Bu sezon bazı maçları geçen sezona göre daha kolay kazanacağız ama geçen seneki gibi güzel ve bizim için doğru futbolu pek o kadar oynayamayacağız gibi sanki. Caner ve İnler biraz fazla uzun top oynuyor. Caner, Adriano ve Quaresma ayrıca topla fazla oynuyor. Sonuç başarılı bile olsa bize esas seviye atlatacak olan şey geçen seneki tek pas ve en iyi opsiyonu bulana kadar pasa devam etme oyununun üstüne koymaktır.
Umarım yeni gelenler bu oyuna adapte olur. Olmaları da lazım. Arda'yı geçen gün dinledik. Orda hele orta alanda çalım atma vs. gibi bi lüksü yok ve o da bunu zaten kabullenmiş durumda. Burda da öyle olması lazım. Hatta Şenol hocadan sonra bile bu oyunun artık ekol olarak bizde tüm alt yapıyla birlikte devam etmesi lazım.
Bu yazıyı akhisar maçından önce yazmıştım. Keşke içine biraz "evriliyor" fln katsaymışım.

Neyse, bana göre bu oyunun sebebi pas bağlantısı sağlayacak oyuncu eksikliğinden çok, yeni arkadaşların oyun alışkanlıkları.
Zekanın tanımlarından biri değişen yeni durumlara adapte olabilmekle ilgili. Aldığımız adamlar iyi futbolcu olduğu kadar oyun zekası yüksek adamlarsa birkaç hafta içinde bizim plana adapte olabilirler, değilse ve ezberlerindeki oyuna devam ederlerse, özellikle ligde yine kazanırız ama ötesi biraz muamma olur.
Şenol Hoca takıma biraz zaman verip sonrasında seçimlerini belirler, oyun stilimizden kalıcı olarak kesinlikle taviz vermez bana göre.