@Necmi O zaman Ozur 
buz tedavisi uzun suren birsey ve tedavi etmez sadece gunu kurtarir
buz tedavisini antreman sonrasi yani yuklenme sonrasi uygulanir rahatlatir bir parca olsun kotuye gitmesini engeller
ama dedigim gibi bu sadece odem icin kopma cok farkli birsey
benim tahminim odem bulgusuna rastlanmis ve kortizon yapilmis bu esnada belki dinlendirilmistir biz bihaberiz bundan sonucta
ama benim bildigim o bolge de sicaklik artar bu sicaklik sonrasi uzerine fazla yuk bindirilmez 1 2 gun dinlendirilir daha sonra ultrason ile bakilir ve tedavisi uygulanir
burda onemli olan kortizon oncesi onlar ultrasonda ne gorduler
kotu birsey gorseler kimse bu riski almazdi
benim aklimdan gecenler kucuk bir odeme rastlandi bunun tedavisi yapilmaya baslandi ama antalya macinda ya zemin yada canerin hareketi ile olusan bir kopma oldu
ama tesaduf iste odem bulgusu sonrasi oldugu icin ihmal olarak dile getiriliyor
simdi soylede bir ornek vereyim atlarda cok yasanir
atlar hergun kenter tabir edilen antreman yaparlar kenterin temposu misal 19-20sn [100mt icin]
sen aldin ati 1 hafta boyunca 17 tempo ile kenter yaptirisan ata bir sonraki yarista yada antremanda tendonlari eline alirsin 
yuzme iyi gelir ama buzlu bandaj olayi biraz zor dusunsene buzlu bandaj ayaginda1- 2 saat boyunca kalicak
kopma aninda cikan ses cok pis birsey
hocam merhaba; doktorsun sanırım. aydınlatırsan sevinirim.
burada bir iğne muhabbeti var ama bunun ne iğnesi olduğu önemli.
bildiğim kadarıyla kas ve eklem çekilmeleride ya kandan süzülen trombosit yada kortizon vuruluyor ( yanlışım varsa düzelt lütfen ). trombosit hasarlı bölgeyi güçlendirme amaçlı yapılıyor ve hafif tempolu antrenmanla desteklenmesi gerekiyor aksi taktirde çokta bir işe yaramıyor. kortizon ise çok başka... kas ve eklemleri yumuşatıyor, ağrıyı kesiyor ve akabinde eski halini alana kadarki süre zarfında hasarlı kas ve eklemler tabiri caizse rejenere oluyor. tabi bu süre zarfında mümkünse hareket bile ettirilmiyor. diye biliyorum...
Rize maçından sonra trombosit enjekte edildi diye biliyorum. bununda güçlendirme için belli bir süre hafif tempo antrenman gerektirdiğini var sayarsak yönetimin milli takıma ne yaptınız diye hesap sormasından daha doğal birşey olamaz. sormazsa sıkıntı vardır bence...
bu arada herkese günaydın.