Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9144327 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Yaşlar 21, ruhen 50+'yım zaten. Sırf takım ile alakalı değil tabii.

Aynen. Mesela benim şuan çalışmadan direk emekli olup torun sevesim, bağ bahçeyle ilgilenesim var :D
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı murat baltacı

Ah ulan töre kalıp adam gibi oynasan canerle gökhanla taliscayla oziyle yıldızı olurdun takımın gidicem diye tutturdun hem kendini hem bizi yaktın.
Aynı şeyleri gomez içinde söylüyorum aboubakar kötü oyuncu değil alıştıkça goller atacak ama gomez farklıydı süper kupada ve bu maçta olsa bitirmişti gs yi gol rekoruda kırardı.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Berat

Aynen. Mesela benim şuan çalışmadan direk emekli olup torun sevesim, bağ bahçeyle ilgilenesim var :D

Adapazarı ve İstanbul sağolsun yeşilden çok uzak kalıyorum. Torunsuz idare ederim de huzur şart :D . Gelecek ve mezuniyet kaygısı derken zaten kendimi mahvediyorum.

Çevrimdışı doctore

maça gidenlere bir şey sormak istiyorum. ilk yarı 1-0 yenikken laylaylom yapan yaklaşık 15-20 dk aynı tezahüratı sabır sınayıcısı gibi tekrar eden bir grup vardı. kimdi onlar ? ben tahmin ediyorum gerçi de yine de bi sorayım dedim belki yanıltırlar bu sefer.
[ Son Düzenleme: 25 Eylül 2016, 02:14:06 doctore ]
Bu sene O sene, bundan sonra her sene...

Çevrimdışı aşığımsana

maça gidenlere bir şey sormak istiyorum. ilk yarı 1-0 yenikken laylaylom yapan yaklaşık 15-20 dk aynı tezahüratı sabır sınayıcısı gibi tekrar eden bir grup vardı. kimdi onlar ? ben tahmin ediyorum gerçi de yine de bi sorayım dedim belki yanıltırlar bu sefer.
sanırım benim önümdeki antipati grubu. tek amaçları gs ye küfür etmek galiba. koy şu cimboma dan başka bir şey bilmiyorlar. amigolar etkisiz kaldı. yeni açık üstte maç falan izlemem artık.
Ömrümsün Beşiktaş!

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı 38life

ben quaresma hakkında sana laf carpıtmadım kardesim. kotu diye bende eklemek istedim sadece isimmi vereyim illa burda kactane quaresmayı kendinden cok savunan arkadas var :)

Ben de Quaresma'yı bir çok zaman savundum rüzzgara karşı. Yine savunucuam. Savunulması gereken zamanlarda savunulur savunulmaması gereken zamanlarda savunulmaz. Herkes kendi fikrini söyleyebilir. O an doğru olduğunu düşündüğüm şey bazen rüzgara karşıdır bazende arkasına rüzgarı almıştır. Önemli olan bunu gözetmeden düşünmek ve söylemektir.

Çevrimdışı karakartal1313

Tribünlerde ki en ufak kötü söze ceza vermenin mantığı bu oyunu yönetenlerin oyunu bayanlara ve ailelere pazarlayarak daha fazla gelir elde etmeye çalışmasından kaynaklanıyor eskiden futbol maçına erkekler büyük çoğunluk giderdi aile pek yoktu varsa da gelir düzeyi yüksek aile çok azdı şimdi ise gelir düzeyi yüksek (elit) insanları tribünlere sokabilmek onları normal yaşantılarında alıştıkları; daha az kaba, duygularını daha içte yaşayan bir ortam oluşturmaktan geçer ve bu nedenle de tribünlerde ki en ufak argo besteye ceza geliyor ana bacı giydirmeye karşıyım ancak ufak atışmalar da izleyen izlettiren ve oynayan için gerekli kafesin içine sokulmaya çalışılıyoruz böyle olmamalı

Çevrimdışı Egos

hakemi galatasaraylılar da beğenmemiş, mahmut uslu'nun yaptığı ortayı değerlendirmeye çalışıyorlar.

aras en son sakattı, ne ara form tuttuğunu gördünüz de ilk 11'e yazıyorsunuz ki? takım hâlâ hazırlık maçı oynuyor, şenol güneş aklındakiler ile elindekiler arasında henüz bir tercih yapmadı, halbuki haziran ayında takımı tam kadroyu görmek istediğini defalarca söylemiş olsaydı bazı eleştirilerimizi yöneltirken daha insaflı olabilirdik. transferler kaliteli olabilir; fakat hepsi oyun yapımıza doğrudan katkı sağlayacak oyuncular değiller. normalde iyi olan bölgelerimizi koruyup sallanan yerleri stabil hale getirecektik, tüm plan üst üste gelen olumsuz olaylar sonucu bozuldu.

gomez meselesi sürprizdi, yalnız sosa konusunda yönetimin mutlaka önceden bilgisi olması gerekiyordu. adam gidip milan ile konuşmuş, ne önlem alan var, ne de sonraki sezon için alternatifini düşünen; gerçekten farkında değillerse de rezalet.

seyirci ile ilgili bir şey söylenmiş, "paralılar bağırmıyor" minvalinde sanırım. pahalı bilet alanlar azınlıkta şu anda, çoğunluğu uygun fiyata kombine alanlar oluşturuyor. @Necmi ağabeyde hesabı vardır belki. zengin ya da değil, seyirci hazırlıksız yakalandı kesinlikle. hatta bir ara galatasaray taraftarı öyle bir senkron tutturdu ki, bizimkiler topu kaptığında onların sesini kesmek isteyen taraftar beşiktaş'ı ıslıklıyor gibi oldu, benzer durumlarda "alev alev alev"i söylemeyi teklif ediyorum. bu sene ağır aksak bir düzen oluşturulur; önemli olan seneye tek seferde, kısıtlı sürede ne kadar kombine satılacağı. şampiyonluk yaşanırsa ve fikret orman da indirim düşüncesinden cayarsa yine o beğenmediğiniz paralılar olabilir tribünlerde.

ilk yarı oyun sisteminin savunulacak yanı yok, kötü kurgulanmıştı, detayları bazı arkadaşlar güzelce açıklamış. fabri ile devam edilmesi de güzel; bu vesile ile tolga inadı dışında başka kusuru bulunmayan teknik direktörümüzün hiçbir şeyden anlamayan, aras takıntılı, adriano'yu harcayan, olcay'ı kayıran, quaresma'ya sözünü geçiremeyen birine dönüştüğünü görmüş oldum, üstelik karadenizliymiş. tolga nefreti bunları görmemizi engelliyordu demek. neyse ki gözümüz açıldı, bir sürü konuda rezillik çekiyormuşuz da haberimiz yokmuş. iyi ki gaza gelip 10 senelik mukaveleyi koymamışız önüne, neredeyse galatasaray'a yeniliyorduk şenol güneş yüzünden (benfica'yı da unutmadım). oysa hiç hata yapmasa tüm kupaları alırız.

ben ligde cenk ile aboubakar'ın birlikte oynamasını istiyorum. hatta bundan sonra tüm düşüncelerimi lig üzerine yoğunlaştırmayı seçtim, şampiyonlar ligi'nde doluya koysan almıyor, boşa koysan dolmuyor. yine iyi kadrolar kurulmuş, oyuncular formlarını yakalarsa türkiye ligi'nde her biri iş yapar. formsuzluk ya da sakatlık nedeniyle(!) oynatılmayanlar için de hoca taktı deriz, nasıl olsa tolga konusunda haklı çıktık.
[ Son Düzenleme: 25 Eylül 2016, 02:49:40 Egos ]

Çevrimdışı 38life

Bugün tam hatirlamiyorum ama ikinci yarida sağdan yerden bir orta geldi Aboubacar yetişmedi. O pozisyonda Gomezi arayan bir ben miydim bilemedim.

Kayarak sokardi o topu bir şekilde Gomez. Ah ulan Gomez..

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçen sene aynı şekilde kaçırdığı çok gol var bizde.

Çevrimdışı sallapati

Gecen sene cenk ve quaresma yardimci oyunculardi.. Hatta yedeklerdi... Simdi devamli 11deler... Hucum gucumuzu dusurdu bu durum... Hatirlayin iyi bir gokhan tore.. Sosa.. Pas oyununda olcay ve gomez.... Daha asistci ve takim oyunu oynayan bir ofans vardi.. Simdi bireysel takiliyorlar...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı 38life

Bu maç göstergeler açısından çok iyi bir maç oldu.

1-Artık Şenol hoca Talisca yi kolay kolay kesemez. Talisca hamle oyuncusu değil, ilk 11 hatta 90 dk oyuncusu çok net.

2-Ozi dinlendirilerek rehabilite edilecek bir oyuncu değil ama 9 numara asla denenmemeli bir daha. tekrar 8 e çekilmeli. Talisca nin arkasında müthiş alanlar bulabilir.

3-Fabri Tolga dan bir tık daha iyi. bu durum uzun vadede çok büyük fark yaratır.

4-Q7 her ne kadar bugün fena oynamasa da laubalilikleri ile Y.D. dönemine geri döndü. her an kırmızı yiyecek diye bekledim. nitekim son dakikalara doğru yiyebilirdide hakem vermedi. yedek kaldıkça akıllanan bi tip ve iyi bir hamle oyuncusu. mutlaka en az 3 maç ilk 11 başlamamalı.

5-Olcay ancak oyunu tutup skoru korumak için oynatılabilecek bir oyuncu şu anki kadro derinliğinde. maalesef bu kadar oldu, geliştiremedi futbolunu yada bu kadar geliştirebildi. daha fazlası olmuyor Olcay dan.

6-Şenol hoca bugün çok sinirliydi çünkü özellikle Olcay ve Ozi ye çok güveniyordu bence. Özellikle Olcay a. Benfica maçında 81 dk ısrar etti, üstüne risk alıp bugün ilk 11 çıkardı ama yine hayal kırıklığı yarattı. daha fazla ısrar etmeyeceğini düşünüyorum.

7-Aboubakar içeriyi hareketlendiriyor. süre aldıkça ayağı da ısınacaktır evet ama cenk in yükselişi de devam ediyor bir diğer yandan. onu da demotive etmeden o bölgede rotasyonu ayarlamalı hoca. Cenk bu sene gol sayısında Gomez i geçebilir. Çok kaçırıyor diyenlere lafım " Gomez de kaçırıyordu, hatta DemBa Ba Gomez den daha çok kaçırıyordu ama atıyorlardı da..." aynı şey...

daha çok şey söylenebilir belki ama temel göstergeler bunlar. Şenol hoca bu göstergeleri görmez yada görmezden gelirse işte o zaman en sert ben eleştireceğim ama şu aşamada eleştirmek haksızlık olur gibi hissediyorum.
7 hariç gayet yerinde tespitler.

Cenkin yaptıkları eyvallah ama yapmadıkları ya da yapamadıkları bir hayli fazla. Hamle oyuncusu olmalı.

Çevrimdışı Necmi

Hocayı geçen senede inadı yüzünden eleştirmiştim yine inatçılık yapıyor Oğuzhan'dan 10 numara yaratmaya çalışıyor olmadığını göre göre bi de suçlu Oğuzhan mış gibi oyundan alıyor.. Atiba İnler orta sahası çok zayıf kalıyor pas oyununda topu rakibe veriyorsun kendi ellerinle..
iyide bence suçlu oğuzhan on numara oynayamamak farklı bir şey
hiç bir şey verememek bambaşka bir şey bence biraz kulübeye gitmesi gereken
oyunculardan biri yoksa 8 de oynasa şu ankinden farklı olacağını düşünmüyorum
birde kötüsü 8 de bu kadar etkisiz kalması takıma büyük zarar verir.

Çevrimdışı panic13

Selam arkadaşlar,

Hatırlamak istemediğim bir ilk yarı ve stad+tecrübenin kazandırdığı ikinci yarı. Başka bir şey yok.

1) Gördüğümüz kadarı ile diziliş ya net 4-3-3 olmalı ya da baklava 4-4-2. Her iki sistemde de ya atiba ya inler oynamalı. Bize uygun oyun ve oyuncu yapısında 2 ön liberoya gerek yok.

2) Cenk'i hiç beğenmedim. Ne nereye koşacağını ne nerede durağını biliyor. KEsinlikle ilk 11'e ebubekir monte edilmeli.

3) Talisca tartışması bitmiştir umarım.

4) Geçen seneki pas oyunu bizi daha ileri taşıyamazdı. Bu oyun daha doğru bir oyun ama oyunu orta sahada tutamadığımız için geride oyun kurup topu doğrudan paslar ile ileri taşıyamıyoruz. Hoca İnler'in direkt pas özelliğinden faydalanmak istiyor ama İnler'in varlığı hem atibayı bozuyor hem Oğzuhan'ı hem de Talisca'yı. Oğuzhan ve Talisca'nın aynı anda sahada olacağı (bana göre mutlaka olmalılar) tek sistem Atiba veya İnler'den birinin olmadığı sistem. Bu yapıda İnler kenarda beklemeli. Ha ŞL maçlarında gerekirse oynasın, laf yok ama şu aşamada uymuyor.

5) Atalay'ın dediği net stoper eksikliği bu tip maçlarda belli oluyor. NEt stoperimiz olsa ne Bruma'nın golünü yerdik ne de GS'nin girdiği pozisyonları verirdik. Neyse... böyle devam edecek.

6) kaleci tartışması da bitmiştir umarım.

Oynamak istediğimiz mantalite şu: Geçen sene pas ile tuttuğumuz oyunu bu sene beklerimizin temposu ile tutmak istiyoruz. Caner ok ama sağ bek aksıyor. Orta sahada ise 2 ön liberomuz olduğu ve gökhan'ın tarzının oyunu tutmaya uymaması sebebi ile aksıyoruz. En pratik çözüm şu an;

a) Sağ beke Adriano ile çıkmak
b) Orta sahayı Atiba-Ozzy-Talisca ile üçlemek.

Böyle sağ ve sol beklerimiz ile ozzy sayesinde akışkanlığımı artacak, aynı zamanda atiba-adriano-ozzy ve talisca'nın pas oyununa yatkınlığı sebebi ile istediğimiz tempoyu yakalam şansımız artacaktır.

ŞEnol güneş'in bazı inatlarından vaz geçmesi gerekiyor.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı murat baltacı

Bu maçı başından sonuna kadar Şenol hocaya yazarım hem yanlış kadro çıkardı hem düzeltmek için ilk yarıyı çöpe attı hemde quaresma yerine cenki çıkardı. yirminci dk inler çıkar ozi atibanın yanına gelir talisca girerdi devre arası olcay yerine aboubakar girerdi gitti oziyide çıkardı ya hoca iki sıfır geridesin iş yapacak adamını yerine al niye çıkarıyosun sonra durum berabere olunca cenki çıkarıp adrianoyu alıyosun ömeri al bari son pozisyon ömere gelse golü yapardı ozi kalsa maçı alma şansımız yüksekti saçma sapan işler yaptı hoca böyle devam ederse işimiz zor.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı panic13

Ayrıca Quaresma'ya mutlaka bir çözüm bulunmalı, fayda sağlamadığı açık takıma, bugün ki maçta net zarar verdi. Ya kulağı çekilsini ya yedeğe alınsı ya da şutlansın.

Bir de Sosa tartışması bitsin artık. Sosa çok iyi oyuncu idi ama Talisca en az onun kadar hatta ondan daha iyi bir oyuncu çoğu alanda. Talisca'dan faydalanırsak Sosa ancak güzel bir hatıra olacak. Bizim ilacımız Sosa değil, sistem.

Ahh Gomez :(...
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı 38life

TT Arenada en az berabere kalmaliyiz. Ki kendi evinde rakibine puan kaptırmak dezavantajı ortadan kalksın. Denklensin

Çevrimdışı Necmi

hakemi galatasaraylılar da beğenmemiş, mahmut uslu'nun yaptığı ortayı değerlendirmeye çalışıyorlar.

aras en son sakattı, ne ara form tuttuğunu gördünüz de ilk 11'e yazıyorsunuz ki? takım hâlâ hazırlık maçı oynuyor, şenol güneş aklındakiler ile elindekiler arasında henüz bir tercih yapmadı, halbuki haziran ayında takımı tam kadroyu görmek istediğini defalarca söylemiş olsaydı bazı eleştirilerimizi yöneltirken daha insaflı olabilirdik. transferler kaliteli olabilir; fakat hepsi oyun yapımıza doğrudan katkı sağlayacak oyuncular değiller. normalde iyi olan bölgelerimizi koruyup sallanan yerleri stabil hale getirecektik, tüm plan üst üste gelen olumsuz olaylar sonucu bozuldu.

gomez meselesi sürprizdi, yalnız sosa konusunda yönetimin mutlaka önceden bilgisi olması gerekiyordu. adam gidip milan ile konuşmuş, ne önlem alan var, ne de sonraki sezon için alternatifini düşünen; gerçekten farkında değillerse de rezalet.

seyirci ile ilgili bir şey söylenmiş, "paralılar bağırmıyor" minvalinde sanırım. pahalı bilet alanlar azınlıkta şu anda, çoğunluğu uygun fiyata kombine alanlar oluşturuyor. @Necmi ağabeyde hesabı vardır belki. zengin ya da değil, seyirci hazırlıksız yakalandı kesinlikle. hatta bir ara galatasaray taraftarı öyle bir senkron tutturdu ki, bizimkiler topu kaptığında onların sesini kesmek isteyen taraftar beşiktaş'ı ıslıklıyor gibi oldu, benzer durumlarda "alev alev alev"i söylemeyi teklif ediyorum. bu sene ağır aksak bir düzen oluşturulur; önemli olan seneye tek seferde, kısıtlı sürede ne kadar kombine satılacağı. şampiyonluk yaşanırsa ve fikret orman da indirim düşüncesinden cayarsa yine o beğenmediğiniz paralılar olabilir tribünlerde.

ilk yarı oyun sisteminin savunulacak yanı yok, kötü kurgulanmıştı, detayları bazı arkadaşlar güzelce açıklamış. fabri ile devam edilmesi de güzel; bu vesile ile tolga inadı dışında başka kusuru bulunmayan teknik direktörümüzün hiçbir şeyden anlamayan, aras takıntılı, adriano'yu harcayan, olcay'ı kayıran, quaresma'ya sözünü geçiremeyen birine dönüştüğünü görmüş oldum, üstelik karadenizliymiş. tolga nefreti bunları görmemizi engelliyordu demek. neyse ki gözümüz açıldı, bir sürü konuda rezillik çekiyormuşuz da haberimiz yokmuş. iyi ki gaza gelip 10 senelik mukaveleyi koymamışız önüne, neredeyse galatasaray'a yeniliyorduk şenol güneş yüzünden (benfica'yı da unutmadım). oysa hiç hata yapmasa tüm kupaları alırız.

ben ligde cenk ile aboubakar'ın birlikte oynamasını istiyorum. hatta bundan sonra tüm düşüncelerimi lig üzerine yoğunlaştırmayı seçtim, şampiyonlar ligi'nde doluya koysan almıyor, boşa koysan dolmuyor. yine iyi kadrolar kurulmuş, oyuncular formlarını yakalarsa türkiye ligi'nde her biri iş yapar. formsuzluk ya da sakatlık nedeniyle(!) oynatılmayanlar için de hoca taktı deriz, nasıl olsa tolga konusunda haklı çıktık.
alev alev mümkünse bu gece son söylenişi olsun resmen tribünleri soğuttu maçtan uzaklaştırdı.
normal koşullarda takım ısınmaya çıktığında tribün takımla kontak kurardı ama bu saçmalığı çıkartıp
dayattılar başlama düdüğüne kadarda inatla çaldılar Taraftarı maçtan soğuttular ondan sonrada koordine
olamadı bir türlü. birde üstüne deplasman tarafı organizeyi bozdu. Düşünün taraftarın nasıl bozulduğunu maç boyu
antipati forza lay lay lom bile yapamadılar kartal gol gol diyede bir kere çılız bir şekilde tempo tutmayı denediler
sonrada hemen vaz geçtiler. Anadolu ateşi çıkacakmış bende sandım dans edecekler meğerse amigoluğa soyunmuşlar
çok lazımdı. Beşiktaşlı bile oldukları ne malum kişiler tribüne amigoluk yapacak hem bu tip bir organizasyonu
yapmaya çalışan hemde o saçmalığı marş diye yedirmeye çalışanın aklına şaşayım.

Çevrimdışı Necmi

Ah ulan töre kalıp adam gibi oynasan canerle gökhanla taliscayla oziyle yıldızı olurdun takımın gidicem diye tutturdun hem kendini hem bizi yaktın.
Aynı şeyleri gomez içinde söylüyorum aboubakar kötü oyuncu değil alıştıkça goller atacak ama gomez farklıydı süper kupada ve bu maçta olsa bitirmişti gs yi gol rekoruda kırardı.
kalsaydı ne olurdu iki senedir yaptığını yapar eli belinde dolaşırdı.

Çevrimdışı Necmi

antipati  :bandit:
her zaman lay lay lomu onlar yapar.  @doctore
başka bildikleri bir şey yok her maç kendilerini tekrarlayıp duruyorlar

Çevrimdışı mellfred

Bugün tam hatirlamiyorum ama ikinci yarida sağdan yerden bir orta geldi Aboubacar yetişmedi. O pozisyonda Gomezi arayan bir ben miydim bilemedim.

Kayarak sokardi o topu bir şekilde Gomez. Ah ulan Gomez..

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
maçız izlerken biz de aynı yorumu yaptık, cenk'de kayardı o pozisyona

Çevrimdışı mellfred

formsuzda olabilir. sahada biraz sermiş atiba var.
pas oyunu oynayamamalarının sebebi lig başından beri
formsuz olmaları yoksa bu pas oyununda zaten genelde üçü olurdu
sosa ne zaman girdi bu pas işine birde o pas oyununa fazla bel bağlıyorsunuz
uzun ve isabetli paslarla oyunda daha çok baskı kurarsın bizi bozan bunlar
değil quaresma krallığını ilan etti ego tatmin ediyor. Maçın sonundada kahraman olmak istedi
bizi galibiyet golünden etti. Bu arada GG nin verdiği pas muhteşemdi ben bile
tribünde quaresmanın boşa kaçtığını görmemiştim birde orta açtığında kızdım
nereye top atıyorsun diye :utan kalktı o mükemmel pası rezil etti :bandit:
pası adriano attı abi gerçekten olağanüstüydü. aslında quaresma orada dinç olsaydı çalımını da atardı. birazda bu yüzden bu adam hamle oyuncusudur diyorum

Çevrimdışı mellfred

her işte bir hayır vardır sözünden isabetle, bu maç hem takımın oynamadıkca kazanamayacağı gerçeğini hem de ligde dişli bir rakibimiz olduğunu göstermesi açısından iyi oldu.
hoca da umarım kendi alameti farikasından vazgeçmesinin nelere yol açtığını görmüştür.

Çevrimdışı Necmi

Selam arkadaşlar,

Hatırlamak istemediğim bir ilk yarı ve stad+tecrübenin kazandırdığı ikinci yarı. Başka bir şey yok.

1) Gördüğümüz kadarı ile diziliş ya net 4-3-3 olmalı ya da baklava 4-4-2. Her iki sistemde de ya atiba ya inler oynamalı. Bize uygun oyun ve oyuncu yapısında 2 ön liberoya gerek yok.

2) Cenk'i hiç beğenmedim. Ne nereye koşacağını ne nerede durağını biliyor. KEsinlikle ilk 11'e ebubekir monte edilmeli.

3) Talisca tartışması bitmiştir umarım.

4) Geçen seneki pas oyunu bizi daha ileri taşıyamazdı. Bu oyun daha doğru bir oyun ama oyunu orta sahada tutamadığımız için geride oyun kurup topu doğrudan paslar ile ileri taşıyamıyoruz. Hoca İnler'in direkt pas özelliğinden faydalanmak istiyor ama İnler'in varlığı hem atibayı bozuyor hem Oğzuhan'ı hem de Talisca'yı. Oğuzhan ve Talisca'nın aynı anda sahada olacağı (bana göre mutlaka olmalılar) tek sistem Atiba veya İnler'den birinin olmadığı sistem. Bu yapıda İnler kenarda beklemeli. Ha ŞL maçlarında gerekirse oynasın, laf yok ama şu aşamada uymuyor.

5) Atalay'ın dediği net stoper eksikliği bu tip maçlarda belli oluyor. NEt stoperimiz olsa ne Bruma'nın golünü yerdik ne de GS'nin girdiği pozisyonları verirdik. Neyse... böyle devam edecek.

6) kaleci tartışması da bitmiştir umarım.

Oynamak istediğimiz mantalite şu: Geçen sene pas ile tuttuğumuz oyunu bu sene beklerimizin temposu ile tutmak istiyoruz. Caner ok ama sağ bek aksıyor. Orta sahada ise 2 ön liberomuz olduğu ve gökhan'ın tarzının oyunu tutmaya uymaması sebebi ile aksıyoruz. En pratik çözüm şu an;

a) Sağ beke Adriano ile çıkmak
b) Orta sahayı Atiba-Ozzy-Talisca ile üçlemek.

Böyle sağ ve sol beklerimiz ile ozzy sayesinde akışkanlığımı artacak, aynı zamanda atiba-adriano-ozzy ve talisca'nın pas oyununa yatkınlığı sebebi ile istediğimiz tempoyu yakalam şansımız artacaktır.

ŞEnol güneş'in bazı inatlarından vaz geçmesi gerekiyor.
aslında inler atiba ikilisini bozmadanda yapabiliriz.
açıklardan kolayca feda edebiliriz zaten bir işe yaradıkları yok.
ben olsan talisca yı kenar forvet yarı on numara gibi oynatırım caner zaten hücumda besler orayı
orta sahada bir fazlalaşmak liberoları sağa sola açılıp beklerin arkasını kapatma şansıda verir. sağda
becki önündede GG yi oynatabilirim yada GG geride adriano önde olabilir. böyle olursa adrianoda
gerektiğinde on numaraya kayabilir. Kanatlara koyacağın iki oyuncu aynı zamanda içeride kayabilir
ters ortalarda ikinci forvet olarak kutuya girebilir şu anda bunu yapan kanat oyuncumuz yok kutuda tek forvet
bırakıyorsun çoğalamadığın için etkisiz kalıyorsun birde şu anki kanatlar uzun pasları kontrol edemiyor
uzun pas oynayıp ilerde onu karşılayacak oyuncun olmayınca her pozisyon boşa gidiyor.
birde quaresma kutuya girmemeye yeminli sanırım kaptırıp gidiyor aslında ilerlese kaleciyle karşı karşıya
kalacak yada penaltı alacak ama yok çizgide durup rakip oyuncuyu karşısına alıyor sonrada onu çalımlamaya
çalışıyor. sürekli bu şekilde pozisyonları öldürüyor. Ya topu kaptırıyor yada savunmanın yerleşmesini sağlıyor.
Bence sağ bek aksamıyor. Bu gün GG gayet iyiydi. karşısında çok hızlı bir oyuncu vardı hiç bir bek onu tek başına tutamaz
adam bütün takımın arasından geçti gol yaptı ona yapılacak tek haraket sert oynamak en başta topu aldığında
indireceksin.
Cenk hiç bir zaman bu takımın birinci forveti değildi olamazda hamle oyuncusu olacak hırs yapıp oynayacak
bu şekilde hiç bir şey yapmıyor ben diyorum ya bu şekilde topa bile kız gibi vuruyor. (hanımlara hakaret değil bu)
hadi gol bölgelerinde yok ama ilerde hiç yok hiç kimseyi rahatsız etmiyor. Bu günde maşallahı vardı Arifi
aratmayacak kadar kendini yere attı. aklında oynamaktan çok yere düşmek vardı böyle odaklanırsan tabiki oynayamazsın
fabri hala tartışmalı bence fabri bu gün çok güvensizdi toplara ürkek çıktı hep maç eksiği olduğundan sanırım
sürekli oynadıkça bu geçer ama bu günkü bir oyun cl kaldırmaz 90+ da o pozisyon bir ileri uç oyuncusunda olsaydı
golü yerdik. Terettüt etti ilk anda topa kapaklanması lazımdı. allahtan rakipte ne yapacağını bilmiyordu :D

Çevrimdışı Necmi

pası adriano attı abi gerçekten olağanüstüydü. aslında quaresma orada dinç olsaydı çalımını da atardı. birazda bu yüzden bu adam hamle oyuncusudur diyorum
ben GG gibi gördüm :alala:
çalımını atsa ne olur siz quaresmanın öyle kaç gol attığını gördünüz bu güne kadar
orda yapması gereken topu çekip aboubakara pas vermekti zaten normalde hep öyle yapar
ama maçın sonu olması egosunun ağır basmasına neden oldu sanırım maçın kahramanı olmak
istedi. Zaten hatasınıda biliyor yoksa pozisyondan sonra gidip tribünlerin önüne yatmazdı.
burnumuzun dibine gelmiş bir galibiyeti kaybetmemize neden oldu.
bir oyuncu formsuz olur seni on kişi oynatır bunu anlarım ama quaresma böyle değil
eksik oynatmıyor direk negatif etki yapıyor. Çünkü kötü değil kendine oynuyor.
Buda bütün takımı oyundan düşürüyor.
Ben geçen sene alınışına karşı çıkmıştım nedeni buydu işte geçen sene bunu pek
gösteremedi bu sene kırallığını ilan etti. yazın sırf bu nedenle Etoo transferini çok istemiştim.
bu tavırlarından kurtulmanın tek yolu kızağa çekilmesi yoksa her maç onun yüzünden zora girecek.
serbest atışta bile aldı topu eline götürdü taliscaya verdi yani resmen bunu senin atmana ben karar
verdim der gibi bunda bile ego var. :bandit:

Etiketler: