ısrarını anlamış değilim, dayanakların da söylediklerin de tamamen yanlış. hiç uzatmadan aşağıya listeyi yazıyorum:
fenerbahçe
galatasaray
kasımpaşa
başakşehir
derbi sözcüğüne kendi başına verdiğin anlama binaen cevapla lütfen: beşiktaş bilic döneminde hiç derbi kazanmış mı, kazanmamış mı?
Bu forumda bile bir anket yapsak zannediyorum ki Beşiktaş - Trabzonspor maçlarının derbi maçları olmadığını söyleyen benden başkaları da çıkacaktır.
Bursaspor, Süper Lig'de şampiyon olan takımlar arasına girdi; ama şampiyon olduktan sonra o başarısını tekrarlayamadı. Diyelim ki Bursaspor, Trabzonspor gibi güçlendi ve 'büyük takım' oldu. Bu durumda Beşiktaş - Bursaspor maçlarına da derbi maçları mı diyeceksin? Sen istersen de, ben demem.
Yarın bir gün Konyaspor, Antalyaspor gibi bazı takımlar 'büyük takım' olma seviyesine ulaşırlarsa; Beşiktaş - Konyaspor maçlarına, Beşiktaş - Antalyaspor maçlarına ve Beşiktaş'ın 'büyük takım' olmuş diğer takımlarla olan maçlarına da derbi maçları mı diyeceksin? Sen istersen de, ben demem.
Evet, Slaven Bilic, Beşiktaş teknik direktörlüğü görevi boyunca hiç lig derbisi kazanamamıştır. Çünkü Beşiktaş için Fenerbahçe ve Galatasaray maçları derbidir, diğer maçlar derbi değildir. Bu benim görüşüm. Sana göre ise Trabzonspor maçlarımız da derbi maçlarımızdır ve Slaven Bilic, Beşiktaş teknik direktörlüğü görevi süresinde ligde Trabzonspor'a karşı galibiyetler elde ettiği için derbi maçları kazanmıştır. Bu da senin görüşün.
Türkiye'deki bazı derbiler şunlardır: Beşiktaş - Fenerbahçe, Beşiktaş - Galatasaray, Fenerbahçe - Galatasaray, Ankaragücü - Gençlerbirliği, Karşıyaka - Göztepe, Adanaspor - Adana Demirspor.
Sadece Türkiye için değil dünya geneli için de bu şekilde bir değerlendirmede bulunuyorum. Real Madrid - Barcelona maçları, Bayern Münih - Borussia Dortmund maçları, Juventus - Milan maçları, Manchester United - Liverpool maçları evet büyük maçlardır ama derbi maçları değildir. Bana göre durum budur. Sana göre ise bu maçlar büyük takımların arasında oynanan oyun olduklarından ötürü derbi maçlarıdır. Bana göre ise; Real Madrid - Atletico Madrid maçları, Juventus - Torino maçları, Roma - Lazio maçları, Arsenal - Tottenham maçları vb. maçlar derbi maçlarıdır.
Memlekette özgürlük var. Ben ve benim gibi pek çok insan bu şekilde değerlendirmede bulunuyor. Sen ve senin gibi pek çok insan ise daha farklı bir değerlendirmede bulunuyor.
Birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz. Ben, Beşiktaş - Trabzonspor maçlarımızı derbi maçlarımız olarak kabul etmediğim gibi, eğer Bursaspor, Konyaspor, Antalyaspor ve başka bazı takımlar yarın bir gün 'büyük takım' olma seviyesine ulaşırlarsa dahi; Beşiktaş - Bursaspor maçlarımızı, Beşiktaş - Konyaspor maçlarımızı, Beşiktaş - Antalyaspor maçlarımızı ve 'büyük takım' olma seviyesine ulaşmış diğer takımlarla olan maçlarımızı derbi maçlarımız olarak kabul etmeyeceğim.