Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9149434 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı atalay

Quaresma'nın araya atıp gol olan bir topunu hatırlamıyorum Beşiktaş kariyeri boyunca

Taç çizgisini terk edip içeri doğru katetmeyi denese olacak.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Taç çizgisini terk edip içeri doğru katetmeyi denese olacak.
Yok onu denediğinde kaleye şut çekiyor genelde :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı OrhanAker

Olcay'ı Quaresma'yı kesmeyen adamın Oğuzhan'ı kesmesi bana komik geliyor sadece.
Oğuzhanı kesmek teklif dahi edilemez.
Hele mevcut oyuncu kadrosunda göbekte oyun kurabilecek 8 numarasız başlamak..ozi yoksa talisca oda yoksa tolgay mutlaka 8 başlamalı.

Çevrimdışı tuncaboylu

Olcay'ı Quaresma'yı kesmeyen adamın Oğuzhan'ı kesmesi bana komik geliyor sadece.

O ayrı bir konu. O bölgede sürekli arayışlarda bulunuyor hoca, Karabük maçında Ömer'i, Benfica maçında Adriano'yu oynattı mesela, Galatasaray maçında da Cenk'i çekti oraya.

Orta sahadaki zenginliğimiz kanatlarda da olsa, Olcay ve Quaresma zor forma şansı bulurlar bu formlarıyla.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Benim önerdiğim kadro varyasyonu budur:

-------------------------------Fabri---------------------

Gönül---------Tosic-------Marcelo(rhodolfo)----Caner(adriano)

Q7(Olcay)---İnler(Tolgay)---Atiba(Oğuzhan)---Adriano(Olcay)

-----------------Talisca-----Aboubakar(Cenk)--------------

Burada form durumuna göre rotasyon yapılabilir. Napoli deplasmanında İnler-Atiba oynarız, Solda Adriano oynarız. Ligde ise Oğuzhan, Tolgay, Olcay,Q7 oynarız. Bireylerden ziyade bütün halinde oynamamız önemli.
Maçına göre oynama pratiği ne kadar mantıklı bunu düşünmek gerekir. Biz Beşiktaş'sak kendi oyunumuzu iyi veya kötü heryerde oynamalıyız, geçen sene Şenol Hoca Avrupa'da neden bu kadar kısır kaldı hep bu orta sahayı sağlam tutayım hevesi yüzünden, oturmuş bir oyun kurgusunda bu tür arayışlar sana fayda sağlamaz. Ben her koşulda her şartta kendi oyunumuzu oynamamız gerektiğini düşünenlerdenim. Ligde o oynasın avrupa da bu oynasın çok uygun değil gibi.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Orhan_

Quaresma'nın son saniyelerdeki pozisyonunda gerçekten gol olacağını mı düşündünüz? Geçen sene FB, bu sezon Benfica ve niceleri; benzer pozisyonlarda hep bir sonraki akını bekliyorum. O yüzden pas, şut yada bi' üçüncü tercih üzerinden bakmaya gerek yok. Sınırlı oyun hafızasında bu pozisyonlar hiç yok.

Belki Muslera bir hata yapar heyecanı :D.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

O ayrı bir konu. O bölgede sürekli arayışlarda bulunuyor hoca, Karabük maçında Ömer'i, Benfica maçında Adriano'yu oynattı mesela, Galatasaray maçında da Cenk'i çekti oraya.

Orta sahadaki zenginliğimiz kanatlarda da olsa, Olcay ve Quaresma zor forma şansı bulurlar bu formlarıyla.
Yo var ama hoca yedekleri küstürme derdinde, Aras yok ortada Kerim yok Ömer'den sağ açık Cenk'ten sol açık yaratmaya çalışıyor, bir maçlık fayda alabilirsin ama uzun vadede bunların sana geri getirisi iyi olmaz. Olcay Quaresma bu kadar formsuzken oynuyorsa diğer ikisi o zaman alt yapıya filan yollanmalı bu mantıkla.
[ Son Düzenleme: 27 Eylül 2016, 14:17:48 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı benyv-

Maçına göre oynama pratiği ne kadar mantıklı bunu düşünmek gerekir. Biz Beşiktaş'sak kendi oyunumuzu iyi veya kötü heryerde oynamalıyız, geçen sene Şenol Hoca Avrupa'da neden bu kadar kısır kaldı hep bu orta sahayı sağlam tutayım hevesi yüzünden, oturmuş bir oyun kurgusunda bu tür arayışlar sana fayda sağlamaz. Ben her koşulda her şartta kendi oyunumuzu oynamamız gerektiğini düşünenlerdenim. Ligde o oynasın avrupa da bu oynasın çok uygun değil gibi.

Hocam form durumuna göre dedim ben de. Çok formda oyuncumuz varsa, Şampiyonlar ligi maçı diye tabiki kenara çekmeyeceğiz. Bir de bu kadar geniş kadro kurmamız ne amaçlı o zaman, eğer yaşı ilerlemiş oyuncuları önemli maçlara diri saklamak için rotasyon yapmayacaksak? Olay oyuncuları dinlendirirken kurguyu koruyabilmekte yatıyor bence zaten. Şu ana kadar pek yapamadık bunu. Oyunumuzu oyuncular belirledi.

Çevrimiçi murat

Gomez ve İsmail ne alaka?
demişsin ya bundesliga liginin sonuncusuna düşmüş.gomez de bundesliga liginin vasat takımlarından birine düşmüş oldu veyahut gittiği takımı vasat ekiplerden biri haline getirdi.futbol tek oyuncuyla oynanmıyor ve bir yerde başarısız olan bir futbolcu başka bir yerde yıldız olabiliyor.

Çevrimdışı atalay

Belki Muslera bir hata yapar heyecanı

Makul. Fakat çıkardığı şut hata yaptıracak cinsten bile değil.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 03:21:02 atalay ]

Çevrimdışı TURKahvesi

Muhtemelen Olcay'ı da hoca kolay kolay kesmeyecektir gördüğümüz kadarıyla. Ama belirtmek istediğimiz bireylerden ziyade takım bütünlüğümüz. Gerekirse Q7 oynasın bu maçta, Napoli deplasmanında böyle defansif kanatlarla çıkalım. Özellikle Türkiye Liglerinde düşünmemiz gereken oyun tarzı olarak söylüyoruz bunu ikili forvet ve 4'lü orta saha olarak.
bak burada güzel güzel tartışıyoruz eyvallah
ama görüş ayrılığımız var bu tür mevzularda
misal ben diyorumki Q7 özellikle mabedimizde oynayacağımız her kritik maçlarda oynamalıdır zaten rakiplerinde etkili bir Q7'den çok çekecekleri olur bunu devamlı algı fırtınasına çevirip etkisizleştirirsek bu bizim aleyhimize olur hiç iyi olmaz anlayacağınız
deplasmanlarda kritik maçlarda hazır bir Aras çok işimize yarar
o yüzden hep diyorum şu Aras'ı ne yapıp edip takıma bir an önce monte ve hazır etmeliyiz
Napoli deplasmanı diyorsun hazır bir Aras ne oynamazdı be az-çok hayal edebiliyorum
evimizde oynayacağımız maçlarda GG-Q7 kanadı deplasmanlarda ise Beck-Aras kanadı benim öngördüğüm bunlar katılırsınız katılmazsınız orası size kalmış
yani şu anki takımda Q7'den daha iyi bir oyuncu varsa söyleyin bilelim
dün de belirttim Q7'yi tehdit edecek bir oyuncu yok ki hani böyle kendine buyruk hareketler sergilemesin
hazır bir Aras gelsin takıma işte o zaman görün Q7'yi nasıl da rayına oturuyor Ricardo.

asıl böylesine önemli maçta kesilir özgür abi hangi önemli maçta ciddi katkısı oldu Q7'nin ben maccabi maçından başka hatırlamıyorum.
yapma bunu gözünü seveyim Mehmet Ali  :s20:

Çevrimdışı benyv-

bak burada güzel güzel tartışıyoruz eyvallah
ama görüş ayrılığımız var bu tür mevzularda
misal ben diyorumki Q7 özellikle mabedimizde oynayacağımız her kritik maçlarda oynamalıdır zaten rakiplerinde etkili bir Q7'den çok çekecekleri olur bunu devamlı algı fırtınasına çevirip etkisizleştirirsek bu bizim aleyhimize olur hiç iyi olmaz anlayacağınız
deplasmanlarda kritik maçlarda hazır bir Aras çok işimize yarar
o yüzden hep diyorum şu Aras'ı ne yapıp edip takıma bir an önce monte ve hazır etmeliyiz
Napoli deplasmanı diyorsun hazır bir Aras ne oynamazdı be az-çok hayal edebiliyorum
evimizde oynayacağımız maçlarda GG-Q7 kanadı deplasmanlarda ise Beck-Aras kanadı benim öngördüğüm bunlar katılırsınız katılmazsınız orası size kalmış
yani şu anki takımda Q7'den daha iyi bir oyuncu varsa söyleyin bilelim
dün de belirttim Q7'yi tehdit edecek bir oyuncu yok ki hani böyle kendine buyruk hareketler sergilemesin
hazır bir Aras gelsin takıma işte o zaman görün Q7'yi nasıl da rayına oturuyor Ricardo.
yapma bunu gözünü seveyim Mehmet Ali  :s20:

Şu anda Q7'den daha iyi şu var oynasın dediğim bir oyuncumuz yok. Çünkü Kerim ve Aras'ı izleyemedik daha. Tehdit edemiyorlar demek ki Q7 ve Olcay'ı. Onlar yerine kanada Adriano veya Talisca'y alıyor hoca. Bu da Kerim ve Aras'ın suçu demek ki. Benim hiçbir mesajımda Q7 oynamasın diye bir şey geçmedi, Sadece Napoli deplasmanında 1 puana oynayacaksak defansif çıkalım anlamında söyledim. Gökhan Töre olsaydı, muhtemelen o kesmiş olurdu Q7'yi.

Çevrimdışı tuncaboylu

Yo var ama hoca yedekleri küstürme derdinde, Aras yok ortada Kerim yok Ömer'den sağ açık Cenk'ten sol açık yaratmaya çalışıyor, bir maçlık fayda alabilirsin ama uzun vadede bunların sana geri getirisi iyi olmaz. Olcay Quaresma bu kadar formsuzken oynuyorsa diğer ikisi o zaman alt yapıya filan yollanmalı bu mantıkla.

Açıkçası Kerim gözden çıkarılmış duruyor, devre arası Kerim Töre takası olursa şaşmam.

Aras konusunda ise hocanın beğenmediği bir şey var, nedir bilmiyorum. Yoksa kanatta kadroda ilk alternatif olmalı bence.

Çevrimdışı tuncaboylu

Makul. Fakat çıkardığı şut hata yaptıracak cinsten bile değil.

Sağına vursaydı hata yapabilirdi.

Bu kaleci senelerdir burada, birisi de sağ tarafının görece daha zayıf olduğunu farkedemedi.

Geçen sene bizden onca önce Kadıköy'de Kuyt'tan ve Anderlecht'ten yediği gollerin hepsi uzaktan sağ tarafına vurulmuştu.

Çevrimdışı tangaz

Açıkçası Kerim gözden çıkarılmış duruyor, devre arası Kerim Töre takası olursa şaşmam.

Aras konusunda ise hocanın beğenmediği bir şey var, nedir bilmiyorum. Yoksa kanatta kadroda ilk alternatif olmalı bence.

arasın temposunu beğenmiyormuş die aldığım duyumu defalarca yazdım burada
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Olcay'ın mı temposunu beğeniyormuş?  :D
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi murat

arkadaşlar yanıldığınız bir yer var biz geçen sene 4231 oynamıyorduk.4141 oynuyorduk.şimdi sosa yerine inler oynuyor oda atibanın yanında olduğu için ozi ilerde yalnız kalıyor daha ağır markaja maruz kaldığından topu alamıyor aldığı toplarıda verecek 3 oyuncu kendine uzak kalıyor.olcayın bir formsuzluğu var ama bu sadece formsuzluğuyla anlatılamaz o da kendinle oynayacak oyuncu bulamıyor.uzun toplardada etkisiz olunca çekilmez bir hal alıyor.bu sisteme en uygun oynayabilen q7 oda orta yaptığında içeri sürpriz giren oyuncu olmadığı için başarızsız oluyor.inler ile oynayacak isek inler biraz daha oziye yakın oynamalı.bana göre ise orada tolgay oynamalı yada ozi biraz gerisinde destekleyici olmalı önünde talisca.pas oyunu için ilk tercih daha mantıklı görünüyor.defansif ortasaha atiba ve inler dönüşümlü önünde çift 8 tolgay ve ozi yada 8 ozi 10 talisca oynamalıyız.

Çevrimiçi Necmi

İnler tamam uzun top filan atıyor ama yaratıcılığımız kısıtlanıyor İnler oyunda olunca, pozisyon üretemiyoruz topa sahip olamıyoruz, Oğuzhan geçen sene bazı dönemlerde önde oynadı ama arkasında Sosa gibi birisi vardı rahattı iyi alış veriş yapıyorlardı Oğuzhan ne Atiba ne de İnler ile bu alışverişe girebilir.
Bazen gerçekten bilmediğinizi düşünüyorum. Geçen seneki golleri
bir daha incele istersen tiki tika paslarla orta sahadan çıkıp kaç gol atmışız
6-7 tane bulursan iyi o işin estetik yanı ama bizi şampiyonluğa götüren yanı
değildi birde ortalarla gomezi buluşturduğumuz kaç gol atmışız. Biraz gözlem yapın
ya aklınızda kalan 2-3 gole göre yorum yapmayın. Birde o pas trafiğini izlerken sosaya bakın nerde
o pas trafiğinin içindemi. Bizim şu anki kadromuz geçen seneye level atlatır ama sabredin biraz
daha bir arada ne kadar oynadılar. Geçen seneki derbilere avrupa maçlarına bakın bakalım
hangisini pas oyunuyla kazanmışız. Bir takımın çok alternatifli olması gerekiyor biz
geçen sene tıkanan oyunu açamıyorduk Rakip dişli çıkınca o paslarıda yapamıyorduk
kardeşim şut atan adam yoktu takımda on kişinin kutuda olduğu maçlarda aralarında pas yapmak zorunda kalıyorduk
aynı takım bu sene iş yapmazdı rakiplerde öğrenmişti Ozi yada olcay birini tut bütün takım yatar
gomez gibi ortaya çıkan bir oyuncunda olmayınca bitersin.
Biz şimdi doğru oyun şeklini oynuyoruz tek sorun daha oyuncuların birbirlerini tanımaması
bütün oyuncuların oyun zekası üst seviye bu takım birlikte oynama alışkanlığını kazandığı anda
o pas oyunlarını geçen seneden daha iyi yapar. Birde sıkışan oyunlarda her türlü çözümü
bulacak usta ayaklar var.
Şu anda bu takım yenilmesi çok zor bir takım 4-5 maç sonra artık beraberlik alınması bile çok
zor olan bir takım olacağız. Şu halinle gs yöneticisine beraberlik almanın çok iyi olduğunu söyletiyorsan eğer
sırtını yasla koltuğa takımın gelişmesini izle derim @Serhat Akkaya

Çevrimdışı TURKahvesi

Şu anda Q7'den daha iyi şu var oynasın dediğim bir oyuncumuz yok. Çünkü Kerim ve Aras'ı izleyemedik daha. Tehdit edemiyorlar demek ki Q7 ve Olcay'ı. Onlar yerine kanada Adriano veya Talisca'y alıyor hoca. Bu da Kerim ve Aras'ın suçu demek ki. Benim hiçbir mesajımda Q7 oynamasın diye bir şey geçmedi, Sadece Napoli deplasmanında 1 puana oynayacaksak defansif çıkalım anlamında söyledim. Gökhan Töre olsaydı, muhtemelen o kesmiş olurdu Q7'yi.
yani benyv
ayrıca Kerim sağ açıkta olmaz olmuyor çünkü çok sırıtıyor
ondan tek net verim alınabileceği yer sol açıktır
misal ben teknik ekibin içinde olacağım bir gün Kerim'i yanıma çağırıp kandırıp video odasına kilitleyip kapatacağım gün boyunca hatta bu işin cılkını çıkarana kadar devam ettirirdim
nedenine gelince keskinleşinceye kadar M.Marin vari gibi ne bileyim E.Hazard gibi olacaksın deyip videolarını seyrettirirdim :)
devamlı ağaçkakan gibi kafasının içine gire gire bunu yapardım
potansiyeli çok yüksek bir oyuncu ama işte daha böyle derli toplu olabilmesi adına bir şey yapılabilmesi gerekli.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bazen gerçekten bilmediğinizi düşünüyorum. Geçen seneki golleri
bir daha incele istersen tiki tika paslarla orta sahadan çıkıp kaç gol atmışız
6-7 tane bulursan iyi o işin estetik yanı ama bizi şampiyonluğa götüren yanı
değildi birde ortalarla gomezi buluşturduğumuz kaç gol atmışız. Biraz gözlem yapın
ya aklınızda kalan 2-3 gole göre yorum yapmayın. Birde o pas trafiğini izlerken sosaya bakın nerde
o pas trafiğinin içindemi. Bizim şu anki kadromuz geçen seneye level atlatır ama sabredin biraz
daha bir arada ne kadar oynadılar. Geçen seneki derbilere avrupa maçlarına bakın bakalım
hangisini pas oyunuyla kazanmışız. Bir takımın çok alternatifli olması gerekiyor biz
geçen sene tıkanan oyunu açamıyorduk Rakip dişli çıkınca o paslarıda yapamıyorduk
kardeşim şut atan adam yoktu takımda on kişinin kutuda olduğu maçlarda aralarında pas yapmak zorunda kalıyorduk
aynı takım bu sene iş yapmazdı rakiplerde öğrenmişti Ozi yada olcay birini tut bütün takım yatar
gomez gibi ortaya çıkan bir oyuncunda olmayınca bitersin.
Biz şimdi doğru oyun şeklini oynuyoruz tek sorun daha oyuncuların birbirlerini tanımaması
bütün oyuncuların oyun zekası üst seviye bu takım birlikte oynama alışkanlığını kazandığı anda
o pas oyunlarını geçen seneden daha iyi yapar. Birde sıkışan oyunlarda her türlü çözümü
bulacak usta ayaklar var.
Şu anda bu takım yenilmesi çok zor bir takım 4-5 maç sonra artık beraberlik alınması bile çok
zor olan bir takım olacağız. Şu halinle gs yöneticisine beraberlik almanın çok iyi olduğunu söyletiyorsan eğer
sırtını yasla koltuğa takımın gelişmesini izle derim @Serhat Akkaya
Katılmıyorum doğru oyun doğru oyuncularla oynanır, İnler doğru adam değil bu sistemde bana göre. İnler olunca şöyle oynayalım Oğuzhan olunca böyle oynayalım gibi bir düzen bana çok ütopik geliyor, Man City'nin Barcelona'nın elinde onlarca değişik türde adam var ama hep aynı oyunu oynuyorlar bu da onları sonuca götürüyor. Sosa o pas trafiğinin içinde olmasa 10 gol 12 asist yapmazdı sanırım di mi? :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Bishamon

Olcay'ın mı temposunu beğeniyormuş?  :D

Quaresma'nın mı temposunu beğeniyormuş ?  :D

Çevrimiçi Necmi

hiçte dediğin gibi değil geçen sene avrupada neden başarısız olduk çünkü sürekli
ortada paslar deneyen kadron vardı kanat dediğin adamlar bile ortaya yönelen olcay ve
quaresma olunca bu yapı içerde bir şekilde iş gördü ama avrupa takımlarını ortadan delemezsin
oyunu açman gerekir. sürekli ortadan gittiğinde kısır oyunla kalıyordun neden Töre oynamak isterse
başarılı oluyordu elimizde birtek kanatlara açılan oydu. Birde arada sosa denerdi.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Quaresma'nın mı temposunu beğeniyormuş ?  :D
Bu liste uzar gider :D Bu kadar formsuz iki adam dururken diğerlerinin kadroda bile olmaması çok enteresan.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Katılmıyorum doğru oyun doğru oyuncularla oynanır, İnler doğru adam değil bu sistemde bana göre. İnler olunca şöyle oynayalım Oğuzhan olunca böyle oynayalım gibi bir düzen bana çok ütopik geliyor, Man City'nin Barcelona'nın elinde onlarca değişik türde adam var ama hep aynı oyunu oynuyorlar bu da onları sonuca götürüyor. Sosa o pas trafiğinin içinde olmasa 10 gol 12 asist yapmazdı sanırım di mi? :)

Şu anki takımın daha verimli olduğunu düşünenlerdenim bende.

Lig başladığından beri 5 maç oldu, 2'den aşağı gol attığımız maç yok. Bunların biri derbi, biri Konyaspor, biri de senelerdir kazanamadığımız Akhisar deplasmanı. İçeride oynadığımız Karabük de boş takım değil. Buna karşın 5 maçta neredeyse 3 gol ortalamayla oynuyoruz.

Benfica deplasmanında bile ikinci yarı 4-5 net pozisyon yakaladık.

Yani üretkenlik bakımından bir sıkıntı yaşadığımız yok, bu oyun sisteminde takım savunmasını oturttuğumuz zaman berabere kalması da zor bir takım haline geleceğiz.

Bunun için de top rakipteyken iyi savunma yapmayı öğrenmemiz lazım. Geçen sene de bu konuda eksikliğimiz vardı, o yüzden topa sahip olarak savunma yapıyorduk.

Ama bunu zaten öğrenmemiz gerekiyordu.

Çevrimdışı tangaz

Bu liste uzar gider :D Bu kadar formsuz iki adam dururken diğerlerinin kadroda bile olmaması çok enteresan.

hoca olcayada haksızlık ediyor takım uzun top ile oynarken o topu stop+driplingle kullanamayan olcay resmen taraftarın önüne atıyor
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Etiketler: