Şu hesabı geçmişe değilde geleceğe bakarak yapsana @Necmi, bana imkansız geliyor üç yıl üst üste şampiyon olunca borcumuzun yarıya düşmesi.
Faiz gelirini futbolcu giderlerini amatör şube giderlerini üst üste koy bize göster borç nasıl yarıya düşecek.
bu seneki bütçemiz 450 M
@sozkul tabi bütçenin içinde borç ödemeleride var.
demekki senelik öngörülen gelirimizde bu bu manyıkla 3 senelik gelir borcu kapatacak düzeyde hiç gider yapmazsan
demekki giderini ne kadar düşersen borcunda 3 sene sonunda o kadar düşer.
şimdi soruna gelince biz sene başı bütçe planlaması yaparken şampiyonluk ve şl gelirlerini dahil etmemişizdir.
30 M € civarı şl geliri var şampiyon olduğunda tff den aldığın parada nerden baksan 15 M € yı buluyor. şampiyonlar ligi maç hasılatları
falan derken sadece şampiyon olmak biz senede 50 M€ ek kazanç demektir. Buda 3 senede 150 M€ 500 milyona yakın para eder.
buda borcun yarısı olmasada yarıya yakınını ödeyecek havadan gelen para demektir. Tabi her şampiyonluk böyle olmaz ama
önümüzdeki 3 sene rakiplerin zayıflığından dolayı ek bir transfer bütçesi oluşturmadan bunu yapabileceğimiz imkanı olduğundan
böyle dedim. birde şl de oynayıp oyuncu değerlerinin artması ve satışdan gelecek olan paralarda olur bunlar farazi şeyler ama
3 sene üst üste şampiyonluk ligi domine etmek demektir bunda ciddi sponsor gelirlerinde artışda olur ama bunlarda farazi konular.
ben sadece şampiyonlukla havadan gelecek olan şampiyonluk primi naklen yayın gelirinden alacağın artış şl ayakbastı parası
şl canlı yayın geliri galibiyet primleri maç hasılatı vs olarak şeyetmiştim