satarlar çünkü alttan sürekli yenileri geliyor eldekini 20-25e satmazsa alttan gelene yer açamaz sirkülasyonu sağlamak için satıyor adamlar... bunu mevcutta büyük yetiştirici oldukları için yapmıyorlar bu bağlamda belçika portekiz tezini destekliyorum ama adamlar eski namları ile satıyorlar mesela herenveendi sanırım 2-3sene önce benficaya philip djuriceviç die bir 10 numara sattı 20ye sattı ben o dönemde de etmeyeceğini öngörüyordum ama benfica verdi aldı elinde patladı oyuncu witselin yerine almışlardı yanılmıyorsam witselden gelen paranın yarısı çöpe gitmişti. bu açıdan bakınca portekizliler hollandadaki belçikadaki 22likleri toplayıp 24-25de parlarsa 50-60a satan konumunda da bulunuyor öyle bir geçişde söz konusu...
Sirkülasyon konusunda haklısın, ama o Hollanda için değil de Belçika ligi için geçerli. Çünkü Hollanda'da sirkülasyon olacak bir hareketlilik yok son yıllarda.
Ayrıca dediğin nokta çok doğru, satışların çoğunu eski namlarıyla satıyorlar.
Milik bize gelip aynı performansı gösterse(ki bizde gol atmanın zorluğu Hollanda'da gol atmakla mukayese edilemez), en fazla 10 milyona (o da kavga dövüş) satabilirdik.
Transfermarkt'a tekrar baktım, sallamış olmayayım diye. En değerli oyuncu arasında Hollanda ligi'nden çıkmış ya da yolu Hollanda Ligi'ne düşüp parlayan tek adam Suarez.
Yani Hollanda'dan alınıp başka yere gidip orada parlayan da yok. En değerli 50 oyuncudan sadece birinin yolu Hollanda Ligi'ne düşmüş.
Kiralık bile gitmemişler Hollanda Ligi'ne.
Ben 30 senedir futbol izlerim, böyle bir şey hatırlamıyorum.