar liginde düzenli oynamak, bir oyun felsefesi oturmak açısından önemli bir parametre olabilir bu takım genel olarak iskeleti korunmuş son 2 yıldır Avrupa liginde mücadele eden 8 yıldan sonra şampiyonlar ligi seviyesine çıkmış bir takım oradaki oyun seviyesi ile ilk kez tanışan oyuncularımız mevcut, bunun yanı sıra geçen seneye göre önemli oyuncuları kaybetmiş, kağıt üzerindeki 11'i %100 oranda belli olmayan bir durumda bu seviyede iyi işler çıkardığımızı düşünüyorum. Şampiyonlar ligi oyun pratiği ve tecrübesi arttık sonra daha özgüvenli ve güçlü oyunlar göreceğimize inanıyorum özellikle Vodafone Arena'da, ama bunun yanı sıra bütçe meselesinide hiç bir zaman unutmamamız gerekiyor bu seviyedeki her takımın bütçesi bizden çok yüksek, yüz milyonlarca Euro fark diyebileceğimiz seviyedeki takımlar var.

Ayrıca bir kaç konuda bilgine, açıklamalarına danışmak istedim.

Maç boyunca yaptığımız ön alan baskılarını Napoli çok çabuk pas oyunu ile kırmış ve birçoğundada tehlikeli sayılabilecek pozisyonlara sahip oldular burada problem oyuncu kalitesi ve zekası dışında ne olabilir keza ayni ön alan baskılarını rakip takımdan gördüğümüzde sürekli kalecimize pas ve şişirlen toplar seyrettik. @atalay

Birinci paragrafta yazdığın şeylerin çoğu doğru. Fakat doğru bir planlama olmaz ise güçlü bi' oyun kültürü de elde edememiş oluruz. Zaten saha içi geometrisi ve dinamiklerinin tek başına yeterli olmayacağını bildiğimden büyüyen bir Beşiktaş elzem.

Sorunun cevabını ise burada yazdığım bir buçuk yıl içinde çok kez vermişimdir. Napoli'nin geriden iyi oyun kuran birçok oyuncusu var. Baskı merkezlerini ve bloklar arasındaki mesafeyi doğru kurgulayamazsınız suni presleri rahatlıkla kırarlar. Ön alan baskılarında birçok metot var. Bunda oyuncu profili ve kalitesinin etkisi elbette var. Fakat tamamen saha içi geometri ve anlayış ile alakalı. Güçlü oyunlarının sebebi bu zaten.

Çevrimdışı atalay

Bu kadro yeterli mi peki bunun için?

Kadrodan ziyade güçlü oyunları öne çıkarıyorum. Bunu savunma ya da hücum diye de indirgemeyin. O platformun total kalitesini düşünürsek yetmeyebilir, ama bu kadronun maksimumu ne? Henüz bilmiyoruz. Çünkü ortada güçlü oyun yok. 

Çevrimdışı 38life

FFP yasağı kalktıktan sonra daha yüksek bonservisli futbolcular alacağımızı sanmıyorum. Fikret Ormanın felsefesi zaten ffp felsefesi. "Sattığın kadarını al" felsefesi. Ama yine de istediğimiz hedeflere ulaşmak için daha özgür davranmamız açısından elbette daha avantajlı olacağız. Ama ben öyle 10 milyonlar verip dünya yıldızı almak falan gibi hayaller kurmuyorum. Yine Gomez gibi, Adriano gibi, Caner gibi hedefler kovalanacaktır.

Çevrimdışı murat

harbiden yalçın ayhan kimdir ya ! :s20:
sağol abi
Gs sempatizanı bir spikerdir ama iş ile aşkı birbirine karıştırmaz.ama daha çok beğendiğim spikerler vardır. Çok bağıran spikerleri hiç beğenmem. Tansu abi anlatsın maçlarımızı.

Çevrimdışı 38life

Rakiplerimizdeki Lens ve Bruma gibi oyuncular takımları için herzaman avantaj. Her takımda bu tip bir oyuncu olması lazım. Quaresma var diyemeyiz çünkü Quaresma artık yaşlandı, Quaresma başka bir oyun oynuyor şuan. Artık adam geçemiyor. Önünü boşaltabiliyor ama adam geçme konusunda sıkıntı yaşıyor. Genç yada en azından yaşlı olmayan Lens ve Bruma tarzı oyuncuya ihtiyacımız var. Geçen sene çok ihtiyaç duymadık aslında bu tarz bir oyuncuya. Çünkü inanılmaz bir pas oyunu oynuyorduk. Gökhan Töre de ara ara o ihtiyacı karşılıyordu çok gerek olmamasına rağmen. Ancak bu sene böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var. Ama ne yazık ki bırakın böyle biroyuncuyu ilk 11'de oynayabilecek sıradan bir sol kanat oyuncumuz bile yok. Eğer işler yolunda gidiyorsa devre arasında Töre'nin geri çağırılmasıyla bu ihtiyaç karşılanmaya çalışılabilir. Ancak gelecek sezona mutlaka sağlam, adam geçme özelliği olan yırtıcı bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Hatta Töre bekleneni veremez ise 2 tane kanat oyuncusuna ihtiyaç olacak. Seneye Quaresma 34 yaşında olacak.

Çevrimiçi Necmi

Beck bu sezon daha iyi gecen sezona oranla ama Q7 ye ekuri olabilecek bir oyuncu degil Gg ise tam onunla oynayabilecek al-ver yapabilecek bir oyuncu bu cok normal oyuzden

Adam Topu Becke verse biliyor bir sey yapamayacagini ve geri pas verip pozisyonu öldüreceğini , Orta acmiyor adam.

Ne yapsın simdi Quaresma :alala:

Ha defansif gorevlerini ve paslasmalari iyi yapiyor orasi ayri konu , Zaman zaman ileri cikip Q7 ile paslasiyorda ama Q7 topu ona attigi an ya Topu tekrar Q7 ye atiyor yada geriye veriyor

Gg daha uygun oyuncu Q7 icin
çok ağır saçmalamışsın o pozisyonda orta yapma ihtimali hiç yoktu ya pozisyon ölecekti yada becke pas verecekti
hata savunulmaz quaresma bunun gibi bir sürü pozisyonda vermeyerek oyunu durdurdu asla oyuncuları üstüne çekip iki çalım atmadan orta yapmıyor. çoğundada pozisyonu öldürüyor. hızlı oynasa asist sayısını ikiye katlar maçta bir asist yapıyor yaşa quaresma ama aynı maçta 6-7 pozisyonun içine ettiğini neden görmüyorsun ozi oynasın bak quaresmaya pas verecekmi maçta oziyi fıtık etti. ozi sahaya indiği anda ilerdeki toplar quaresmada değil ozide toplanacak seyret bundan sonra pas trafiğini bu tip oyuncular ne kadar iyi oynarlarsa oynasınlar diğer oyuncuları oyundan soğuturlar hangi maçtı hatırlamıyorum şimdi abou depara kalktı quaresma müsaitti önüne atsa karşı karşıya ama o ne yaptı durdu defansı üstüne çekip çalım attı o sırada abou kopmuştu defansın arkasından dolandı kenara geçti seyrediyor sonrada quaresma topu kaptırdı.

Çevrimdışı 38life

Quaresma'nın top istediği yere bakın  :D Adam topa aşık sürekli topu istiyor.

Çevrimdışı raichu

bir topa bir de kendine aşık :D

Çevrimdışı raichu

yalnız nasıl hepsi ozzy nin önüne can havli ile atlıyor  :D
oyuna girerken öyle bir ses oldu ki adamlar da haklı

Çevrimdışı 38life

yalnız nasıl hepsi ozzy nin önüne can havli ile atlıyor  :D
oyuna girerken öyle bir ses oldu ki adamlar da haklı

Çevrimiçi Necmi

4 oyuncumuzda ofsayt ozi orda kime pas atacak tek seçenek kaleye şut çekmekti
sanırım onu yaptı önüne atladılar. serbest atışlardada cenk sürekli gidip ofsaytta bekliyor topa vurulurken içede kaçmıyor.
gomezde yapardı ama hiç ofsayta yakalanmazdı. Bu cenk iyice canımı sıkmaya başladı.
ligde ve şl de yarışın içindeyken kimsenin kaprisleriyle uğraşılmaz. Bence kulübeye çekilme zamanı geldi.
hani formsuz olurda form tutsun diye şans verirsin bu öyle değil adam oynamıyor.
son 4-5 maçtır eh işte biraz kıpırdandı diyebileceğimiz tek maçta son napoli maçıydı.
ömerin bile cenkden fazla katkı sunacağı hiç aklıma gelmezdi :bandit:

Çevrimdışı mylife1903

Valla karijma beck konusunda tek maclik bir olay degil. Karijma cok zorda kalmazsa becke pas vermiyor ya da veriyorsa orta alanda falan veriyor. Senol gunes rahatsiz olsa mudahele ederdi. Simdi el kol konusuluyor ama orda o poziyonda butun takim beck harici el kol yapti en az tepkiyi beck verdi. O tepki de yanlis adam daha iyisini yapmaya calisiyor, olmadi. Dengeli ikili bence karijma ve beck. Ayrica ilk yarida cok ikili oyun denediler beck beceremedi mesela. Karijma veriyor alamiyor bir kere de onune atti beck kosmadi. Valla sagdan orta kesecekler kim kessin diye sorsalar beck kessin cevabi az cikar.
Kornerleri de beck kullansin.

Beck en sevdigim oyuncularin basinda geliyor zaten hic elestirmem kendisini ama orta yapmayi zaten tercih eden bir oyuncu degil, ayagi da kotu bir ayak degil, kendi tercihi cok garantici oyuncu ama ona da bu konulari senol gunes soyluyordur.

Buyutulecek bir olay degil bu mac ozelinde. Incelenmesi gereken az baski gorunce tac dahi atamamis olmamiz.

Tek kanat calisiyoruz ve karijma yakinda motor yakacak, keske milli maca gitmeseydi, insallah oynamaz.  Heriflerde ronaldo, nani falan var hala karijmayi aliyorlar. Brumayi al iste be adam. 

Çevrimdışı mylife1903

O degil de ozzinin tercihi de yanlis ama en dogru tercih. Karijma anasinin orekesinde top bekliylor, digerleri ofsaytte. Ordan sabaha kadar vursan o top gecmez. Gomez olsa mesela ters bir kosu yapardi ozzi de onune yuvarlardi. Sosa ve gomez sonrasi ortalama iq seviyemiz dustu. Abu ile cenkin futbol aykusunu topla omerinkiyle carp gomezin yarisi etmiyor. Taliska icin de aynisini soyleyebiliriz sosa ile oyun aklini karsilastirirsak

Çevrimdışı EMİR EMRE

Gonul-Quaresma daha iyi hucum aksiyonu aliyor bence.

Çevrimdışı benyv-

Dünkü maçta gördüğümüz kadarıyla FB'nin de şampiyonluk yarışına girebilecek gücü olduğu kanaatini getirebiliriz fakat sadece savunma yaparak maçı aldılar. Tıpkı bizim Napoli'yi yendiğimiz gibi. Olağanüstü 3 gol oldu maçta, seyir zevki açısından çok iyiydi. Fakat bu goller olmasaydı, akan oyunda gol atamayacak ve yenemeyeceklerdi. Bizim Fb'ye göre en büyük artımız bu. O yüzden kapanan takımlarda ve ligde Fb'nin kolay kolay zirveye çıkabileceğini sanmıyorum hala. GS en büyük rakibimiz şampiyonluk yolunda.

Çevrimdışı tuncaboylu

Abi su baloyu alsaydik soluna abuyu koyardik sagina taliskayi. Gerisinde Atiba Ozi Tolgay cok efsane kadro olurmus keleye 30 metre yaklasan vururdu :bawling:

Yalnız Balo'nun balonu söndü galiba.

Avrupa Ligi'nde hiç varlık gösteremiyor.

Etiketler: