Dostum bu cümleler, ezbere kurulan cümleler.
Forvetten esas beklenen, hocanın verdiği görevi yapmasıdır.
Dünkü maçta hocanın forvetlerden asıl beklentisi savunma katkısıydı, Koluibaly'e oyun kurdurmamak ve sağ kanattan gelen bindirmelere engel olmaktı.
Ayrıca geçen sene Napoli gibi takımlara karşı oynamadık, Gomez bu sene olsaydı bu maçta ondan beklenen de aynısı olacaktı.
Açıkçası ne demek istediğini anlamadım, tahmin ediyorum hoca "Forvetsin ama sakın pozisyona girme, gol atmaya çalışma, sadece adam kovala" dememişti diye düşünüyorum. Mutlaka "Ebubekir ile değişmeli oyna, uzun diyagonel paslarla pozisyona gireceğiz, ceza sahasına yakın ol ama beklere mutlaka yardım et" demiştir diye tahmin ediyorum. eğer takımın iki as forvetine gol atmadan ölümüne savunma yapın dendi ise bence yönetim de hocanın kulağını çekmeli.
İkincisi, yıllarca yarı pro seviyede basketbol oynamış bir takım oyuncusu olarak söylüyorum, her pozisyondan beklenen temel katkılar bellidir. uzun ribound alır, forvetler sayı atar, guardlar oyun kurar. Bunların dışında hayatı boyunca 5 numara oyunları oynamış bir adamdan kütür kütür 3 lük atması beklenmez, çünkü temel yeteneği o değildir. Eğer ekstra bir kabiliyeti var ise belki özel durumlar için setler çiziler falan filan. diyeceğim, kimse, forvet oynayan bir adama ilk görevin defans demez.
Yine aynı örneği vereyim, Gomez oynadığı hiç bir maçta ne deli danalar gibi pres yaptı ne de nadir zamanlar dışında bekten top çıkardı (kritik durumlar hariç), adam sadece pozisyonunu kaybetmedi ve gol attı. Ve bunlarda deplasmanda oynadığımız avrupa ve lig maçları da dahil. Gomez'in yapıp Cenk'in yapamadığı ne var ise sorun o işte. O sebeple eşek yükü ile para verip forvet alıyoruz. Yoksa koşacaksa koy bir tane paf oyuncusu maç boyu koşsun.