Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9143366 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Ben de hocanın Olcay'ı almasını beklemiştim. Aslında Cenk hamlesi de kötü değildi kağıt üzerinde ama Cenk günden güne kötüye gidiyor.
Olcay girseydi oda Sagda etkili olamıyor , Kerim 2 kanattada oynayabiliyor

Q7 yi yerinden oynatmamak icin Kerimin girmesi daha iyi olabilirdi sanki
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tuncaboylu

forvetten asıl beklenen savunma katkısı değil, hücumdur. Geçen sene kritik durumlar dışında Gomez nerdeyse orta sahanın gerisine gelmiyordu, ve adam sadece pozisyonunu kaybetmiyordu. Dahasını iddia edeyim, Ebubekir dünkü maçta hem hücumda hem savunmada Cenk'ten daha fazla katkı yaptı. Şahsen benim beklentim Cenk'in deli dana gibi sağa sola koşup pres yapması değil, gol atması. Savunmaya gelsin tabii, eyvallah. Gol atamayıp pozisyona giremedikten sonra ne yapayım öyle forveti.

Dostum bu cümleler, ezbere kurulan cümleler.

Forvetten esas beklenen, hocanın verdiği görevi yapmasıdır.

Dünkü maçta hocanın forvetlerden asıl beklentisi savunma katkısıydı, Koluibaly'e oyun kurdurmamak ve sağ kanattan gelen bindirmelere engel olmaktı.

Ayrıca geçen sene Napoli gibi takımlara karşı oynamadık, Gomez bu sene olsaydı bu maçta ondan beklenen de aynısı olacaktı.

Çevrimdışı tangaz

Ben de hocanın Olcay'ı almasını beklemiştim. Aslında Cenk hamlesi de kötü değildi kağıt üzerinde ama Cenk günden güne kötüye gidiyor.

olcay bu maçların adamı değil. töre türevi bir veya 2 kanat oyuncusunu kadroya dahl etmemiz lazım. bence devre arası en önemli hamle bu olur...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

olcay bu maçların adamı değil. töre türevi bir veya 2 kanat oyuncusunu kadroya dahl etmemiz lazım. bence devre arası en önemli hamle bu olur...
Kerim de etkili olabilirdi sanki dunku mac ozelinde :alala:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tangaz

katılıyorum son 20 dk iş görebilirdi.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tuncaboylu

Golden hemen sonra Olcay-Aboubakar değişikliği iyi bir hamle olabilirdi, oyunu 2 dakika daha tutabilseydik bence yapılacaktı da.

Çevrimdışı tangaz

dün devre arası yazdığım ideal senaryoya çok yaklaşmıştık 5 dk dayanamadık

Çevrimdışı Barış1903

Kerim etkili olamaz @Yunus Emre Dökmeci çünkü oyun zekası bu vitrin için hiç mi hiç yeterli değil ve bunun en iyi örneğini cenkte te görüyoruz zaten. Bu vitrinde oynayacak adamların en önemli özelliği futbol mantalitesinin yeterli olması lazım

Çevrimdışı tangaz

Golden hemen sonra Olcay-Aboubakar değişikliği iyi bir hamle olabilirdi, oyunu 2 dakika daha tutabilseydik bence yapılacaktı da.

çıkan abu değil cenk olmalıydı bence

Çevrimdışı EMİR EMRE

Cenk dun kotu oynamadi bana gore hocanin vermis oldugu savunma gorevini yerine getirdi. Hucum presi konusunda cok uzuluyorum Cenk in bu kadar az saldirgan olmasina.

Çevrimdışı Orhan_

Şimdi bu maçın etkilerinden, hesaplarından kurtulup Trabzon maçına bakmamız gerekiyor. Bu maçta gösterdiğimiz konsantrasyonun %50 sini lig maçlarında gösterelim puan kaybı şans eseri olur.

Çevrimdışı panic13

Dostum bu cümleler, ezbere kurulan cümleler.

Forvetten esas beklenen, hocanın verdiği görevi yapmasıdır.

Dünkü maçta hocanın forvetlerden asıl beklentisi savunma katkısıydı, Koluibaly'e oyun kurdurmamak ve sağ kanattan gelen bindirmelere engel olmaktı.

Ayrıca geçen sene Napoli gibi takımlara karşı oynamadık, Gomez bu sene olsaydı bu maçta ondan beklenen de aynısı olacaktı.

Açıkçası ne demek istediğini anlamadım, tahmin ediyorum hoca "Forvetsin ama sakın pozisyona girme, gol atmaya çalışma, sadece adam kovala" dememişti diye düşünüyorum. Mutlaka "Ebubekir ile değişmeli oyna, uzun diyagonel paslarla pozisyona gireceğiz, ceza sahasına yakın ol ama beklere mutlaka yardım et" demiştir diye tahmin ediyorum. eğer takımın iki as forvetine gol atmadan ölümüne savunma yapın dendi ise bence yönetim de hocanın kulağını çekmeli.

İkincisi, yıllarca yarı pro seviyede basketbol oynamış bir takım oyuncusu olarak söylüyorum, her pozisyondan beklenen temel katkılar bellidir. uzun ribound alır, forvetler sayı atar, guardlar oyun kurar. Bunların dışında hayatı boyunca 5 numara oyunları oynamış bir adamdan kütür kütür 3 lük atması beklenmez, çünkü temel yeteneği o değildir. Eğer ekstra bir kabiliyeti var ise belki özel durumlar için setler çiziler falan filan. diyeceğim, kimse, forvet oynayan bir adama ilk görevin defans demez.

Yine aynı örneği vereyim, Gomez oynadığı hiç bir maçta ne deli danalar gibi pres yaptı ne de nadir zamanlar dışında bekten top çıkardı (kritik durumlar hariç), adam sadece pozisyonunu kaybetmedi ve gol attı. Ve bunlarda deplasmanda oynadığımız avrupa ve lig maçları da dahil. Gomez'in yapıp Cenk'in yapamadığı ne var ise sorun o işte. O sebeple eşek yükü ile para verip forvet alıyoruz. Yoksa koşacaksa koy bir tane paf oyuncusu maç boyu koşsun.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı MrtBlgc

Dünkü maçta Adriano, Marcelo ve Fabricio kusursuz oynadılar gerçekten. Özellikle Fabricio geldiği günden beri en iyi oyununu oynadı bana göre. Karşı karşıya pozisyonlarda çok iyi açı daraltıyor ve refleksleri de oldukça iyi. Yalnız Adriano için ayrı bir parantez açmak lazım. Kolay kolay bu seviyenin topçusu olunmuyor demek ki. İşin en can sıkıcı tarafı mağlup olmadan gruptan çıkamamak olur heralde. Olası 2 beraberlik 8 puan yapar ve yetmeyebilir.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Orhan_

Adriano dün bu takımın sol beki benim demek istedi galiba  :icool: ..
Cenk kendi bacağına sıkmaya devam ediyor.
Beck'in defansta yaşadığı sorunların büyük kısmı önündeki adamlardan kaynaklanıyor ama bireysel hataları da yok değil.

Çevrimdışı tuncaboylu

Bu arada Benfica maçı özelinde yazıyorum.

İzlediğim Benfica'nın bize kontraatak dışında gol atabileceğini ve hatta gol pozisyonuna bile girebileceğini düşünmüyorum.

Fakat topla çok hızlı ve seri çıkabiliyorlar.

Çok kontrollü ve akıllı bir oyun oynamalıyız. Rakip sahada baskıyı abartıp, ekmeklerine yağ sürmemek lazım.

Çevrimdışı tuncaboylu

çıkan abu değil cenk olmalıydı bence

Abuobakar çok yorulmuştu abi.

Çevrimdışı tuncaboylu

Açıkçası ne demek istediğini anlamadım, tahmin ediyorum hoca "Forvetsin ama sakın pozisyona girme, gol atmaya çalışma, sadece adam kovala" dememişti diye düşünüyorum. Mutlaka "Ebubekir ile değişmeli oyna, uzun diyagonel paslarla pozisyona gireceğiz, ceza sahasına yakın ol ama beklere mutlaka yardım et" demiştir diye tahmin ediyorum. eğer takımın iki as forvetine gol atmadan ölümüne savunma yapın dendi ise bence yönetim de hocanın kulağını çekmeli.

İkincisi, yıllarca yarı pro seviyede basketbol oynamış bir takım oyuncusu olarak söylüyorum, her pozisyondan beklenen temel katkılar bellidir. uzun ribound alır, forvetler sayı atar, guardlar oyun kurar. Bunların dışında hayatı boyunca 5 numara oyunları oynamış bir adamdan kütür kütür 3 lük atması beklenmez, çünkü temel yeteneği o değildir. Eğer ekstra bir kabiliyeti var ise belki özel durumlar için setler çiziler falan filan. diyeceğim, kimse, forvet oynayan bir adama ilk görevin defans demez.

Yine aynı örneği vereyim, Gomez oynadığı hiç bir maçta ne deli danalar gibi pres yaptı ne de nadir zamanlar dışında bekten top çıkardı (kritik durumlar hariç), adam sadece pozisyonunu kaybetmedi ve gol attı. Ve bunlarda deplasmanda oynadığımız avrupa ve lig maçları da dahil. Gomez'in yapıp Cenk'in yapamadığı ne var ise sorun o işte. O sebeple eşek yükü ile para verip forvet alıyoruz. Yoksa koşacaksa koy bir tane paf oyuncusu maç boyu koşsun.

Basketbolla futbolun dinamikleri farklıdır, Eto'o gibi adam Barcelona deplasmanında sağ bek oynatıldı Mourinho tarafından.

Ayrıca çok uyanık bir takımla oynadık. Attığımız hemen her diyagonal topa pas arası yaptılar, santraforlarımıza çok imkan gelmedi bu maçta.

Yemek arasına gidiyorum, uzun uzadıya yazışırız dönünce.

Quaresma , Adriano , Atiba , Tolgay net bu seviyenin oyuncuları, gruptan çıkarsak ne kadar gelir elde edicez bilgisi olan :)

Çevrimdışı tangaz

Abuobakar çok yorulmuştu abi.

olabilir rakip defansın daha çok öne çıkmasına cesaret verirsin cenki tek bırakarak.

Çevrimdışı Savaş

Aslında bakarsanız yaşanan sakatlıklar gerçekten üzücü keşke olmasaydı fakat özellikle Talisca'nın sakatlanması geçen seneki oyun anlayışımıza dönmemize ve taşların yerine oturmasına sebep olabilir.

Tolgay'ın hangi maç sonu olduğunu hatırlamıyorum fakat bir maç sonu röportajında dediği şuydu ki; 'Asıl mevkim 8 numara fakat 10 numara mevkisinde de elimden geleni yapıyorum'

Oğuzhan'ın dönmesiyle Tolgay'ın 8 numaraya kaymasıyla biraz daha pasa dayalı oyun anlayışına dönebiliriz. Özellikle Oğuzhan'ın dönmesi bizim için çok büyük avantaj ki dünkü oyunda oyuna girdikten sonra daha paslı oynayıp topu hücum bölgesine getirebildik. Sanırım o da oynamayı özlemiş. Aslında dün bir nevi idman yaptı asıl trabzon maçında resital yapacağını düşünüyorum ben.

Trabzon maçında muhtemelen aşağıdaki kadroyu göreceğiz. Belki Tolgay ile Oğuzhan'ın yerleri değişebilir.

Fabri
Gökhan   Marcelo  Rhodolfo   Adriano
             Atiba       Tolgay
Aboubacar    Oğuzhan     Quaresma
                    Ömer

Bu kadroda oyunu tutmak istersen Tolgay veya Oğuzhan'ı oyundan alıp Necip veya İnler'i oyuna alabilirsin.
Bu kadroda skor üretmek istiyorsan Tolgay veya Oğuzhan'ı oyundan alıp Cenk ile 4-4-2'ye dönebilirsin.
Özeti taşların yerine oturmasıyla rölanti oyuncu değişiklikleri haricinde oyuna göre şekil verebilmek çok kolay. Bu da taşların yerine oturacağını gösteriyor, Talisca varken bu çok zor oluyordu. Oyun içerisinde 3-4 kere taktik ve dizilim değişikliği yapmak durumunda kalıyorduk.

Her şerde bir hayır vardır derler. Bu sakatlıklar işimize yarayabilir. Zararı yarara çevirmek bizim elimizde ki ben artık Benfica, Başakşehir ve fener maçları dahil seriye başlayacağımızı düşünüyorum.

Böyle düşünmemdeki en büyük etkende takım ne olursa olsun, kimle oynarsa oynasın kaybetmiyor. Bir şekilde ya kazanıyor ya berabere kalıyor fakat kaybetmiyor. Oyuncular sahada kaybetmeyeceklerini bilerek oynuyorlar ki özgüven tavan oluyor. Şampiyon takımız ve şampiyon gibi oynuyoruz. Kim ne derse desin!
[ Son Düzenleme: 02 Kasım 2016, 12:21:26 Savaş ]

Çevrimdışı OrhanAker

Quaresma , Adriano , Atiba , Tolgay net bu seviyenin oyuncuları, gruptan çıkarsak ne kadar gelir elde edicez bilgisi olan :)
Artı 5.5 milyon€

Çevrimdışı sozkul

İnler sakatlıktan çıkamamış, idareli oynadı.

Beck'in kanadından pozisyon yememizin sebebi de, önünde Cenk ile Aboubakar'ın dönüşümlü oynaması oldu.

Özellikle Aboubakar oynarken pozisyon alamadı bir kaç kere, iki oyuncumuz da savunma pozisyonu bilgisi yüksek oyuncular dğeiller.

"Cenk Tosun bile Beck'in kademesindeydi" demişsin @tangaz, zaten sağ önde oynuyordu o esnada Cenk ve görevi oydu.

Beck'i beğendim kısacası dün.

Inler dün idareli filan oynamadı, hiç oynayamadı, çok kötüydü.
Onun yerine dün standard bir Necib olsaydı herşey çok farklı olabilirdi.
Hatta Eslem, Inler'in yerinde daha iyi oynayabilirdi.

Çevrimdışı OrhanAker

Aslında bakarsanız yaşanan sakatlıklar gerçekten üzücü keşke olmasaydı fakat özellikle Talisca'nın sakatlanması geçen seneki oyun anlayışımıza dönmemize ve taşların yerine oturmasına sebep olabilir.

Tolgay'ın hangi maç sonu olduğunu hatırlamıyorum fakat bir maç sonu röportajında dediği şuydu ki; 'Asıl mevkim 8 numara fakat 10 numara mevkisinde de elimden geleni yapıyorum'

Oğuzhan'ın dönmesiyle Tolgay'ın 8 numaraya kaymasıyla biraz daha pasa dayalı oyun anlayışına dönebiliriz. Özellikle Oğuzhan'ın dönmesi bizim için çok büyük avantaj ki dünkü oyunda oyuna girdikten sonra daha paslı oynayıp topu hücum bölgesine getirebildik. Sanırım o da oynamayı özlemiş. Aslında dün bir nevi idman yaptı asıl trabzon maçında resital yapacağını düşünüyorum ben.

Trabzon maçında muhtemelen aşağıdaki kadroyu göreceğiz. Belki Tolgay ile Oğuzhan'ın yerleri değişebilir.

Fabri
Gökhan   Marcelo  Rhodolfo   Adriano
             Atiba       Tolgay
Aboubacar    Oğuzhan     Quaresma
                    Ömer

Bu kadroda oyunu tutmak istersen Tolgay veya Oğuzhan'ı oyundan alıp Necip veya İnler'i oyuna alabilirsin.
Bu kadroda skor üretmek istiyorsan Tolgay veya Oğuzhan'ı oyundan alıp Cenk ile 4-4-2'ye dönebilirsin.
Özeti taşların yerine oturmasıyla rölanti oyuncu değişiklikleri haricinde oyuna göre şekil verebilmek çok kolay. Bu da taşların yerine oturacağını gösteriyor, Talisca varken bu çok zor oluyordu. Oyun içerisinde 3-4 kere taktik ve dizilim değişikliği yapmak durumunda kalıyorduk.

Her şerde bir hayır vardır derler. Bu sakatlıklar işimize yarayabilir. Zararı yarara çevirmek bizim elimizde ki ben artık Benfica, Başakşehir ve fener maçları dahil seriye başlayacağımızı düşünüyorum.

Böyle düşünmemdeki en büyük etkende takım ne olursa olsun, kimle oynarsa oynasın kaybetmiyor. Bir şekilde ya kazanıyor ya berabere kalıyor fakat kaybetmiyor. Oyuncular sahada kaybetmeyeceklerini bilerek oynuyorlar ki özgüven tavan oluyor. Şampiyon takımız ve şampiyon gibi oynuyoruz. Kim ne derse desin!
Ozi veya tolgayın yanyana oynaması lazım çünkü ikiside sırtı dönük oynayabilen oyuncular değil.ikisinide 8 gibi kullanmak lazım arkalarında da atiba veya inler ile.
Evet dar rotasyon hocanın kafasının karışık olduğu bu zamanlarda işimize gelecek bende aynı fikirdeyim.

Çevrimdışı tangaz

bu cincon ne ballı arkadaş başakşehirde epureanu oynamayacakmış

Çevrimdışı sozkul

Dün Aboubakar'ı beğendim, bu beğeninin nedeni Cenk'in performansı olabilir. Insan elinde olmadan karşılaştırıyor.
Dün maçı seyreden ve hiçbirşeyden haberi olmayan birine bu adam 3.3 buda 1.7 alıyor desen, çok normal der.
Cenk topu önüne alıp yumuşatmayı bile yapamıyor,  Biraz Abou'dan ders alması lazım.
Eğer Cenk, kutunun içinde değilse ve biz sürekli atak yapamıyorsak bir anda çok değersiz bir topçu haline geliyor.
Süperligde işimize yarar ancak.

Etiketler: