bu arada biz belki yeni stadda tribünlerde yer alamadık ama tribün kültürünü iyi biliriz taraftarın takımı nasıl ittiğini ya da rakibi nasıl sildiğini iyi biliriz. yeni stad açıldı taraftarın ıslık dışında bişey yapmadığını tlf ile oynamakdan başka bişi yapmadığını yumuşak üslupla yazarken dahi burada bir sürü eleştiri aldık tribünlerde yer alan kişilerden ise nasıl bize laf söylersin ben böyle taraftar görmedim kıvamında yanıtlar geldi.
taraftar yerini seyirciye bırakmış...
yanılıyorsun
@tangaz bizde biliyoruz eski tribünü zaten tribünün zayıfladığı anlar eskiye dönüş olduğu için oluyor
bu stadla birlikte ilk defa ben sürekli oyunun içinde kalan taraftar gördüm bunu bozmaya çalışanda
antipati ve forza işi laylayloma döndürüyorlar bu sefer diğer taraftarda onlara tepki koyuyor bir anda
tribün sahadan uzaklaşıyor. Her zaman dediğimi diyeyim. Desibel rekoru kırmak takım desteklemek
değildir. Erman Toroğlu yıllarca bunu söyledi durdu. Rakipler sahalarında yenilmez olurken bizim
iki maçta bir puan kaybetmemizde bu nedenleydi Geçmişte bizim tribün taraftar tribünü değil şov
tribünüydü. Şimdi taraftar tribünü oldu. Biz görüyoruz sahada ne demek istediğimi anlaman için yaşaman lazım.
top rakipteyken ıslık ve yuhalama başladığı anda oyuncular deli gibi topu kapmaya uğraşıyor
topa iki üç oyuncu hamle yapıyor. Pas yollarını kapatıyorlar. Defalarca oyuncuların bu nedenle topu taça
attığını gördük. Akşamda tribünden çok etkilendiler. Rakip hoca bile söyledi bunubu taraftarın önünde oynamak kolay değildi diye.
Kimse patlayana kadar yuhalamıyor ıslaklamıyor boşuna ordaki herkes bunun sahadaki etkisini
görüyor. o nedenle zaten gidenler olumlu bulup gitmeyenler eleştiriyor. Eskiden tv başında marşları dinleyince
tamam tribün oluyor deniyordu görsel şov tv lerde veriyordu şimdi yuhalama ve ıslık o kadar şiddetliki tvde
sesi kesiyorlar. Sen televizyonda farkedemiyorsun ama sahada olan farkediyor bunu taraftarla
takım arasında öyle bir bağ oluşuyorki bunu hissediyorsun sahadaki oyuncuda hissediyor.
Sen hiç fenerde oynarken bu kadar ısıran caner gördünmü agrasifliği bile bıraktı sürekli oyunun içinde
zaten oturmaya başladı sürekli ıslık olmuyor top bizdeyken marşlar rakipteyken ıslığa dönüşüyor.
Tam birlik oluştuğunda bu tribünlerin yıkıcı etkisi olacak. Dün gece ilk yarı tam baskı vardı tribünde
ikinci yarı marşlara lay lay loma döndü ilk yarıdaki baskı gitti. ilk yarı mükemmele yakın yönetim gösteren hakemin ikinci yarı tavrından bunu rahat anlarsın.
ancak tribüne geldiğinde ve taraftarla sahanın değişimlerini git gellerini gördüğünde ne demek istediğimi anlarsın