Kazandıran oyundan niye vazgeçmeye çalışıyoruz bende bunu anlamıyorum
küçük dokunuşlar olur evrim geçirip devam edilir.
Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. Geçen seneden ne kadar ilerideyiz oyun olarak sorgulamak gerekli. Deplasmanda yendiğimiz Gs'a kendi evimizde yeniliyorduk, elli tane eksiği olan Benfica'dan son anda yırttık. Süper kupayı söylemiyorum bile.
Çünkü geçen sene kazandıran oyunu oynaman için elinde bir adet Gomez ve bir adet Sosa olması lazım. Onlar yoksa, onların yerine benzer adam lazım. transfer komitesi bu hamleleri yapamadı o veya bu sebeple. bu iki adem yerine bir adet Talisca ve bir adet İnler alındı. İkisi de geçen seneki oyunumuz ile alakası olmayan türde oyuncular.
Örnek verirken barca ve arsenal'den örnek vermek her zaman yanıltıcı olur. Biz Arsenal ve Barca değiliz, biz dortmund, City, PSG, Monaco, Lyon, Porto, Tottenham, Schalke, Udinesse, Sevilla bile değiliz. Biz ve tüm Türk takımlarının vizyonu gelecek maça kadardır. Eğer transferi kendi oyun planına göre değil de "qanqa ne çıkarsa bahtımıza" şeklinde son gün yaparsan, oyun sistemini de değiştirirsin mantaliteyi de.
Ayrıca, kadro birbirine alışırsa göreceksiniz ki bu oyun geçen seneden çok daha efektif bir oyun olacak. Unutmayın ki geçen sene arka arkaya kazandığımız Osmanlı, Gençler, MİY, Rize ve Trabzon maçlarının tamamında ya Sosa ya Gomez şapkadan tavşan çıkardı. Öyle rüya gibi oyun falan oynanamadı.