Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9139070 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı tuncaboylu

Bencede kapatalım burayı. Ne diye tartışalım ki biz burada Necmi abi ile Tuncaboylu ile.
ben şahsım adına ağzımı açmam sonra adımız boşboş konuşuyora çıkar  :icool:

Açıkçası ben de Şenol Hoca kadar bilmiyorum, o yüzden ben de boş konuşmakla suçlananlar arasındayım.

Çevrimdışı firewater

arkadaş rahatsız olabilir abi herkes saygı çerçevesinde düşüncelerini dile getirmekte serbest burada olması gerekende o...

Sende doğru diyorsun  :)

Çevrimdışı tangaz

Bu arada bir tecrübe daha:

Eğer kalecinin Talisca'yı düşürdüğü pozisyonda 2-3 oyuncumuz hakeme ölçülü bir şekilde itiraz etseydi, hakem golü yediğimiz pozisyondaki o ucuz serbest vuruşu veremezdi.

Avrupa maçlarında hakemi baskı altına almak sadece seyirciye düşmüyor, oyuncularımızın da bunda rol oynaması lazım.

bir deplasman takımı için en ideal hakem alman hakemdir...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı atalay

törenin devre arasında dönmesi hakkında ne söylersin bu sistemde faydası çok olur bence.

Ekim olmadan bunu konuşmaya başladık mı? Töre ne verir muamma da, elinde Töre'den daha iyisi yok. Yazınca değil de görünce çark ediliyor.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Duran top savunmalarında man marking uygulamaya çalışıyoruz. Zone + man marking ideal savunma şekli. Yenilen gollerin neredeyse tamamında rakip oyuncular de marke vaziyette arka direkte gol vuruşu yapıyor. Dünkü golde de Talisca'nın kontrolündeki oyuncu arka direkte aynı şekilde golü buldu. Zira herkes adam adama savunmaya ve topa odaklanmış durumda. Alan paylaşımı inanılmaz kötü.

Saha içinde bu konuda bi lider lazım gibi geliyo. Lider savunmacı.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı tangaz

bu arada transfer tahtası kapanınca gs ve kiev maçlarına takımın hazır olacağı öngörüsü çoğumuzda vardı (ben dahil) ama evdeki hesap çarşıya uymadı...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Tolga

Noktası virgülüne katılıyorum :claps: :claps:
@Tolga

Toplu halde defansta problemlerimiz var. bireysel anllamda top kesme ve karşılamada stoperlerimiz iyi. Onun haricinde dediklerine harfiyen katılıyor vede ekliyorum Talisca forvet, cenk veya abubakar kanat forvet olmalı ve Q7 ye bağlı oyundan vazgeçip ayağa yerden pas yapan oyuna geçmeliyiz acilen.

Avrupa konusunda da noktasına virgülüne katılıyorum.
Ben de harfiyen katiliyorum sana, bana kalirsa Aboubakarin bu hali Cenkten daha faydali. Dikkat ettiniz mi bilmem 3-4 kere kritik preslerde topu sakince indirdi en garanti pas opsiyonlariyla oyunu rahatlatti. Taliscanin pozisyonunda o ince topu kim atar bu takimin forvet oyuncularindan ? Bence Aboubakar a 2 mac daha verin, Etoo gibi siralamaya baslar. Futbolcu gol attikca ozguven kazanir.
Benimle aynı fikirde olmanıza sevinim :icool:

Yazmamışım ama duran toplardaki sıkıntımız da hala devam ediyor.

Süper Kupa Finali'ndeki Gs maçı, Konya maçı, yine Gs maçı ve dünkü maç. Hep kritik maçlarda duran toptan gol yedik.

Şenol Hoca'nın bunu çözmesi gerekiyor. Adam paylaşımının yanında alanı da savunurken ciddi hatalar yapıyoruz.

Dün zaten maçtan önce de duran toplar konusunda korktuğumu maç başlığına yazmıştım.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı tuncaboylu

bir deplasman takımı için en ideal hakem alman hakemdir...

O pozisyon zamanında Ali Sami Yen'de olsaydı of ya.

Gözümün önüne geliyor şimdi, kaptan Bülent 85 metre depar atarak hakeme doğru koşuyor.
Hasan Şaş ve Hagi hakeme bunu nasıl görmezsin diye saydırıyor, Hasan Şaş'ın gözleri yerinden çıkmış bir vaziyette.
Okan ve Emre, Hagi ile Hasan Şaş'ın arkasından hakeme el kol hareketi yapıyorlar, Ergün 4'ünü sakinleştirmeye çalışıyor.
Yerdeki Arif sedye için elini kaldırmış, kıvranıyor da kıvranıyor.
Fatih Terim kenarda su şişesini yere fırlatarak 4. hakeme bağırıyor,
Tribünlerde bir karnaval havasında "Sahaya ineriz annenizi öperiz" melodisi yankılanıyor.

Hakem 20 dakika kendine gelemezdi (Hakaret Yasak)₅.

@mylife1903 buna güzel bir yazı hazırlar bence, Ali Sami Yen anıları.  :)
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 16:44:13 tuncaboylu ]

Çevrimdışı MrtBlgc

Lig'de Ömer Şişmanoğlu bile şans bulabiliyorken Aras neden hiç tercih edilmiyor öğrenmek istiyorum.
Formsuz futbolcuları oynatarak kazanan Şenol Hoca Aras'ı kenarda unuttu resmen.

Çevrimdışı tangaz

O pozisyon zamanında Ali Sami Yen'de olsaydı of ya.

Gözümün önüne geliyor şimdi, kaptan Bülent 85 metre depar atarak hakeme doğru koşuyor.
Hasan Şaş ve Hagi hakeme bunu nasıl görmezsin diye saydırıyor, Hasan Şaş'ın gözleri yerinden çıkmış bir vaziyette.
Okan ve Emre, Hagi ile Hasan Şaş'ın arkasından hakeme el kol hareketi yapıyorlar, Ergün 4'ünü sakinleştirmeye çalışıyor.
Yerdeki Arif sedye için elini kaldırmış, kıvranıyor da kıvranıyor.
Fatih Terim kenarda su şişesini yere fırlatarak 4. hakeme bağırıyor,
Tribünlerde bir karnaval havasında "Sahaya ineriz annenizi öperiz" melodisi yankılanıyor.

Hakem 20 dakika kendine gelemezdi (Hakaret Yasak)₅.

bunu döneminin en iyisi olan markus merkde emekli olunca ifade etmişti, dünyada en zorlandığım maçlar gs maçları demişti

+ 1-2 kişi itiraz edince hakem kart verebiliyor bunlar gibi yedek kulübesi dahil 20 kişi saldırınca hakem dağılıyor.

Çevrimdışı atalay

Saha içinde bu konuda bi lider lazım gibi geliyo. Lider savunmacı.

Savunmacı rakiplerin tamamını karşılayamaz. Organizasyon sorunu var.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Savunmacı rakiplerin tamamını karşılayamaz. Organizasyon sorunu var.

Ordaki organizasyonu sağlaması için dedim zaten :D
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı benyv-

Üç önemli maçı da kazanamadık. Süper kupa, Ş.ligi ve GS derbisi. Çok kötü bir giriş yaptık. Avrupa olayımız umarım geçen seneki gibi olmaz. Olacaksa da iyi oynayalım elenelim, en azından ligde 3. yıldızı takarız. Ama hayaller/gerçekler oluyor bu sene malesef büyük maçlar şu ana kadar. İnş böyle devam etmez.

Çevrimdışı atalay

Tempomuzun düştüğü ve rakibin önde bastığı bölümlerde Olcay - Adriano değişikliğinin yerine Cenk'i oyuna sürmesi ve sol kenarda oynatması rakibin oyun merkezini öne taşımasına, orta alanda büyük boşluklar bırakmamıza, hem de ilk 65 dakika boyunca kaleden uzak bir şekilde savunulan Yarmolenko'nun canlanmasına sebebiyet verdi. Ki kenar oyuncuları arasındaki mesafe açılınca birkaç pozisyonda Caner onu ancak faul ile durdurabildi. Kerim değişikliğiyle ise mesafelerin açıldığı ve topun ön bölüme taşınamadığı bölümlerde alan katedebilen bir oyuncuyu tercih etti. Ayrıca Tolgay ve Adriano'nun değişiklik dakikalarının da geç olduğunu düşünüyorum.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 16:17:04 atalay ]

Çevrimdışı firewater

Tempomuzun düştüğü ve rakibin önde bastığı bölümlerde Olcay - Adriano değişikliğinin yerine Cenk'i oyuna sürmesi ve sol kenarda oynatması rakibin oyun merkezini öne taşımasına, orta alana büyük boşluklar bırakmamıza, hem de ilk 65 dakika boyunca kaleden uzak bir şekilde savunulan Yarmolenko'nun canlanmasına sebebiyet verdi. Ki kenar oyuncuları arasındaki mesafe açılınca birkaç pozisyonda Caner onu ancak faul ile durdurabildi. Kerim değişikliğiyle ise mesafelerin açıldığı ve topun ön bölüme taşınamadığı bölümlerde alan katedebilen bir oyuncuyu tercih etti. Ayrıca Tolgay ve Adriano'nun değişiklik dakikalarının da geç olduğu düşünüyorum.

Aynen Ben ikinci yarıya Olcay-Adriano yaparız, takım yoruluncada İnler-Tolgay yaparız diyordum ama öyle olmadı.

Çevrimiçi Necmi

bu arada biz belki yeni stadda tribünlerde yer alamadık ama tribün kültürünü iyi biliriz taraftarın takımı nasıl ittiğini ya da rakibi nasıl sildiğini iyi biliriz. yeni stad açıldı taraftarın ıslık dışında bişey yapmadığını tlf ile oynamakdan başka bişi yapmadığını yumuşak üslupla yazarken dahi burada bir sürü eleştiri aldık tribünlerde yer alan kişilerden ise nasıl bize laf söylersin ben böyle taraftar görmedim kıvamında yanıtlar geldi.

taraftar yerini seyirciye bırakmış...
yanılıyorsun @tangaz
bizde biliyoruz eski tribünü zaten tribünün zayıfladığı anlar eskiye dönüş olduğu için oluyor
bu stadla birlikte ilk defa ben sürekli oyunun içinde kalan taraftar gördüm bunu bozmaya çalışanda
antipati ve forza işi laylayloma döndürüyorlar bu sefer diğer taraftarda onlara tepki koyuyor bir anda
tribün sahadan uzaklaşıyor. Her zaman dediğimi diyeyim. Desibel rekoru kırmak takım desteklemek
değildir.  Erman Toroğlu yıllarca bunu söyledi durdu. Rakipler sahalarında yenilmez olurken bizim
iki maçta bir puan kaybetmemizde bu nedenleydi Geçmişte bizim tribün taraftar tribünü değil şov
tribünüydü. Şimdi taraftar tribünü oldu. Biz görüyoruz sahada ne demek istediğimi anlaman için yaşaman lazım.
top rakipteyken ıslık ve yuhalama başladığı anda oyuncular deli gibi topu kapmaya uğraşıyor
topa iki üç oyuncu hamle yapıyor. Pas yollarını kapatıyorlar. Defalarca oyuncuların bu nedenle topu taça
attığını gördük. Akşamda tribünden çok etkilendiler. Rakip hoca bile söyledi bunubu taraftarın önünde oynamak kolay değildi diye.
Kimse patlayana kadar yuhalamıyor ıslaklamıyor boşuna ordaki herkes bunun sahadaki etkisini
görüyor. o nedenle zaten gidenler olumlu bulup gitmeyenler eleştiriyor. Eskiden tv başında marşları dinleyince
tamam tribün oluyor deniyordu görsel şov tv lerde veriyordu şimdi yuhalama ve ıslık o kadar şiddetliki tvde
sesi kesiyorlar. Sen televizyonda farkedemiyorsun ama sahada olan farkediyor bunu taraftarla
takım arasında öyle bir bağ oluşuyorki bunu hissediyorsun sahadaki oyuncuda hissediyor.
Sen hiç fenerde oynarken bu kadar ısıran caner gördünmü agrasifliği bile bıraktı sürekli oyunun içinde
zaten oturmaya başladı sürekli ıslık olmuyor top bizdeyken marşlar rakipteyken ıslığa dönüşüyor.
Tam birlik oluştuğunda bu tribünlerin yıkıcı etkisi olacak. Dün gece ilk yarı tam baskı vardı tribünde
ikinci yarı marşlara lay lay loma döndü ilk yarıdaki baskı gitti. ilk yarı mükemmele yakın yönetim gösteren hakemin ikinci yarı tavrından bunu rahat anlarsın.
ancak tribüne geldiğinde ve taraftarla sahanın değişimlerini git gellerini gördüğünde ne demek istediğimi anlarsın

Çevrimdışı tangaz

yanılıyorsun @tangaz
bizde biliyoruz eski tribünü zaten tribünün zayıfladığı anlar eskiye dönüş olduğu için oluyor
bu stadla birlikte ilk defa ben sürekli oyunun içinde kalan taraftar gördüm bunu bozmaya çalışanda
antipati ve forza işi laylayloma döndürüyorlar bu sefer diğer taraftarda onlara tepki koyuyor bir anda
tribün sahadan uzaklaşıyor. Her zaman dediğimi diyeyim. Desibel rekoru kırmak takım desteklemek
değildir.  Erman Toroğlu yıllarca bunu söyledi durdu. Rakipler sahalarında yenilmez olurken bizim
iki maçta bir puan kaybetmemizde bu nedenleydi Geçmişte bizim tribün taraftar tribünü değil şov
tribünüydü. Şimdi taraftar tribünü oldu. Biz görüyoruz sahada ne demek istediğimi anlaman için yaşaman lazım.
top rakipteyken ıslık ve yuhalama başladığı anda oyuncular deli gibi topu kapmaya uğraşıyor
topa iki üç oyuncu hamle yapıyor. Pas yollarını kapatıyorlar. Defalarca oyuncuların bu nedenle topu taça
attığını gördük. Akşamda tribünden çok etkilendiler. Rakip hoca bile söyledi bunubu taraftarın önünde oynamak kolay değildi diye.
Kimse patlayana kadar yuhalamıyor ıslaklamıyor boşuna ordaki herkes bunun sahadaki etkisini
görüyor. o nedenle zaten gidenler olumlu bulup gitmeyenler eleştiriyor. Eskiden tv başında marşları dinleyince
tamam tribün oluyor deniyordu görsel şov tv lerde veriyordu şimdi yuhalama ve ıslık o kadar şiddetliki tvde
sesi kesiyorlar. Sen televizyonda farkedemiyorsun ama sahada olan farkediyor bunu taraftarla
takım arasında öyle bir bağ oluşuyorki bunu hissediyorsun sahadaki oyuncuda hissediyor.
Sen hiç fenerde oynarken bu kadar ısıran caner gördünmü agrasifliği bile bıraktı sürekli oyunun içinde
zaten oturmaya başladı sürekli ıslık olmuyor top bizdeyken marşlar rakipteyken ıslığa dönüşüyor.
Tam birlik oluştuğunda bu tribünlerin yıkıcı etkisi olacak. Dün gece ilk yarı tam baskı vardı tribünde
ikinci yarı marşlara lay lay loma döndü ilk yarıdaki baskı gitti. ilk yarı mükemmele yakın yönetim gösteren hakemin ikinci yarı tavrından bunu rahat anlarsın.
ancak tribüne geldiğinde ve taraftarla sahanın değişimlerini git gellerini gördüğünde ne demek istediğimi anlarsın

ısrarla benzer savunmaları yapıyorsun ve ben ısrarla kabul etmiyorum. iyi tribün oyunun içinde olan tribün o penaltıyı alır ve fişi çekerdi @Necmi

Çevrimdışı Serhat Akkaya

ısrarla benzer savunmaları yapıyorsun ve ben ısrarla kabul etmiyorum. iyi tribün oyunun içinde olan tribün o penaltıyı alır ve fişi çekerdi @Necmi
Oyuncu karakterininde buna uygun olması lazım, dün gayet iyi bir tribün vardı bence tribünde olan birisi olarak söylüyorum ama bu hırsı futbolcularda göremedim çoğu zaman. İtiraz bile olmadı çoğu pozisyonda hakem de çaldıkça çaldı alakasız faulleri.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Zamana ihtiyacı var takımın da tribünlerin de. Sabredelim biraz bakalım.

Çevrimdışı atalay

Benfica maçıyla birlikte bulduğumuz altı golün sadece biri akan oyundan meydana geldi. Akhisar maçında İnler'in Talisca'nın koşu yoluna çıkardığı pas. Son dört maçtır duran top becerileriyle skor üretiyoruz.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 15:13:20 atalay ]

Çevrimdışı tuncaboylu

@Necmi "Tribün ilk yarı oyunun içindeydi, 2. yarı lay lay lom'a döndü" dedi zaten abi.

Takım ve bazı oyuncular 90 dakikaya hazır değil, tribünler de değil.

Zamanla olacak bunlar.

Eski tribünleri de hatırlıyoruz, eskiden kapalının önü sol kanat oyuncumuzu öğütme makinesiydi. 2 top kaybeden oyuncumuza homurtular başlardı, adamın eli ayağına dolaşırdı iyice.

Şimdi rakiplerin eli ayağına dolaşıyor daha çok.

Çevrimdışı tuncaboylu

@Necmi "Tribün ilk yarı oyunun içindeydi, 2. yarı lay lay lom'a döndü" dedi zaten abi.

Takım ve bazı oyuncular 90 dakikaya hazır değil, tribünler de değil.

Zamanla olacak bunlar.

Eski tribünleri de hatırlıyoruz, eskiden kapalının önü sol kanat oyuncumuzu öğütme makinesiydi. 2 top kaybeden oyuncumuza homurtular başlardı, adamın eli ayağına dolaşırdı iyice.

Şimdi rakiplerin eli ayağına dolaşıyor daha çok.

Ayrıca bilet fiyatları pahalı, taraftar profili değişti goygoyu da yersiz, kombineler 1000-1100  liraya satıldı. Eski İnönü'de de aynıydı kombine fiyatları, hatta döviz cinsinden ucuzlamış bile olabilir.

Kapalının ortasında maçla alakasız bağırarak kendini tatmin edip, çarşı atkısıyla Taksim'de kız tavlamaya çalışanlar yan yana oturamıyor diye mi değişti tribün profili?

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

İlk yarıda topun arkasında dururken gayet iyiydik. Baskı yaptık, top kazandık.

İkinci yarıda ne oldu anlayamadım ben. Orta saha ve defans iç içe geçti ve orta saha boşaldı. İleri uç elemanları uçtu gitti zaten mesafe iyice açıldı.

Golü duran toptan yememize rağmen ben asıl buna takıldım. Neden iyi yapabildiğimiz şeylerden maç içerisinde kopuyoruz?

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

İlk yarıda topun arkasında dururken gayet iyiydik. Baskı yaptık, top kazandık.

İkinci yarıda ne oldu anlayamadım ben. Orta saha ve defans iç içe geçti ve orta saha boşaldı. İleri uç elemanları uçtu gitti zaten mesafe iyice açıldı.

Golü duran toptan yememize rağmen ben asıl buna takıldım. Neden iyi yapabildiğimiz şeylerden maç içerisinde kopuyoruz?
benimde anlamadığım neden her maç ya cenk ya da aboubakar giriyor, başka bir değişiklik yapılamaz mı, hoca çok muhafazakar davranıyor :bandit:

Çevrimdışı mylife1903

@mylife1903 talişka dediğin gibi sübyan topçu henüz onu içsahalarda ve zayıf deplasmanlarda ilk 11 başlatıp 60da oyundan alacaksın kalan maçlarda ise 46.da oyuna sokacaksın...
Larva futbolcu abi. Rakipten korkuyor giremiyor topa daha cok zaman lazim ona. Ancak attigi goler frikikler falan ile video yapilir saf silkelenir

Etiketler: